SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar Yaptı, Akıllarına Geldi!

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:16
Onlar Yaptı, Akıllarına Geldi!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kayısı üreticisi ve kayısı sektörü için yıllardır tekrarlanan bir çözüm önerisini bir kez daha yineledi ve devletin kuru kayısı satın alarak okullarda ve askeri birliklerde dağıtmasını istedi. 

AKP’den milletvekili aday adayı olacağı yönünde iddia bulunan ve bu iddiayı yalanlamayan, TSO’daki bazı usulsüzlükler nedeniyle TSO Meclis Başkanı Sami Payza ile birlikte hakkında hapis istemiyle iddianame hazırlanan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, hükümetin kuru kayısı satın alarak öğrenci ve askerlere dağıtılması yönündeki çağrısına ‘Malatya ekonomisini yakından ilgilendiren kayısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacağım’ diyerek başladı. 

Manisa üzümünden İlham Alarak Hükümete ‘Bizden de Kayısı Alın’ çağrısı 

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,  Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tüm okullarda yılda 60 bin ton kuru üzüm dağıtılacağına yönelik açıklamasının ardından hükümete çağırıda bulunarak askeri birliklerde ve okullarda kuru kayısı dağıtılması için çağrı yaptı.  Erkoç, “Manisa’da alınacak kuru üzümün yaklaşık yüzde 15’i kadar da kuru kayısı alınmasını talep ediyoruz. Bu da 10 bin ton eder. 10 bin ton kayısının alımı hem müstahsili hem esnafı rahatlatacaktır. Malatya olarak bu konuda hükümetten müjdeli haber bekliyoruz” dedi. 

Kayısıda yıllardır yaşanan sorunlara yönelik uzun vadeli ve kalıcı çözümler üretmenin yanı sıra don olayı veya rekolte yüksekliği gibi durumlarda da acil eylem planları hazırlamakla yükümlü kurumlardan biri olan ancak bugüne kadar kayısının pazarlanmasına yönelik ciddi stratejik çözümler üretmekten yoksun olan Ticaret ve Sanayi Odası, yıllardır temcit pilavı gibi gündeme taşınan ve kayısının derdine derman olmayan yine çok bilindik bir çağrıda bulundu. 

“Manisa’ya bu destek veriliyorsa Malatya’ya haydi haydi verilmeli”

TSO Meclis Başkan Sami Payza ile birlikte basın toplantısı düzenleyen TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Malatya ekonomisinde kilometre taşı olan kayısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacağım’ dedikten sonra, “Sayın Başbakanımız Manisa ziyaretinde 60 bin ton kuru üzüm alınmasını ifade ettiler. Tabi ki bu bizi sevindirmiştir. Ama Malatya için hayati önem taşıyan kayısının göz ardı edilmemesi gerekir. Manisa’da alınacak kuru üzümün yaklaşık yüzde 15’i kadar da kuru kayısı alınmasını talep ediyoruz. Bu da 10 bin ton eder. 10 bin ton kayısının alımı hem müstahsili hem esnafı rahatlatacaktır” dedi.  

Malatya’da bu yönde bir kamuoyu oluşturulması gerektiğini ifade eden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Biz bu konuyu vekillerimizle de paylaştık. 6 vekile de ilettik. Faks çektik ve bilgilendirdik. Bunun dışında Sayın Başbakanımıza, Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanlıklarına da bu konuyla ilgili fakslarımızı gönderdik. Ve Manisa’da açıklanan bu haber bizi umutlandırmıştır. Sayın vekillerimizin desteği ve Malatya’da bu yönde oluşacak kamuoyu desteği ile biz de hükümetimizden müjdeli bir haber bekliyoruz.  Manisa’ya bu destek verilmişse Malatya’ya da haydi haydi verilmesi gerekiyor. Malatya üreticisinin alın teri, göz nuru, el emeği başkalarına bedavaya satılıyor.  Bununla ilgili her fırsatta açıklama yaptık. Bu konuyu Malatya olarak tümden takip etmemiz lazım. Hem bu seneyi rahatlatacak hem de önümüzdeki yıl fiyat istikrarının oluşturulmasına zemin hazırlayacak.  İnşallah hükümetimiz bu konuda müjdeli haberi kamuoyuna duyururlar” diye konuştu.

Kendisini İş Dünyasının Temsilcisi Olduğunu Unutarak Çağrıda Bulundu: ‘İş Dünyası Elini Taşın Altına Koysun’

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya’da kayısı ile ilgili kurumların, kayısıda yaşanan pazarlama sorunlarına günü kurtarıcı çözümler yerine kayısı üreticisi için büyük önem taşıyan konulardan biri olan ve kayısıda fiyat istikrarını sağlayacak lisanslı depoculuğun bugüne kadar neden hayata geçirilmediğine ilişkin bir soru üzerine, sorumluluğun iş dünyasında olduğunu söyledi. 

Lisanslı depoculukla ilgili tebliğin yayınlandığını söyleyen Hasan Hüseyin Erkoç, bundan böyle iş dünyasının taşın altına elini koyması gerektiğini vurguladı. Erkoç şunları söyledi: “Ben Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulundayım. Kalkınma Ajansı’nda fizibilite çalışması başlatıldı. Lisanslı Depoculuğun hayata geçirilmesiyle, gerek ürünün piyasadaki arz ve talebi dengeleme noktasında gerekse kayısının gerçek anlamda değerini bulmasında önemli rol oynayacağını düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şunu ifade edeyim ki tek başına bir kurumun bunu yapması söz konusu değil. İş dünyasının bunu sahiplenmesi gerekiyor ve iş dünyamızın bu noktada harekete geçmesi gerekiyor. Lisanslı depoculuğu da sağlam zemine oturtarak yapmak gerekiyor. Geçmişte bunun kötü örnekleri var, mesela Kayısı Birlik gibi.  Yanlış bir zemine oturtmamak için iş dünyamızın bu konuya özel önem verip, alt yapısını oturtması gerekiyor.”

“Salı günü öğrenirsiniz”

Erkoç,  milletvekili aday adayı olup olmayacağı ile ilgili bir soruya da “Şu anda görevimin başındayım. Benim Salı gününe kadar zamanım var. Salı günü inşallah o konuyla ilgili bilgilenirsiniz” yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız