SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar Yeni Malatyaspor'un 'Kara' Gücü

0
Güncellendi - 2016-10-05 01:41:48
Onlar Yeni Malatyaspor'un 'Kara' Gücü
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor, ligin altıncı haftasında konuk ettiği Balıkesirspor karşısında, ilk kez 5 yabancı oyunculu onbirle çıktı.

Yeni Malatyaspor’da, İzmir ekibi Altınordu karşısında alınan 1-0’lık mağlubiyet sonrası teknik direktör irfan Buz’un kadro seçimi eleştiri konusu olmuştu. Buz, hafta içerisinde antrenmanda basın mensuplarının ‘kadro seçimiyle’ ilgisi kendisine yönelttiği sorulara, “Kadrodaki bütün futbolcular benim için değerlidir. Takımı benden daha yakın kimse tanıyamaz. Takım içerisinde dengeler vardır. Bunu sizler devamlı yaşamıyorsunuz. Dengeleri de sağlamak durumundasınız. Lig maratonu çok uzun ve bir sürü faktörler var. Bir teknik adam tabi ki kadroyu kurarken en iyisini yapmak isteyecektir. Zaman zaman ‘o oynuyor, bu oynamıyor’ diye eleştiriler oluyor. Bu takımı yönetimle birlikte biz kurduk. Futbolcularımızı da çok iyi bildiğimiz için tabi ki çok yakınız ve kararları veriyoruz. Kaybettiğiniz zaman tabi eleştirileri alacaksınız. Her şeyden evvel biz kendimizi eleştiriyoruz. İyi bir kadromuz var, kadroma güveniyorum. Altınordu mağlubiyetini de telafi edeceğiz. Önümüzdeki süreç inişli çıkışlı olabilir” cevabını vermişti.

Balıkesirspor maçı öncesi bu açıklamayı yapan tecrübeli teknik adam, zorlu karşılaşmada Afrika kökenli 5 yabancı oyuncusunu ilk 11’de sahaya sürdü. Okechukwu Godson Azubuıke, Mıchael Pereıra, Boubacar Dıalıba Dıabang, Sunday Mba, Amamchı Augustıne Iwujı- Amutu ilk 11’de sahaya çıkarak, Balıkesirspor karşısında mücadele etti.

PTT 1. Lig statüsü yabancı oyuncu konusunda, “Takımların müsabaka kadrolarında yer alabilecek 5 yabancı futbolcu da ilk 11’de sahaya çıkabilecek” diyor.

YABANCILAR HANGİ MAÇLARDA GÖREV ALDI?

Mersin İdmanyurdu maçında Mıchael Pereıra ve Boubacar Dıalıba Dıabang ilk 11’de sahaya çıktı.

Samsunspor maçında Boubacar Dıalıba Dıabang, Mıchael Pereıra ve Sunday Mba ilk 11’de sahaya çıktı.

Denizlispor maçında Sunday Mba ve Mıchael Pereıra ilk 11’de sahaya çıktı. Okechukwu Godson Azubuıke ve Amamchı Augustıne Iwujı- Amutu ise ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında Okechukwu Godson Azubuıke, Mıchael Pereıra ve Sunday Mba ilk 11’de sahaya çıktı. Amamchı Augustıne Iwujı- Amutu ve Boubacar Dıalıba Dıabang ise ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Altınordu maçında Boubacar Dıalıba Dıabang ve Mıchael Pereıra ilk 11’de sahaya çıktı. Okechukwu Godson Azubuıke, Amamchı Augustıne Iwujı- Amutu ve Sunday Mba ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Ferdi DURDU, Mehmet GÖRESİYE- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

ymsekm16a

ymsekm16

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Onur ERDEMEL (7 yıl önce)
    Eski futbolcumuz ALİ SAKAL ın oğlu CANSIN SAKAL bugün sabaha karşı VEFAT ETMİŞTİR. Minik yavrumuzun mekanı cennet olsun. Kederli ailesinin başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bornova (7 yıl önce)
    İrfan Hocama Güvenelim arkadaşlar adam 7-8 dil biliyor yabancılarla ilitişimi en iyi olan o .....Ondan daha iyi bizmi bileceğiz...HOCAMA biraz daha sabır..
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    çok iyler, nazar değmesin..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali basri tezel (7 yıl önce)
    Eğer yabancı oyuncular ilk 11 de oynayacak düzeydeyse oynamalıdır. Yabancaı oyuncu bu şekilde transfer edilmelidir. Bunun aksi bir durum varsa hakkımızı zaten yedek kalacak yabancıdan kullanmışsak bu zaten başlı başına faciadır. Bunun özrü falan olmaz.
    0
    0
    Yanıtla