SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlara Bir Soru Soracağım'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilman Geske'nin işi Suzanna Geske, katil zanlılarını cezaevinde ziyaret etmek istediğini belirterek, "Olayı 5 kişinin gerçekleştirdiğine inanmıyorum" dedi.

Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilman Geske'nin Malatya'da 3 çocuğu ile birlikte yaşayan eşi Suzanna Geske, gelişmeleri İHA'ya yaptığı açıklama ile değerlendirdi. Katil zanlısı 5 kişiyi Malatya E Tipi Cezaevi'nde ziyaret etmek istediğini söyleyen Suzanna Geske, "Cezaevine gidip onlarla görüşmek istiyoruz ama uygun zamanı bekliyorum. Mahkeme arasında gidip gitmeyeceğimi bilmiyorum, onu avukatlara soracağım. Aslında çocuklar da soruyor ne zaman gideceğimizi" dedi.

Geske, "Cezaevine gidince onlara ne diyeceksiniz?" sorusuna ise, "Aslında onları cezaevinde görmek istiyorum. İyi olur. Sorular sormak istemiyorum. Onlara bir şey söylemek istiyorum" diye cevap verdi.

Yaşanan talihsiz olaydan sonra hayatın zorlaştığını ve bunu çocukları ile birlikte atlatmaya çalıştığını söyleyen Suzanna Geske, "Hayat biraz zor geliyor. Mahkemeden dolayı biraz meşgulüm. Daha normal hayata geçemedik. Halen her şey alt üst. Çünkü benim hem anne ve hem de baba olarak çalışmam lazım. İki işi birden yapmam gerekiyor. Bana çok fazla geliyor. Çocuklar bazı zamanlar çok üzülüyor ama onların da yavaş yavaş alışması lazım" diye konuştu.

Dava ile ilgili gelişmeyi de değerlendiren Suzanna Geske, olayı 5 kişinin gerçekleştirmediğini ve perde arkasındakilerin de bulunmasını istediğini ifade ederek, "Dava uzun sürebilir. Ben bu olayı 5 kişinin gerçekleştirdiğine inanmıyorum. Bunlar bir zincirin son halkasıdır. Onlar bu cinayeti işlemiş ama onlara bunu yaptıran kim, asıl onun ortaya çıkartılması gerekiyor. Benim beklentim bu yönde. O 5 kişi sonuçta bir ceza alacaktır, o belli. Ama bence öbür kişiler de ceza alsın. Onları da bulup bir daha aynı şeyleri yapmasınlar diye gereken cezayı versinler" ifadelerini kaydetti.

Bir kadın olarak yaşanan süreci inancının verdiği güçle atlatmaya çalıştığını söyleyen Geske, "Ben Tanrı'nın gücüne inanıyorum. Tanrı bana her yeni gün için güç veriyor, sabır veriyor. Çocuklar için sevgi veriyor. Benim gücüm çok çabuk biter ama Tanrı'dan isteyebilirim ve biliyorum O bana her gün yardım eder. O'na çok inanıyorum. Gerçekten bir kadın olarak böyle yaşamak çok zor bir şey. Bazen yapamıyorum, 'Artık yeter dayanamıyorum' diyorum, sonra dua ediyorum" diye konuştu.

Yaşamını Malatya'daki evinde sürdüren Suzanna Geske, çocukları Lukas (12), Michel (14) ve Miriam'ı (7) okula gönderip eğitimlerini takip ediyor. Evin en büyük çocuğu olan Michel, boş zamanlarını evlerindeki piyanoyu çalarak değerlendiriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız