SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlara Çok Şey Borçluyuz'

A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Şehitler Haftası nedeniyle, Malatya'da Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ı makamında ziyaret etti.

VALİLİKTE..
Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği Ahmet Keskinkılıç, "Senede bir hafta ve bir gün de olsa anlamlı bir gündür. Duygusal bir gün olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, "Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Milletimizin bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda etmiş kahraman insanlardır. Onlar insanımızın gönlünün en iyi yerindedirler. Kalbimizle inanıyoruz ki, yerleri, mekanları cennettir. Hepimizin şehit ailelerine sahip çıkmamız gerekiyor. Şehit derneklerimiz büyük görevler üstlendiler. Şehit aileleri için büyük platform oluşturdular" ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDE..
Şehitler Haftası nedeniyle, Önce Vatan Derneği Malatya Şube Başkanı Ahmet Keskinkılıç, Emniyet Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı Ömer Tergin ile Şehit ailesi yakınları, Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret ettiler.

Önce Vatan Derneği Malatya Şube Başkanı Ahmet Keskinkılıç, Çanakkale Zaferi’nin 94. yıldönümü dolayısıyla her yıl şehitlerimizi çeşitli etkinliklerle yad ettiklerini söyledi.

Çanakkale Zaferinin yıldönümünde şehit yakınlarını Belediye’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Akın ise senede bir gün anmakla şehitlere karşı olan vefa borcunun ödenemeyeceğini söyledi.

Başkan Akın,“Çanakkale Muharebesi, Türk milletinin bütün imkansızlıklar içerisinde neyi başardığını bütün cihana gösterdiği bir harptir. Bizler bu vatanda rahat ve huzur içerisinde yaşıyorsak şehitlerimizin kanlarının bedelidir. Bir toprak parçasının vatan toprağı yapılmasında şehit kanı vardır. Cenabı Hak bundan sonra ülkemizi ve milletimizi öyle sıkıntılara düşürmesin” dedi.

MALATYA'DAKİ PROGRAM..
Bu arada 18 Mart Şehitler Günü ile ilgili Malatya'da yapılacak olan program da Valilikçe şöyle belirlendi:

"1-18 Mart 2009 Çarşamba günü saat: 08.00’den itibaren resmi ve özel kuruluşlarla şehrin ana caddeleri bayraklarla donatılacak; Anıtlar, Hükümet Konağı, Atatürk Evi, Gazi İlköğretim Okulu, Kültür Sitesi, DDY Gar ve Fabrikalar gece ışıklandırılacaktır.

2-Törene Resmi Daire ve Kuruluşların Amirleri, Garnizon Komutanlığı, İnönü Üniversitesi ve Özel Kuruluşların temsilcileri ve halkımız katılacaktır.

3-Anma Programı aşağıdaki sıraya göre yapılacaktır.

A-ŞEHİTLİKTE ÇELENK SUNMA TÖRENİ : Saat : 09.30

1- Tören Programının sunulması, (Tören Sunuculuğu Milli Eğitim Müdürlüğü H.Ahmet Akıncı Lisesi Öğretmeni Faruk KORKMAZ tarafından yapılacaktır )

2- Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Çelenklerinin sunulması,

3- Saygı Duruşu ve Saygı Atışı yapılması,

4- Tören Bölüğü ve Bando eşliğinde İstiklal Marşı söylenerek Bayrağın göndere çekilmesi,

5- Mesajların okunması, ( Garnizon komutanlığınca tefrik edilecektir.)

6- G. Komutanlığınca Kur. Bnb. Rıfkı KESER tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması,

7- Şehitlik Özel Defterinin Malatya Valisi Sayın H.İbrahim DAŞÖZ tarafından yazılması,

8- Şehit Mezarlarının ziyaret edilmesi ve karanfil konulması (Törene katılanlar tarafından),

B- SABANCI KÜLTÜR MERKEZİ SALONUNDAKİ TÖREN Saat: 11.00
1-Turgut KAÇMAZ (Em. Öğ.) Resim Sergisi Açılışı

2- Şehit Aileleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma
Der. Bşk. Ahmet KESKİNKILIǒın tarafından yapılacaktır.

3- Malatya Valisi H.İbrahim DAŞÖZ’ün konuşmaları,

4- Malatya Cumhuriyet Lisesinden Tarih Öğretmeni Erkan ERDOĞAN tarafından “Çanakkale ve Şehitler” konulu konferans verilecektir,

5 -İl Milli Eğitim Müdürlüğünce (Malatya Güzel Sanatlar Lisesi tarafından) günün anlamına uygun program icra edilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız