SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlara Göre 'Yeni Türkiye'..

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:16:31
Onlara Göre 'Yeni Türkiye'..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 'Yeni Türkiye' paneli gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından konferans salonunda düzenlenen panele; AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, panelistler ve çok sayıda davetli katıldı.

Moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan AKP MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Yeni Türkiye'de herkesin açık bir şekilde kendi kimliğini, ideolojisini ve siyasi projesini ortaya koyacak ve devletin de bu projeler doğrultusunda işleyen bir mekanizmaya dönüşeceğini kaydetti.

PAKER: "HENÜZ İŞİN BAŞINDAYIZ"

TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nafiz Can Paker ise, "Yeni Türkiye bence, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan çok yakın zamana kadar olan Türkiye'nin egemenliğinin kurumlara ait olmasından, egemenliğin halka ait olmasındaki geçiş sürecidir. Sonuç itibariyle Yeni Türkiye, ancak egemenliği yüzde yüz halka ait olduğu zaman oluşacaktır. Yani Yeni Türkiye, kurumsal egemenliğin tamamen yok olup, tam anlamıyla halkın egemenliğinin hakim olması demektir. Henüz orada değiliz, işin başlangıcındayız. 27 Nisan muhtırasına mevcut iktidarın verdiği cevap ile ilk büyük adım atıldı. Egemenliği kullanan kurumların en önemlisi olan ordunun, siyasete etkisinin sonuna geldiği dönemdir. Enteresandır bu noktada geri kalan kurumlardan yargı ve önemli olan polise, bugün 'paralel yapı' dediğimiz kimlerse onlar, büyük ölçüde etkili olduğundan 'Bu Türkiye 80 yıldır kurumların egemenliğinde yürüyor. Şimdi bize en fazla köstek olacak ordu artık yok orada. Yargıyla, polis de bize ait. Dolayısıyla egemenliği biz alalım ve uygulayalım' dediler. Bunun tabi ki karşısında çok büyük bir siyasi güç olan AK Parti olduğu için olmayacağı belliydi. Fakat onlar Türkiye'nin tarihine bakarak olacak zannettiler" şeklinde konuştu.

ÇELİK: "BİRLİK, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KAZANIMLARINDAN BİRİ OLACAK"

Kalkınma Bakanı Danışmanı Melik Adnan Çelik de, birliğin Türkiye'nin en büyük kazanımlarından birisi olacağını kaydederek, "Yeni Türkiye dediğimizde, bir birlik politikasından bahsetmiş oluyoruz. Bu birliği temel olarak kabul edin. Temel, birlik üzerinden alınacak. Türkiye'nin sadece kendi bulunduğu alandan bahsetmiyoruz. Ortadoğu'dan da bahsetmek gerekiyor. Hatta bir barça Balkanlar'dan da bahsetmek gerekiyor. Bu birliği, siz çeşitli şekillerde tanımlayabilirsiniz. Her ne derseniz deyin, bu birlik yeni Türkiye'nin en büyük kazanımlarından biri olacak. Bu temel üzerinde bina yükselmeye başlayacak. Duvarı inşa etmek için de, finansal bir kaynak ihtiyacı var. Bu finansmanı da sağlayacak en önemli konu, enerji iş birliği konusudur" diye konuştu.

YAZICI: "YENİ TÜRKİYE'NİN BAŞLANGICI 10 AĞUSTOS 2014'TÜR"

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Yazıcı ise, Yeni Türkiye'nin başlangıcının 10 Ağustos 2014 olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Aslında eski Türkiye, bana kalırsa 12 Eylül 2010'da bitti. Fakat Yeni Türkiye'nin kuruluşunun başlangıcı 10 Ağustos 2014'tür. Türkiye bu 4 yılı, geçiş dönemini yine belirli imkanlarla, fırsatlarla, krizlerle tamamladı. Fakat Türkiye, bu yılın Ağustos ayında kendi tarihi içerisinde en büyük vesayet ve kriz odağı cumhurbaşkanlığını halk tarafından seçilmiş ve Türkiye'nin sivil politik tarihinin en karizmatik liderini seçerek çözdü."

ÇALIK: "YENİ TÜRKİYE OLUŞSUN DİYE, HEP BERABER OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİR"

Panelin sonunda söz alan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Yeni Türkiye oluşsun diye, hep birlikte omuz omuza mücadele etmemiz gerekir. Yeni Türkiye tasavvurunda neler var? Yeni Türkiye tasavvurunda insan hakları, demokrasi ve özgürlükler var. Yeni Türkiye'de, eğitimdeki özgürlüklerin kamuya yansıması var. Geçmiş dönemlerde hükümetler kuruldu ve kurumların hegemonyası devam etti. İşte bu devam eden hegemonya ile bizler idare edilmeye çalıştık. Şimdi biz Yeni Türkiye tasavvurunda diyoruz ki, artık var olan devletlerin milleti değil, devletin milleti değil, milletin devletine bir dönüşüm istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız