SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Onlara Niye Yapılmıyor?''

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, birçok yerde yolsuzluk olaylarına karşın herhangi bir yaptırımda bulunulmadığını savunarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın bazı iddialar üzerine görevden alınmasını TBMM'ye taşıdı.

Tankut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, "Ne 2004 seçimleri arifesinde ne de 2004-2009 döneminde hükümetiniz ve partiniz tarafından sorgulanmaya gerek görülmeyen Aytaç Durak'ın MHP'ye geçmesinden sonra bir anda hedef haline gelmesi, oldukça düşündürücüdür" dedi.

Tankut önergesinde şunları kaydetti:

"Çorum, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Amasya, Malatya ve pek çok belediyede belediye başkanları dahil bürokrat ve meclis üyeleri hakkında çeşitli yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvet iddia ve soruşturmaları mevcuttur. Hatta Çorum gibi bazı belediyelerde üst düzey idareciler dahil pek çok kişi tutuklu bulunmaktadır. Yine Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, bölücü hainleri destekleyen çalışmaları ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na ve hükümetine alenen hakaret ve küfür etmesi karşısında hiç ses çıkarılmadan hiçbir işlem yapılmaması son derece manidardır. Diğer taraftan eski RTÜK Başkanı ve şu an üyesi olan Zahit Akman hakkında Deniz Feneri davası ile ilgili Alman mahkemeleri tarafından ortaya konulan suçlamaların sabit olmasına rağmen halen soruşturma izninin verilmemesi kamu vicdanını derinden yaralamaktadır."

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un Başbakan'dan cevabını istediği bazı sorular ise şöyle:

"İçişleri Bakanı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'na uygulanan yasa ve yetkiler, hakkında benzer iddialar bulunan AK Parti ve diğer partilere mensup belediye başkanları için de uygulanacak mıdır? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından düzenlendiği söylenen 65 adet soruşturma talebinin hiçbirisine neden izin verilmemiştir? Soruşturma izni verilen belediye başkanı ve diğer kurum yöneticileri içerisinde açığa alınan var mıdır? Varsa kimlerdir?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız