SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlarca Rapor Yazdık, Dinletemedik!."

0
Güncellendi - 2016-08-08 18:32:34
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Devlete girme şartları değiştirildi. KPSS’ye mülakatı ilave ettiler, liyakatı bir kenara ittiler. Devlette ayrım yapmamak lazım. ‘Benden olmayan, devlette olmasın’ dersen, bunu kabul edemeyiz. Beraber şehit olabiliyorsak, beraber  devlette yer almak lazım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde Arguvan Belediye Başkanı  Mehmet Kızıldaş, CHP Arguvan İlçe Başkanı Ulaş Çopur ve parti yöneticileriyle birlikte Kuşu (Armutlu), Bozan, Çavuş, Asmaca ve Yukarı Sülmenli mahallelerini ziyaret etti.

"CUMHURİYET İLKELERİ GÖRMEZDEN GELİNDİ"

Ziyaret ettiği yerlerde Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  15 Temmuzun Türkiye’nin en kanlı gecelerinden biri olduğunu belirtti. Ağbaba; “15 Temmuz akşamına nasıl geldik? Darbeci askerler de bu ülkenin insanları. Türkiye’de devleti ele geçirmiş, örgütlenmişler. Orduyu ve devleti yönetmeye başlamışlar. Bu aşamaya geldiysek, ordu içinde birileri darbe düşünmüşse, bizim Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden saptığımız içindir. Cumhuriyet ilkeleri görmezden gelindiği içindir. Laiklikten uzaklaştığımız içindir.Laiklik, hem muhafazakarların hem liberallerin güvencesidir” dedi.

"DİNLETEMEDİK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Arkadaşlarımızla birlikte 2011’den beri onlarca rapor yazdık. ‘TSK’da Atatürkçü,vatanını seven subaylar dışlanıyor , onların yerine başkaları yerleştiriliyor’ dedik.İzmir Askeri  Casusluk Davasını ilk ortaya çıkaran komisyonun başkanı bendim. ‘Sen bu kadar pilotu tasfiye edersen, emanet ettiğin pilotların ne yapacağı belli olmaz’ dedik. Ama dinletemedik” şeklinde konuştu.

"BERABER ŞEHİT OLUYORSAK, BERABER DEVLETTE YER ALMAMIZ LAZIM"

“Devlete girme şartları değiştirildi. KPSS’ye mülakatı ilave ettiler, liyakatı bir kenara ittiler. Başımıza bu işler geldi.” Diyen Ağbaba; “Oysa, sağcısı-solcusu herkes kardeş. Alevi-Sünnisi kardeş. Şu köy doğumlu, şu mezhepten diye ayrım yapmamak lazım. Tuncelili devlette üst düzey  bir yere gelemez. Ama Cumhurbaşkanını korurken şehit olur. Darbe girişimi bize bunu öğretti. CHP’li birini müdür, amir yapmıyorsun. Ama Türkiye’nin geleceği için gözünü kırpmadan şehit oluyorlar. Şehitleri bir kez daha anıyorum.Çok doğru yapmış o kişiler. Devlette ayrım yapmamak lazım.  Benden olmayan, devlette olmasın dersen, olmaz. Beraber şehit olabiliyorsak, beraber  devlette yer almak lazım.”ifadelerini kullandı.

"YÜZÜMÜZÜ DOĞUYA DÖNMEYECEĞİZ"

Ağbaba; “Umarız Türkiye yüzünü tekrar batıya döner. Batı dediğimiz, özgürlük, insan hakları, barış demek.  Doğu da kan, gözyaşı, etnik savaşlar var. Doğuda özgürlük, insan hakları, kadın-erkek eşitliği yok. Suudi Arabistan’da bu yüzyılda hala kadınların araba kullanması tartışılıyor. Biz, yüzümüzü doğuya dönmeyeceğiz” şeklinde konuştu

"BİZİM YÜZAKIMIZ"

Arguvan’da yapılan çalışmaların kendilerini gururlandırdığını ifade eden Veli Ağbaba; “Arguvan belediye başkanımız güzel hizmetler yapıyor. Bizim yüz akımız. Çok kısa sürede büyük işlere imza attı. Arguvan denilince güzellikler akla gelmeye başladı. Arguvan artık kötü kaderli Arguvan olmayacak. Çok güzel projeler var. İlerleyen günlerde bu projeleri de hayata geçireceğiz.”dedi.

Bülten

veli2

veli3

veli1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • yasemin (7 yıl önce)
    Bugüne kadar alternatif yok diyordum ya basalar gibi 2 parti varmis. Bundan sonra memurların oyunun çoğunun hangi partilere gideceği belli oldu. Bugün geçmişte yapılan hatalar yüzünden bu haldeyiz. Dun Dündar bugün bugündür olmuyor yani. Ateist te olsa liyakat. Sahibine verilmeli isler.mesela belediyelerden başlanabilinir temizliğe.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (7 yıl önce)
    tamam akp yanlış yoldaydı sizde onları uyardınız ama dinletemediniz. Allah razı olsun sizden. ancak anlamadığım o yanlışı yapanlar birbirlerinden ayrılınca cemaat size ve hdp ye yanaştı sizde bundan gurur duydunuz hiç sesiniz çıkmadı. samanyolu akp yi değilde chp ve hdp yi övmeye başladı.2011 yılına kadar akp yi göklere çıkaranlar birden chp ve hdp yi kurtarıcı ilan etti ama nefsiniz okşandığı için sesiniz çıkmadı. sizde akp nin yanlışlarına düşmenize rağmen rant sağlamak adına oyuna devam ettiniz. o yüzden sayın vekilim şimdi çıkıpta biz uyardık ettik yaptık ta onlar anlamadı demeyin. sizdede aynı mantık var akp gitsin de nolacaksa olsun. darbe olsaydı hepiniz asker sevici olacaktınız hiç biriniz hükümetin yanında olmayacaktınız. ancak darbe püskürtülünce çıkıp açıklamalar yaptınız.
    0
    0
    Yanıtla