SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlarca Vaka Vardı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:47:59
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmanın adımlarını biz 11 yıldır çok süratli bir şekilde atmaya başladık” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin, partililerle birlikte İnönü Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Mustafa Şahin, her fırsatta bir araya geldiği muhtarlardan, mahallelilerin sorunlarını, eksikliklerini, taleplerini öğrenip hizmetleri buna göre yönlendirdiklerini ve muhtarların görüş ve düşüncelerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Daha önceki ziyaretlerde muhtarların özlük haklarıyla ilgili taleplerinin olduğunu, bununla ilgili düzenlemelerin yapıldıktan sonra muhtarların bu konuyla ilgili taleplerinin kalmadığını ifade eden Şahin, önceki ziyaretlerdeki taleplerin bugün konuşulmadığını çünkü birçok talebin karşılandığını belirtti.

Milletvekili Mustafa Şahin, daha önceki dönemlerde kapkaç türü hırsızlık olaylarının yapıldığını hatırlattığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Vatandaş derdi ki biz sokaklara gittiğimiz zaman kız çocuğumuz veya hanımımızı yanımıza alıp da güven içerisinde bir sokaktan diğer sokağa geçemiyorduk. Çünkü sokaklar karanlık içersindeydi ama şimdi bakıyorsunuz bütün sokaklarımız caddelerimiz pırıl pırıl olmuş. Daha önceki dönemlerde metropol kentlerde hatta bizim ilimizde bile kadınlarımızın, bacılarımızın, kızlarımızın koltuğundaki çantaları alıp kaçanların, kovalayıp da yakalayamadığımız onlarca vaka vardı. Artık şu anda bütün kentlerimizde buna benzer kapkaç vakaları oldu mu olmadı. Niye? Devlet sistemini oturtmaya başladı. Özellikle hırsızlığın arttığını muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan duyuyorduk. Cumhuriyet başsavcımızla görüştüm. Onlar da aynı şeyleri söylüyorlardı. Cezaların caydırıcı olmadığını tıpkı kapkaççılar verilen cezalar nasıl ki caydırıcı özelliğe sahip olduysa işin kulvarını değiştirdiler, hırsızlığa yönelmeye başladılar. Hırsızlık karşısında aldıkları ceza çok cüzi idi. Bu konuyu Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken Adalet Bakanımıza ilettim. Adalet Bakanımız da bununla ilgili bir düzenleme yapıldı.”

Uyuşturucu kullanımı ve satıcıları ile ilgili cezaların caydırıcı olmadığını vatandaşların kendisine ilettiğini ve bu konuyu da Adalet Bakanına ilettiğini söyleyen Milletvekili Şahin, “Uyuşturucu ile ilgili bazı sıkıntıları arkadaşlarımız söylediler. Normalde adam yakalanınca diyor ki ben içiciyim, satıcı değilim. Eğer kullanıcıyım derse hafifletici sebep olarak görülüyordu. Şu anda ne olursa olsun içene de taşıyana da satana da ticaretini yapana da çok ciddi ağırlaştırılmış müeyyideler uygulayacak düzenlemeler yapılıyor. Sahaya indiğimiz zaman bunlarla karşılaştığımızda vatandaşlarımızdan almış olduğumuz bu talepleri rapor ediyor ve ilgili yerlere iletiyoruz. Anında gerekli düzenlemeler yapılıyor. Demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmanın adımlarını biz 11 yıldır çok süratli bir şekilde atmaya başladık. Bu konuda biz insanlarımızın duasına talibiz” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız