SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onları Buradan İhbar Ediyorum.."

0
Güncellendi - 2016-01-30 16:07:55
A- A+ PAYLAŞ

  • MAKİAD operasyonunu eleştiren Ağbaba, "En yakın arkadaşları AKP milletvekilleriydi.  Eğer bir suç varsa bu suça AKP Malatya milletvekilleri de ortaktır." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,TBMM’de görüşülen yasaların CHP’nin seçim beyannamesindeki vaatleri olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi , Dünya tarihine geçip muhalefet partisi olarak iktidara her şeyi yaptıran parti oldu” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran seçimleri öncesi vaatlerine Başbakanın ,Cumhurbaşkanının ‘kaynak nerede?’ diye karşılık verdiğini hatırlatan Ağbaba, “seçimlerde düşük oy aldıklarında,kaynak nerede diyenler, bizim vaatlerimizi seçim beyannamelerine koydular” ifadelerini kullandı.

BİR DE İKTİDAR OLSAK, GERİSİNİ SİZ HAYAL EDİN

“TBMM’de görüşülen yasalar  bizim seçim bildirgemizi tek tek, sayfa sayfa, satır satır kopyalayıp taklit ettiğiniz taahhütlerimiz.” Şeklinde konuşan Ağbaba, “ Değerli AKP milletvekilleri, CHP varsa herkes için var, CHP varsa sizin için de var. "AKP'liler bizim seçim beyannamemizi kopyalamış." diyebiliriz. Ama biz bununla gurur duyuyoruz. Ey AKP'liler, ey emekliler, ey uzman çavuşlar, ey kadınlar, ey asgari ücretle geçinen insanlar; bunları, CHP yaptı. Bunlar, CHP'nin seçim beyannamesinden alınarak yapıldı. Düşünün ki, bir siyasi parti muhalefetteyken neler yapıyor, iktidarda olsak neler yaparız gerisini siz hayal edin. CHP "Asgari ücreti 1.500 lira yapacağız." dediği zaman ne dediniz? Akşam Maliye Bakanı, sabah Başbakan, öğleden sonra Cumhurbaşkanı "Kaynak nerede?" dediniz. Kaynak neredeymiş?  Cumhuriyet Halk Partisi ,dünya tarihine geçip muhalefet partisi olarak iktidara her şeyi yaptırdı, seçimlerden önce söylediğimiz her şeyi yaptırdık size.”ifadelerini kullandı.

MALATYA DAVASININ SANIKLARINI İLK KEZ BİZ SAVUNDUK

Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak övünerek söylemek isterim ki her zaman hukukun yanında yer aldık, her zaman hukuku savunduk, her zaman adaleti savunduk. Siyasi görüşü, etnik kimliği, düşüncesi, rütbesi, cüzdanının kalınlığı ne olursa olsun herkes için hukuku savunduk. Burada da onu yapmaya çalışıyoruz. Haksızca ceza yediğine inandığımız, siyasi görüşüne katılmadığımız, 28 Şubat davasından , Malatya davasındaki insanların ilk kez hakkını, hukukunu siyasi görüşümüz ayrı olmasına rağmen biz savunduk.Hiç ayrım yapmadık. On dört yıldan beri tek başına bir hücrede yatan ama siyasi görüşünü tasvip etmediğimiz, asla birlikte olmayacağımız Salih Mirzabeyoğlu'nun da yaşamış olduğu dramı bu kürsüden bizler savunduk."

EN YAKIN ARKADAŞLARI, AKP MİLLETVEKİLLERİ

“Birkaç gün önce  Malatya'da bir operasyon yapıldı. Malatya'da ismi herkes tarafından bilinen 11 saygın iş adamına bir terör örgütüne üye olmak iddiasıyla operasyon yapıldı.” ifadeleriyle  konuşmasını sürdüren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “11 kişinin arasında dernek başkanları var. Eğer bu kişiler teröristse, teröre yataklık yapmışsa, AKP milletvekillerini buradan ihbar ediyorum; Çünkü o AKP milletvekillerinin onlardan randevu almak için, onlarla aynı sofraya oturmak için neler yaptıklarına ben şahidim. Bugün sadece birilerine yakın diye bazı iş adamları yargılanıyorsa bu işin sonu tehlikeli değerli arkadaşlar. Kim suçluysa yargılansın ama birileri filan cemaate, filan insana yakın diye tutuklanıp haksızlık yapılıyorsa bunu da bizim kabul etmemiz mümkün değildir.Tekrar söylüyorum: Geçmişte o derneğe, o iş adamı örgütünden randevu almak için onların eteğine yapışanları buradan ihbar ediyorum. Eğer bir suç varsa bu suça AKP Malatya milletvekilleri de ortaktır, onları da buradan ihbar ediyorum çünkü bugün gözaltına alınan, terörle yargılanan insanların en yakın arkadaşları AKP milletvekilleriydi. Benim selam mesafem yoktu ama onların da hukukunu savunmak benim görevim “dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • vdt (8 yıl önce)
    Çok doğru ki bu kapılarda bir menfaat uğruna bekleyen şimdi tanımıyorlar. oysaki sorsan hepimize din dersi verirler. maalesef unutmuşlar haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır. Yazıktır günahtır. Allahtan başka kimseden korkmadan çıksınlar ve gerçekten inandıkları şeyleri söylesinler. Sahip çıksınlar Malatyamızın değerlerine.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Bir zamanlar beraber yürüdükleri yol arkadaşlarına, hocamız dedikleri Necmettin Erbakan'a ihanet edenlerden ne beklenir ki. İşte onların dostluk arkadaşlık değerleri bu kadardır. Bu tablo onların çıkar için arkadaşlarını da en yakınlarını da satabileceklerinin göstergesi ve kanıtıdır. Malatyalı'da böyle bir karakter yoktur, sanırım bunu yaşarken gereken tepkiyi göstererek kimin ne olduğunu ve ne olmadığını görmüş olacaklardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • hkb (8 yıl önce)
    birlikte calisanlar eski dostlar dusman oldu demokrasi herkese lazim . simdi anliyorlar nefret kustuklari Chp onlarada sahip cikiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Esentürk (8 yıl önce)
    Bu işadamları hepsi Malatya'nın yüzakı kişilerdir.samimi ve dürüst adamlardır örgüt mörgüt palavra bunlar vatansever Türkiye sevdalısı dürüst insanlar bu gün gelir Malatya'nın vekillerinin ayağına dolanır zira Malatya bu adamların hepsini seviyor hepsi dindar yardımsever insanlar Zaman'ında kim cemaatin çorbasını içmedi kim sohbetlerine katılmadı şimdi PKK ile eşdeğer oldu cemaatte sohbet dinleyenler gidin Fetullah'ı getirin gidin yardımcılarını bulun il İmanlarını emniyet adliye imamlarını bulun ne istiyorsunuz memleketine yatırım yapan adamlardan not:ciamatçi filan değilm...
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (8 yıl önce)
    Muz cumhuriyeti burası
    0
    0
    Yanıtla
  • Görkem (8 yıl önce)
    kendinden olmayanı kafir ilan eden cemaat mensupları Allah'ın adaletine hazır olun beşerin adaleti az gelir size...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav arkadaş tanıyormusun bu adamları ki böyle ithamda bulunuyorsun bu adamlar ehli sünnet vel cemaat şayet sen ehli sünnet vel cemaat değilsen adamlar seni kafir olarak görmekte haklı üç beştane cemaat içerisindeki zibidinin kibri ile hepsini aynı kefeye koyamazsın Fetullah Gülen sizin dediğiniz gibiyse dahi bu adamların samimiyeti başka bence şahsen tanıdığım insanlar var içinde onların cemaatinden olmama rağmen gayet iyi anlaşıp beraber namaz kıldık adamlar bana ve benim gibi onlardan farklı düşünene kafir muamelesi yapmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (8 yıl önce)
    Say. Ağbaba doğru söylüyor.Kurulduğu günden beri Ak partiye oy verdim. Ne malatya davasına ak parti sahip çıktı.Nede bu dava mağdurlarına.İlk sn.ağbaba savundu.Makiadın kapısında sıra bekleyenler bugün vekil ve bakan oldu. İşadamlarına yapılan operasyon haksız ve yanlış. Yazık adil olalım
    0
    0
    Yanıtla