SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onları Yönlendiren Yakalandı!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:59
Onları Yönlendiren Yakalandı!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da telefonla dolandırıcılık olaylarının organizatörü olduğu iddia edilen bir zanlı yakalandı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerinin çalışması sonucu, askeri firari olan bir kişinin bugüne kadar sahte kimlikler kullanarak gerçek kimliğini gizlediği öğrenildi.

İ.C. isimli şahsın bir mezarlığa 9 bin TL para bırakmasının ardından görevlilere durumu bildirmesi neticesi dolandırıcıların mağdur ettikleri şahıs ile telefon irtibatını kesmedikleri, hala para yatırması için müşteki şahsı aradıklarının öğrenilmesi üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri müşteki İ.C.'yi takibe aldı. İ.C. senaryo gereği para görünümlü poşeti aynı mezarlığa tekrar bıraktığı anda olay yerine parayı almak için gelen şüpheli B.P isimli şahıs yakalandı. Malatya’da benzer olaylara karıştığı tespit edilen şüpheli, dolandırıcılık konularından aldığı paraları R.K. isimli şahsa verdiğini beyan etti. B.P., sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Malatya’da dolandırıcılık olaylarına karıştıkları iddiasıyla yakalanan başka şahıslar da aldıkları paraları R.K. (37) isimli şahsa teslim ettiklerini söyledi. Bunun üzerine "askeri firar" ve "dolandırıcılık" suçlarından aranan R.K., Topsöğüt beldesinde Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.

DOLANDIRICILARIN HEDEF ŞAHSA YAKLAŞIM YÖNTEMLERİ

Bu arada, dolandırıcıların; muhataplarına, "Kimlik bilgilerin kopyalanmış, nüfus cüzdanı fotokopini yakın zamanda bir yere verdin mi ya da kaybettin mi? "sorusunu sorarak, önce muhataplarını adli kolluk görevlileri olduklarını inandırmaya çalışıp konuşma aralarında telsiz sesi dinleterek, telefonla görüşme aralarında, "Seni savcıya, başkomisere bağlıyorum" deyip senaryoya inandırıcılık katmaya çalışarak, hiçbir zaman direkt olarak mağdur edecekleri şahıstan para istemeyip 3-4 saat çeşitli senaryolarla muhataplarını endişe, panik ve korkuya sevk ederek sağlıklı düşünmelerini engelleyip mağdur şahsı bu durumdan kurtarmak için, "Operasyon gereği paraya ihtiyaç var. Parayı bıraktığın anda ya da hesaba havale ettiğin anda parayı çekmeye gelen şahısları yakalayacağız. Verdiğin para sana devlet tarafından iade edilecek" diyerek, telefonda, 'Taksiye bin bankaya git, parayı bırakacağın yere git' gibi yönlendirme yapıp, 'Taksiye bindiğin parayı tutanağa geçirmek için seni katibe bağlıyorum. Bu para sana daha sonra ödenecek' diyerek senaryolarına inandırıcılık katmaya çalıştıkları belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız