SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onların Bir Hesabı Varsa..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP adayları, Pütürge'nin ve Battalgazi'nin köylerinin yanı sıra il merkezinde propaganda toplantıları düzenliyorlar. 
AKP'nin basın bülteni şöyle:
"Sabah kahvaltısını birlikte yapan AK Parti milletvekili adayları ve parti teşkilatı yine dört koldan seçim çalışması için Malatya’ya dağıldılar. Pütürge’nin köy ve mezraları, Battalgazi’nin köyleri, ÖZSAN Sanayi Sitesi esnafıyla dernekler, kurumlar, gazeteler ve televizyon kanalları ziyaret edildi. 
Milletvekili ve milletvekili adayı Mahmut Mücahit Fındıklı gün ışığı ile birlikte ÖZSAN Sanayi Sitesi esnafıyla sabah kahvaltısındaydı. Bir işyerinin önüne konulan sehpaların üzerinde mütevazı bir ortamda esnaflarla kahvaltı yapan Fındıklı, AK Parti’nin icraatlarını anlattı. Her Cuma günü AK Parti il binasında halk günü olduğunu ve bir milletvekilinin nöbet tutarak halkın sorunlarını dinlediğini söyleyerek esnafa kendisiyle görüşmek istediklerinde il binasına gelmelerini istedi. 
Pütürge’de Kürtçe dua eden kadının samimiyeti ak kadrolara ivme kazandırdı. Kadın, “Şun Cenab-ı Allah yardımıka, şeva Cume ye(Allah, Cuma akşamının yüzü suyu hürmetine size yardım etsin)” şeklinde dua etti. Pütürge’nin dağ köylerinde, vadi mezralarında, orman köylerinden Diyarbakır sınırındaki köylere varıncaya kadar ziyaret eden milletvekili adayı Cemal Akın, zaman zaman taziye evlerinde köylülerin yasını paylaştı, zaman zaman mevlitlerinde bulundu. Burada bir açıklama yapan milletvekili adayı Cemal Akın, seçim çalışması çerçevesinde Pütürge’yi ziyarete geldiklerini ifade ederek; “Buradaki dostlarımızla, akrabalarımızla bölgenin sorunlarını, ihtiyaçlarını konuştuk. Var olan küçük sorunların çözümü noktasında bilgi alışverişinde bulunduk. Hemşerilerimizin mutluluklarına, huzurlarına tanık olduk ve bizden razı olduklarını ifade ettiler” dedi. Konuşmanın ardından bir köylünün, “Buralara gelseniz de gelmeseniz de oylarımız AK Parti’nindir” sözleri dikkat çekti.
Battalgazi İlçesini ziyaret eden il başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili adayları Mustafa Şahin ve Şanal Tosun, akşam saatlerine kadar ilçenin köylerini gezerek halktan destek istediler. Büyük bir coşkuyla karşılanan ak kadrolar, Battalgazi’nin torunlarından tam destek aldılar. Battalgazi’de sekiz köyü ziyaret eden ak kadroları takip etmek için uzun bir konvoy oluştu. Konvoy uğradığı her köyde biraz daha artarak AK Partilileri takip etmeye devam etti. 
Boran Köyünde büyük bir kabalıkla karşılanan ak kadrolar burada halka hitap ettiler. Burada konuşan milletvekili adayı Mustafa Şahin, her on senede bir yapılan darbelerin insanımıza verdiği zararı, tahribatı hatırlattı. “Darbeler, ülkemizin bütün değerlerini, bütün kazanımlarını, bütün özgürlüklerimizi, insan haklarımızı, inandığımız gibi yaşama noktasındaki gayretleri alıp götürdü. Ak Parti’yle bunların tümü aydınlatılarak tarihin karanlık sayfalarına gömülecek” diye konuşan Şahin yapılan soruşturma ve ardından yapılacak yargılamalara değinerek, “Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanmasıyla alakalı çalışmalar yapıldı. Amaç; yargının, çeteleşmenin, derin güçlerin ve bir takım odakların her seferinde heveslenerek coşup halkın oylarıyla seçilmiş olan sivil yöneticileri istedikleri zaman alaşağı etme lüksünü ortadan kaldırmaktır. Bu çalışmalar demokratik bir ülke olma adına yapılıyor, tam demokrasi için yapılıyor” dedi.
Merkezde ziyaretlerini sürdüren AK Parti MKYK üyesi milletvekili adayı Öznur Çalık, gazete, televizyon kanalları, hastaneler ve Hacı Bektaş-ı Veli Vakfını ziyaret etti. Burada saz kursu alan çocukları bir süre dinleyen Çalık, kendisinin de saza merakı olduğunu ve bir türlü öğrenmediğini ifade etti. Çalık, daha sonra seçim çalışmasına devam etti.
TBMM İdare Amiri ve yeni dönem milletvekili adayı Ömer Faruk Öz, merkez esnafını ziyaret etti. Ziyaret esnasında esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendi. Sıkılmadık el, çalınmadık kapı, helallik alınmadık fert bırakmayacaklarını ifade eden Öz, akşamın geç saatlerine kadar gezdi.
Akşam toplantısı için Tecde Mahallesinde buluşan ak kadrolar, Regaib Kandilini kutladıktan sonra özellikle sandık başına gitmeyen, gidemeyenlere çağrıda bulundular. Toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, il başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili Öznur Çalık ve milletvekili adayları Mustafa Şahin’le Şanal Tosun katıldılar. Malatya’da bulunan AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi MKYK üyesi de toplantıya katılanlar arasındaydı. Geceye ilgi gösteren Tecdeliler ak kadroları bağrına bastı ve sokağı doldurdular. Heyecanın dorukta olduğu toplantıda vekil adaylarının konuşmaları sık sık sloganlarla kesildi. 
Toplantıda ilk konuşmayı il başkanı Bülent Tüfenkçi yaptı. Tüfenkçi konuşmasında, Artvin’in Hopa İlçesinde Başbakan’ın konvoyuna düzenlenen saldırıdan bahsederek bu tür saldırıların sürekli olarak yapıldığını belirtti. Bugün bu saldırıları düzenleyenler dün de aynı yollara başvurduklarını hatırlattı. AK Parti’nin kuruluşundan beri derin güçlerin planlar yaptığını, suikast hazırlıkları yaptıklarını, ancak bu suikastların, planların boşa çıktığını söyleyerek, “Onların bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır. Allah hesabı en sağlam olandır” dedi. 
Daha sonra AK Parti’nin icraatlarına değinen Tüfenkçi, “Cumhuriyet hükümetlerinin seksen yılda yapamadıklarını AK Parti sekiz yıl gibi kısa bir sürede yaptı. İşte bundan dolayı halk ‘AK Parti’ diyor, bundan dolayı halk AK Parti’ye destek veriyor. Halk, AK Parti’nin icraatlarını gördükçe samimiyetine inanıyor, dürüstlüğüne olan güveni artıyor ve her seçimde artarak devam eden desteğini sonuna kadar veriyor” şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan milletvekili adayı Şanal Tosun, AK Parti’den önceki ekonomik göstergelerle bugünkü ekonomik göstergeleri rakamlarla anlatarak aradaki farkı, ekonomik büyümeyi gözler önüne serdi. Tosun konuşmasının devamında; “ Hizmetleri burada saymamıza gerek yok. Sağlıkta yapılanları siz biliyorsunuz. Enerjide yapılanları biliyorsunuz, eskide olduğu gibi elektriğimiz kesilmiyor. Milli Eğitimde devrim niteliğindeki yenililikleri birliyorsunuz.  KÖYDES, Cumhuriyet tarihinin em büyük kırsal kalkınma planı. Şu an Türkiye’de 120 bin doktor var. Bu sayı en kısa sürede 200 binlere çıkacak. Şu an Türkiye’de 650 bin sağlık çalışanı var. 2023’lere doğru bu sayı, 1 Milyon 100 bine çıkacak. 22 şehirde dev sağlık merkezleri kurulacak. Bu arada Türkiye’nin rüzgâr haritası çıkarılacak. Malatya’da başlanmadı ama pek çok yerde rüzgâr enerjisi santralleri kuruldu” dedi.
Tecde toplantısında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tecde Mahallesine yaptıkları hizmetleri anlattı. Tecde’nin, sorunları en az olan mahaller arasında olduğunu söyleyen Çakır, en büyük sorunlarından biri olan girişteki tepenin beş metre indirilerek yolun düzeltileceğinin müjdesini verdi. Çalışmaların başlatıldığını ve kısa süre içerisinde bitileceğini ifade etti.
Tecde’de halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan milletvekili adayı Öznur Çalık, “Tecde’ye ne zaman gelsek siz AK Parti dediniz, Recep Tayip Erdoğan dediniz” diyerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Başbakan ve ekibi sizi hiç yanıltmadı. Söylediği her sözün arkasında aslanlar gibi durdu. Eğitimde reform yaptık. Ulaşımda reform yaptık. Sağlıkta reform yaptık. Ekonomide reform yaptık. Muhalefet partileri, bizim yaptıklarımızı hayal bile edemez. Hep beraber bu mübarek gecenin hürmetine inşallah 12 Haziran’da sandıklara gideceğiz. Allah’ın izniyle 6 milletvekilinin 6’sını birden alacağız. Sizlerle beraber alacağız inşallah. Hedefin 2023 olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye hazır, Malatya hazır Tecde hazır diyoruz. Allaha emanet olun diyorum” diyerek konuşmasını bitirdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız