SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onların da Resimleri Var

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 yıl önce Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilman Geske'nin 2 çocuğu, 23 Nisan Bayramı nedeniyle açılan sergide eserlerini sundular.

TED Malatya Koleji öğrencilerinin 23 Nisan Bayramı öncesinde yapmış olduğu yağlı boya tabloları, el işlerinin sergilendiği sergi Malatya Park'ta açıldı. Açılışına, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen'in de katıldığı sergide, Alman Tilman Geske'nin oğlu Lukas Geske ile küçük kızı Miriam Geske'nin de eserleri yer aldı.

Babasını 3 yıl önce kaybeden Lukas Geske, "Doğa ve insan resimleri çiziyorum. Resim yapmayı seviyorum" dedi.

Okulunu ve arkadaşlarını sevdiğini söyleyen Lukas Geske, "Okulu seviyorum, bazı dersleri sevmiyorum. Okulu arkadaşlarım yönünden seviyorum. En çok sevdiğim ders matematik ve fen. Matematik en kötü olduğum ders ama aynı zamanda en sevdiğim ders. Okul ortamım iyi, arkadaşlarım çok" şeklinde konuştu.

"GESKE AİLESİNİN ÇOCUKLARI TÜRÇEYİ ANA DİLLERİ GİBİ KONUŞUYOR"
TED Malatya Koleji Müdürü Nurettin Akarsu, okulu tanıtmak ve sosyal faaliyetlerde bulunmak üzere böyle bir sergiyi açtıklarını söyleyerek, "Geske ailesinin şuanda bizde 2 tane öğrencisi var. Birini de geçen yıl mezun ettik. Geske ailesinin 3 çocuğu da 4 yıldan beri bizde eğitim görmekteler. Onlarda bizim çocuklarımız. Tüm faaliyetlerimize katılıyorlar. Türkçe'yi ana dilleri gibi konuşuyorlar. Bu bakımdan hiç bir sıkıntımız yok" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız