SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onların Eğitimi Önemli'

A- A+ PAYLAŞ

Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Federasyonu Genel Başkanı Metin Uzun, bireysel yetenekleri ortaya çıkarıp geliştirmek ve doğru bir şekilde kullanıp ülkenin ileriye gitmesi hususunda yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

Malatya İnönü Üniversitesi Mustafa Necati Konferans Salonu'nda, Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Federasyonu Genel Başkanı Metin Uzun tarafından " Neden Üstün Yeteneklilerin Eğitimi" konulu bir konferans verildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları ile çok sayıda öğretim üyesinin katıldığı konferansta Metin Uzun, öncelikle bireysel yetenekleri ortaya çıkarıp geliştirmek ve doğru bir şekilde kullanıp ülkenin ileriye gitmesi hususunda yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti. Bu hususun hem ülkemizin hem de dünya ve insanlığın gelişimi açısından önem arz ettiğini dile getiren Metin Uzun, bireysel yeteneklerin ortaya çıkarılması hususunda dikkat edilmesi gereken öğelerden birisinin de üstün yetenekliler olduğunu ifade etti.

Üstün yeteneklilerin bir toplumdaki oranının yüzde 2 olduğunu vurgulayan Uzun, fakat az sayıda aktif bir topluluğun, çok sayıda pasif bir topluluktan daha yararlı olduğunu ve ülkelerin, milletlerin kaderini değiştirenlerin bu az sayıdaki sıra dışı, üstün yetenekli insanlarla olduğunu kaydetti. Metin Uzun, tüm bu nedenlerden ötürü üstün yeteneklilerin eğitiminin önemli olduğunu vurguladı. Tarih boyunca üstün yeteneklilerin eğitimi konusunda yapılanları, Cumhuriyet döneminde uygulanan yöntemleri anlatan Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Federasyonu Genel Başkanı Metin Uzun, üstün yeteneklilerin eğitiminin özellikle aile eğitiminin önemli olduğunu, zira ailelerin çoğu zaman çocukların meydana getiriciliği, hayal gücünü kısıtlayıcı eylemlere giriştiklerini bu hususta toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Üstün yeteneklilerin eğitilmesi konusunda bir diğer önem hususun tanımlama olduğunu belirten Metin Uzun, üstün yeteneklilerin eğitimi konusunda akademik çalışmalar yapıp, eğitim politikalarını bu yönde değiştirebilecek çapta bir üstün yetenekliler merkezinin kurulması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Üstün ve özel yeteneklilerin eğitimiyle ilgili olarak ileri sürülen önerileri de paylaşan Metin Uzun, bu konunun ülkemiz insanı için milli bir görev olarak algılanması ve değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine son verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız