SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onların Hiçbir İradesi Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:25:23
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kendilerini cemaatin partisi olarak lanse edilmesine tepki gösterdi. 

Malatya’da yayın yapan TV Malatya ekranında Didem Barut’un hazırlayıp sunduğu ‘Siyaset Durağı’ programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP cemaatle bağlantısı olduğu iddialarını yalanlayarak hükümeti topa tuttu.

17-25 Aralık operasyonları sonrasında Hükümetin cemaat ile arasının bozulduğunu belirten Ağbaba, CHP’nin cemaatin partisi olma yolunda ilerlediği iddialarına ise “Bizim hiçbir zaman cemaatle bir iş birliğimiz olmadı, cemaatle ilgimiz olmadı. Bağımız olmadı. Bizim diğer cemaatlerle ilişkilerimiz nasılsa bu cemaatle de aynı şekilde. Yani başka bir ilişkimiz yok. Bunlar 2005’ten itibaren insanları katlederken birlikteydi” dedi.

Milletvekili Ağababa, hükümeti cemaatle bir zamanlar iç içe olduğunu söyleyerek, “Şimdi bizi suçluyorlar. Ben bu milletvekillerinin hepsinin geçmişini biliyorum. Buradaki milletvekillerinin hepsinin geçmişini ben gördüm, yaşadım. Ben Malatya'da yaşayan birisiyim bunları biliyorum” diye konuştu.

Veli Ağababa eleştiri bombardımanı şöyle sürdürdü: 

“Cemaatin okullarının açılışına koşa koşa gidenlerin kim olduğunu ve Türkçe olimpiyatlarında konuşma yapanların kim olduğunun unutulmaması gerek. Balyoz’da, Ergenekon’da insanları katleden kimdi? AKP hükümeti Türkiye’de hukuksuz şekilde insanları katletmiştir. İnsanları öldürmüştür. Hükümet katletmiştir. Yetki hükümettedir. Şimdi paralel yapı yaptı diyorlar. Biz her zaman hukuku savunduk.”

Ağababa, şimdi hükümetin cemaate yakın iş adamlarına operasyon yaptığını ve defterlerini incelediğini iddia ederek, “Buna karşıyız. Sırf cemaate yakın diye insanları suçlu ilan edemezsin. Onlar üzerinde baskı kurmamalısın” dedi.

CHP’li Veli Ağababa, “Cumhuriyet Halk Partisinin cemaatle iş birliği yaptığını iddia edenlerin bizim içimizde mağdur olmuş insanların yüzlerine bakıp utanmaları gerek” diyerek, kendilerine suçlamalarda bulunanlara şu göndermeleri yaptı:

“Bizi suçlayan milletvekillerinin tamamı cemaatin eteğine yapışmış cemaatin önünde iki kat olan insanlardı. Sürünerek gidiyorlardı cemaatin yanına. Açık olarak söylüyorum. Eğer onlarda gizli bir şeyim varsa söylesinler."

Malatyalı milletvekillerine meydan okuduğunu açıklayan Ağbaba, son olarak şu ifadeleri kullandı: 

“Malatya’da ki vekillere söylüyorum, bize ‘cemaate hizmet partisi’ diyor ya bir muhterem milletvekili, cemaatin yanına sürünerek gittiğini biliyorum. Malatyalı vekiller ‘hoca efendi hazretleri’ diyorlardı. Hepsi o gazetelere abone olmuşlardı. Hepsi o Türkçe olimpiyatlarında sıraya giriyorlardı. Şimdi cemaate düşmanlık yapıyorlar. Bizi suçlayanlar için, Malatya Milletvekilleri için söyleyeyim; onların hiçbir iradeleri yok. Onların tek bir iradeleri var Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan ne diyorsa onlar onu yapıyor. Sağa git diyor sağa gidiyorlar sola git diyor sola gidiyorlar. Onların bir iradesi yok. Bir özgürlüğü yok. AKP ile tespitim şu; bir tane rol veren adam var ve rolleri oynayan insanlar var. Recep Tayyip Erdoğan, oynayan herkese rol vermiş. Kimine başbakanlık, kimine milletvekillik, kimine genel müdürlük rolünü vermiş. Herkes rolünü oynuyor. Mecliste de onların hiçbir etkisi yok. Hiç bir Malatya milletvekilinin mecliste Başbakana karşı Malatya ile ilgili bir şey dediğini duyamazsınız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız