SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onların Yerine Oy Kullandılar!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Tekederesi Köyü’nde 29 Mart'ta sandık başına gitmeyen 80 bayanın yerine sandık kurulu üyelerince oy kullandığı savıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Tekederesi Köyü’nde 29 Mart 2009 tarihinde yapılan genel seçimde 80 bayanın sandık başına gitmedikleri halde bu kişilerin seçmen listelerinde oy kullanmış gibi göründükleri, bu seçmenler yerine sandık kurulu üyelerinin oy kullandıkları öne sürüldü.

Tekederesi Köyü’nün eski Muhtarı Derviş Akdağ tarafından
Pütürge Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda Tekederesi Köyü’ndeki 1078 nolu sandık ile Pütürge ilçesinde oy kullanılan tüm sandıklarda bayanların sandığa gitmeden bu bayanların yerine oy kullanıldığını öne sürdü.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan köyün eski muhtarı Derviş Akdağ, şikayet dilekçesinde , “ Tekederesi Köyü’nde sandık seçmen listesinde isimleri geçen tüm bayanlar oy kullanmaya gitmediği halde bu bayanların yerine sandık kurulu üyeleri tarafından oy kullanılmıştır. Oy kullanmış tüm seçmenlerin imzalarının, imza incelemesinin yapılması gerekmektedir. Eğer imza incelemesi yapılırsa gerçekler ortaya kısa süre içerisinde çıkacaktır. Tekederesi Köyü seçimi ile Pütürge ilçesi tüm köylerinde seçimde mutlaka kanunsuzluk hali olduğundan seçimin iptal edilmesini, Sandık Kurulu üyelerinin ayrı ayrı cezalandırılmalarını, sahte imza ile oy kullananların cezalandırılmalarını talep ediyorum” dedi.

Şikayet dilekçesinde ayrıca seçmenlerin özgür iradesi engellenerek belirli bir siyasi partiye oy çıkarmak maksadı ile suç işlendiği de vurgulandı.

Bu arada Pütürge Tekederesi Köyü’nde 29 Mart 2009 tarihindeki seçimde il genel meclisi için seçmen listesinde kayıtlı 169 seçmenden 147’sinin oy kullandığı görülürken tüm oylarından geçerli olduğu anlaşıldı. Bu oylardan 103’ünü AKP alırken, 31 oy bağımsız İl Genel Meclisi üyesine verildi. BBP 6 oy, BTP 5, CHP ise 2 oy alırken diğer partilere oy çıkmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız