SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onların Yıpranma Payı Yok.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:17:04
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili ve Cezaevleri İzleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, infaz koruma memurlarının sorunlarını gündeme getirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, "Polisin, jandarmanın yıpranma payı var. Üniforma giydikleri halde infaz koruma memurlarının yıpranma payı yok. İnfaz koruma memurlarının sorunlarının çözümü için bir çaba gösterecek misiniz" diye sordu. 

Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Cezaevlerinde iki tür mahkum var. Biri, mahkeme yoluyla cezaevlerinde yatanlar, diğeri de maaşlı çalışanlar, yani infaz koruma memurları. Sayın Bakan, infaz koruma memurları diyorlar ki; 'polisin İçişleri Bakanı var, jandarmanın jandarma komutanı var, bizim sahibimiz yok.' Polisin, jandarmanın yıpranma payı var. Üniforma giydikleri halde infaz koruma memurlarının yıpranma payı yok. İnfaz koruma memurlarının giymiş oldukları gömlek nevresim bezinden, giydikleri pantolon en kalitesiz pantolon. Emekli olunca silahları ellerinden alınıyor, maalesef hiçbir hak tanınmıyor. Maaşları üçte bir oranında düştüğü için cezaevlerindeki müdürler emekli olmak istemiyorlar. Siz, infaz koruma memurlarına sahip çıkmayı düşünüyor musunuz? Bütçe konuşmasında 2013 yılında haklarının düzeltileceği konusunda söz vermiştiniz. Bu yıl, sorunun çözümü için bir çaba gösterecek misiniz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız