SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önlem Aldık Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, kayısı ve diğer meyvelerde şarka virüsü hastalığı olmaması için önleyici tedbirler alındığını belirtti.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Araştırma Uygulama Çiftçiliği Müdürü Prof. Dr. Sadettin Baloğlu'nun, sert çekirdekli meyveler için kabus olarak değerlendiren şarka virüsünün Doğu Akdeniz'deki illerde görülmeye başlandığını açıklamasıyla ilgili Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "İlimizde şarka virüsü görülmedi. Görülmemesi için de önleyici tedbirler alındı" açıklamasını yaptı.

Taş çekirdekli meyveler arasında bulunan kayısıda ve diğer taş çekirdekli meyvelerde şarka virüsü olmaması için fidanlara çok dikkat ettiklerini aktaran Ahmet Güldal, "Akredite laboratuarda yapılan incelemede, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa'daki fidanlarda şarka virüsüne rastlanmadı. Temiz bölge olarak adlandırılan bu üç ilin fidanlarına izin veriliyor" dedi.

Şarka virüsü yok diye tedbirin bırakılmaması gerektiğini, özellikle başka illerden ucuz diye sertifikasız fidanların kesinlikle dikilmemesini öneren Güldal, "Şarka virüsü için risk söz konusu ancak, önleyici tedbirleri alıyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız