SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önlemler Sabancı İçin

A- A+ PAYLAŞ

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, İnönü Üniversitesi'nde katıldığı panelde "kendisine atılmak istenen bozuk paraların kağıt olarak verilmesi" esprisiyle konuşmasına başladı.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, beraberinde Sinan Ergin, Sezai Hazır ve Alphan Manas ile Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Aktaş ile birlikte Girişimcilik konulu konferansa katıldı.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki panele İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile akademik personel ve öğrenciler ilgi gösterdiler.

Panelin açılışında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Genç Girişimciler Kurulu'nun kurulmasındaki amacın genç girişimci potansiyelini nicelik ve nitelik i açısında geliştirilmesi ve gençlere kariyer yakalama fırsatını vermek olduğunu belirtti. Gençlerin çağın gerektirdiği şekilde yetiştirilmesi gerektiğini belirten Erkoç, artık eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilerek, gençlerin becerilerine göre ön plana çıkartılması gerektiğini söyledi.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, konferansına başlamadan önce daha önceki konuşmasında daha önce 19 Mayıs Üniversitesi'nde uğradığı yumurtalı saldırıya atıfta bulunarak, "Bozuk para atmayın, kağıt para istiyorum" dedi.

Sabancı, girişimciliğin artması ile zenginliğin artacağını belirterek, toplumun girişimciler konusundaki bakış açısını değiştirmek olduğunu söyleyerek, girişimcilik için dol model sayısını arttırılması gerektiğini kaydetti.

"Türkiye'de her 100 kişiden sadece 6'sı girişimci" diyen Sabancı, "Erkek girişimci sayısı 1.3 milyon, kadın girişimci sayısı ise 80 bin" şeklinde bilgi verdi.

Panel nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız