SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önleyemeyiz Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

MAKUT (Malatya Arama Kurtarma Timi) tarafından “Depremden Korunma Yolları” konulu bilgilendirme paneli verildi.

Kent Konseyi'nin konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Kent Konseyi Kadın Meclisinin organizasyonu ile MAKUT (Malatya Arama Kurtarma Timi) tarafından “Depremden Korunma Yolları” konulu bilgilendirme paneli verildi.

Kent Konseyi Fehmi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda geçekleştirilen panele Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ve Kadın Meclisi üyeleri katılırken paneli sunmak ve görsel anlamda desteklemek amacıyla MAKUT ekibinin başkanı Ömer Kanmaz, jeofizik mühendisleri Burhanettin Tüzün ve Ahmet Büker, deprem eğitim uzmanı, Basri Kahveci, İrfan İncik, Vahap Çolak, ekip sorumlusu Levent Murat hazır bulundular.

MAKUT hakkında bilgi veren Basri Kahveci, Malatya da Meşale Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği tarafından 2008 yılında 47 kişi ile kurulan MAKUT’un, aldıkları eğitimler ile kendini yetiştirdiğini, bu kuruluşta işçilerin, mühendislerin yer aldığını, Malatya halkını deprem konusunda bilinçlendirmek için bilgilendirme konferansları ve tatbikatlar yaptıklarını söyledi.

Kahveci: Depremi önleyemeyiz ama hazırlıklı olabiliriz.
Basri Kahveci, “MAKUT olarak amacımız bilgilendirme konferansları yapmak ve böyle bir durumda insanları kurtarmaktır. Deprem acı bir gerçektir. Depremi önleyemeyiz ama hazırlıklı olabiliriz.” dedi.

Depreme karşı hazırlıklı olmamızı, evimizin sağlam noktalarını tespit ederek ihtiyaç listesini ve iş bölümünü yaparak tatbikat yapmamız gerektiğini söleyen Deprem Uzmanı Ahmet Büker, ilk olarak evimizde güvenli ve tehlikeli yerleri tespit etmemiz gerektiğini, depremde mutfak ve cam kenarları ile balkonlar, merdiven boşluklarının çok tehlikeli olduğunu onun için güvenli bir yerde kolon dibinde kendimizi korumamız gerektiğini söyledi.

Deprem sonrasında yapılması gerekenler ilgili bilgi veren Büker “Deprem sonrasında sakin olmalı, yaralanma varsa acil yardım yapılmalı, doğalgaz kaçağından dolayı çakmak ve elektrik asla kullanılmamalı, el feneri kullanılmalı, alt yapı zarar göreceğinden dolayı cep telefonunu kullanmamamız gerekiyor.”dedi.

Jeofizik Mühendisi Burhanettin Tüzün yaptığı konuşmasında “Türkiye deprem bölgesinde bulunmaktadır ve Türkiye de tektonik depremler yaşanmaktadır. Yapılar sağlıklı yapılırsa depremin zararı az olur. Gölcük depreminden sonra yapılan binalar depreme karşı daha kontrollü yapılmaktadır.” dedi.

Programın sonunda sorulan soruları uzmanlar cevaplandırdı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız