SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önleyici ve Tedavi Edici Özelliği Var"

0
Güncellendi - 2016-12-15 03:08:53
A- A+ PAYLAŞ

İspendere İçmeleri'nin Türkiye ve bölge için önemli bir merkez olacağını belirten Vali Mustafa Toprak, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte İspendere İçmeleri’nde incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan, Zafer Kırçuval ve bazı belediye birim müdürlerinin de hazır bulunduğu incelemede İspendere İçmeleri’nde sürdürülen çalışmaları yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Gürkan burada yaptığı açıklamada “İspendere şifalı sularındayız. Biliyorsunuz burası Malatya ile özdeşleşmiş. Geçmiş dönemlerde Malatya halkı parazit olsun, böbrek taşı ve sindirim sistemi ilgili hastalıkları için buraya gelir, şifalı sulardan içerler ve sıkıntılarını giderirlerdi.

Bizde bunu daha modern, daha çağdaş, sosyal donatıları olan bir mekân haline getirerek, vatandaşların hem diğer ihtiyaçlarının karşılanması noktasında, hem de ihtiyaçlarını karşılarken burada piknik yapılabilecek, dinlenebilecek, zamanın güzel bir şekilde geçirebileceği sosyal donatı alanları oluşturuyoruz.

Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığından almış olduğumuz 2 milyon TL.- lik hibe ile yapılan ihale şu anda son hızıyla devam ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimiz ile birlikte bunun artı değer olarak artması için çalışmalarımız devam edecek.

Şu anda burayla ilgili İnönü Üniversitesi Rektörlüğümüz ve DAP Başkanlığımız ile birlikte geniş çaplı bir projenin çalışması içindeyiz. Bu konuda sözlü mutabakat sağlandı.” dedi.

Vali Toprak’ da, “Bugün Battalgazi Belediye Başkanımız ile birlikte Bulutlu köyüne geldik. Bugün Battalgazi Belediyemizin İspendere İçmeleri ile ilgili gerçekleştirdiği proje alanlarını geziyoruz, incelemelerimizi sürdürüyoruz.

İspendere ismi kadim bir isim, İspendere’deki bu güzel içmelerin tüm insanlığa şifa getirdiği noktasında da arkadaşlar ittifak ediyorlar. Çünkü gerekli analizler yapılmış, içildiğinde bir takım hastalıklara karşı önleyici ve tedavi edici özelliği var. Bu su zengin mineral deposu olma özelliğini taşıyor. İnsanımızda eskiden beri burayı bir şifahane olarak değerlendirmiştir. Böylesi bir şifalı suyun toplumumuza, milletimize ve halkımızın hizmetine bir an önce açılması gerekiyor.

Battalgazi Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Burada Kültür ve Turizm Bakanlığımızın göndermiş olduğu kaynak ve Battalgazi Belediyemizin de kaynaklarıyla birlikte bu vadi hem içmeler noktasında, vatandaşlarımızın gelip konaklayabileceği ve şifa bulabileceği bir alt yapı haline getiriliyor hem de şelalesiyle, seyir teraslarıyla, yürüme yollarıyla, kamelyaları ile süper bir tabiat manzarası içinde zaman geçirilebilecek bir alan oluşturuluyor.

Çalışmalardan dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, Başkanımızın eserlerini ve yeni projelerini gördükçe Malatya ilimizin tarihine, kültürüne, coğrafyasına sağladığı katkıların ve dışarıdan buraya gelecek turistlerle birlikte halkımıza sağladığı katkıların önemini de ifade etmek istiyorum.

Bizler bu güzellikleri ne kadar halkımızın kullanımına açabilirsek, Malatya’mızın marka değerine bir o kadarda katkı sunmuş olacağız. Bu şekilde vatandaşımıza verdiğimiz değeri de ortaya koymuş oluyoruz. İnşallah bir sonraki gelişimizde çalışmaları bitmiş olarak göreceğiz. Çünkü çalışmalar hızlı devam ediyor. Bu güzellikleri tüm halkımızla birlikte yaşamayı umuyorum. Battalgazi Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İspendere İçmelerindeki incelemelerin ardından şifalı olduğu belirtilen sudan içerek tadına da bakan Vali Toprak, çalışanlara kolaylık dileyerek buradan ayrıldı.

Bülten

ispendere

ispendere1

ispendere2

ispendere3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ramazan dogan (7 yıl önce)
    Malatya da güzel tesisler ve parklar yapılıyor sonrasında kaderine terk ediliyor temiz tutulmuyor işletmesi ranta kurban ediliyor Sümer park orduzu Pınarbaşı hürriyet parkı kernek meydanı ornek olarak gösterilebilir.
    0
    0
    Yanıtla