SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onu da Yapmışlar!

A- A+ PAYLAŞ

Karakavak’ta “sürülü tarla”daki hissenin, 1.6 kilometre mesafede olan ana bulvar kenarına taşınarak 10 katın üzerinde değer kazandırılmasını sağlayan şuyulandırma işleminin, “ahlaki” ve “yasal” olmadığına dair yeni bulgular ortaya çıktı. Belediyeden ihale ile şuyulandırma işlemini alan ve tartışılan bu şuyulandırma işlemini yapan AKP’nin il başkan yardımcısı Harita Mühendisi Eyüp Sağlam’ın, bir grubun hisselerini tarladan ana yol kenarına taşıdığı bölgenin, daha önce şuyulandırma gördüğü, yapılan son işlemle, yasaya aykırı olarak burada bulunan 900 metrekarelik bir arsanın ise başka bir yere kaydırıldığı bildirildi.

Yaptığı şuyulandırma işleminin “ahlaki kurallara” ve bu konudaki yasalara uymaması nedeniyle haber konusu olan Sağlam, düzenlediği basın toplantısında, yapılan işlemin hukuki olduğunu savunmuştu. Sağlam’ın yanı sıra Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, işlemin hukuka uygun olduğunu iddia etmiş, bu ikiliye, Harita Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği’nden de destek gelmişti! İmardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan’ın hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına neden olan bu şuyulandırma işlemi, tüm savunmalara karşı, son gün belediye yetkilileri tarafından askıdan indirilerek, iptal edilmişti.

“Sürülü tarla” konumunda olan bir arsayı satın aldıktan bir süre sonra, bu arsaları “şuyulandırma” ile 10-15 kat arasında değer kazandırılan grubun hissesinin nakledildiği ana yol kenarındaki adanın, 2002 yılında şuyulandırma işlemine tabi tutulmuş olduğu belirlendi. Bu arsa üzerinde, bölgede yapılan şuyulandırmanın sonucunda “havuz” denilen yöntemle, 900 metrekarelik bir parsel oluşturulduğu, daha sonra Ömer Tayan adlı bir hissedarın, “izaleyi şuyu- ortaklığı giderme” davası açarak, hisselerin tamamını aldığı bildirildi.

Şuyulandırma yasasına göre, daha önce şuyulandırma ile oluşturulmuş bu arsanın, bir başka şuyulandırma ile yer değiştirilmesinin “yasal” olmamasına rağmen, Tayan’a ait 900 metrekarelik arsanın, aynı bölgede bir başka yere “atılıp”, tarlanın hissedarlarına, ana yol kenarındaki alanda böylece yol açıldığı ifade edildi.

Bu konuda Malatya Belediyesi bünyesinde herhangi bir idari işlem yapılmazken, konu Harita Mühendisi’nin haberin kamuoyuna duyurulmasına yol açtığı zannıyla suçladığı Mehmet Fırat adlı vatandaşın, bu mühendis ile belediye başkan yardımcısı Ahmet Ceyhan hakkındaki "kişisel" suç duyurusu nedeniyle “adli işlem” konusu olmuştu.

Malatya Belediyesi’nin, konuyla ilgili olarak kendi bünyesinde bir idari işlem yapmaması, belediye başkanının, şahsi bir şikayete sığınarak, işlem başlatılmış olduğunu söylemesi ve belediyenin işlem yapmamasını böylece savunmasının, Belediye Başkanı Çakır hakkında “görevi ihmal” suçundan işlem yapılmasına neden olabileceği de değerlendiriliyor. Bilindiği gibi, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın adı, daha önce ortağı olduğu şirketin de karıştığı, halen adli ve idari soruşturması süren “İmar Yolsuzluğu ve Usulsüzlüğü” olayında geçmişti.

PLAN KUPÜRÜ: Ankara asfaltı kenarında, sarı renkle gösterilen bu arsa, son şuyulandırma girişimiyle, yasaya aykırı olarak bir başka alana kaydırılmış.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız