SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''O'nu Unutmadık''

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün 17. yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi ve CHP İl Başkanlığı tarafından birer mesaj yayınlandı.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "Çağdaşlaşmayı içine sindiremeyenleri, hırsızları, silah tüccarlarını, uyuşturucu kaçakçılarını, din tacirlerini, devleti soyanları, sahte Atatürkçüleri, sahte milliyetçileri, kalemiyle kitlelere anlatan, ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutan Uğur MUMCU, 24 Ocak 1993 günü, insanlık düşmanı, Cumhuriyet düşmanı, aydınlanma düşmanı, çağdaşlaşma düşmanı, yobazlığın maşası katillerce şehit edildi.

Bu günlerde ulusumuzu aydınlığa çıkaracak, Atatürk İlke ve Devrimlerini, Atatürkçü Düşünceyi savunmak, yaymak , devletin ana politikası olarak uygulatmak ve demokratik ortamda mücadele vermek için görev UĞUR MUMCU gibi çağdaş, Atatürkçü, demokrat insanlara ve kalemlere düşmektedir.

Zaten bunları savundukları için ; Uğur MUMCU’lar , Ahmet Taner KIŞLALI’lar, Bahriye ÜÇOK’lar, Muammer AKSOY’lar ve daha nice aydınlarımız katledildiler. Maalesef katilleri yakalanamadı ve faili meçhul oldular.

Uğur Mumcu Hiç tereddüt etmeden, bir an bile ölümden korkmadan , Kemalizm’i, Kuvva-i Milliye ruhunu oluşturmak için , vatanı elleri kanlı, cepleri yeşil para dolu satıcılardan kurtarmak için yazdı…

Bir Pazar günü acımasızca kalemimizi kırdılar.

Düzenledikleri hain saldırıyla Mumcu’yu parçalara ayırdılar.

Unutmasınlar ki her bir parçada binlerce Uğur MUMCU dünyaya geldi. Ve şunu bilsinler ki “ Bir aydının düşüncelerini hala birileri savunuyor ve destekliyorsa o aydın ölmemiştir. Yaşıyordur, yaşayacaktır.

Halkı O’nu bağrına bastı “ UĞURLAR ÖLMEZ ” sloganlarıyla uğurladı.

UĞUR’suz geçen 17 yılda halkı O’nu unutmadı.

Sevgili Uğur MUMCU eserlerin ve mücadelen yolumuza ışık tutacaktır.

Daha aydınlık bir dünya için, düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin unutulmaması dileğiyle, her geçen gün SENİ ve tüm DEVRİM ŞEHİTLERİNİ özlemle anıyor, ve tekrar haykırıyoruz. UĞURLAR ÖLMEZ." dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

" Araştırmacı Gazeteci – Yazar-Bilim insanı Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’de Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk ulusunun hasımlarınca katledildi. Tetiği çeken, bombayı koyan piyonların ardındaki ulus ötesi azmettiricilerin, yönlendiricilerin suikasttaki konumları bu güne kadar yeterince değerlendirilmiş, aydınlatılmış değildir.

Uğur Mumcu aramızdan ayrılalı tam onyedi yıl geçti. Ancak, onun yüreğimizdeki yeri her geçen yıl biraz daha derinleşmektedir. Yaşadığımız her olay, karşılaştığımız her sorun, onun ölümsüzlüğünü yeniden kanıtlamaktadır.

Ülkemizin bugün içine düşürüldüğü durum, onu neden hedef seçtiklerini çok açık bir biçimde göstermektedir. Bugünleri hazırlayabilmek için onu ortadan kaldırmalarının kaçınılmaz olduğunu düşünmüşlerdir.

Uğur Mumcu, Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren önderliğin iradesinin, birikiminin, ülkesini savunan Türk halkının özverisinin ve heyecanının somutlaştığı bir kimlikti.

Ulusunun ve tüm mazlumların yanında emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı duruşu sömürüye karşı emeği, gericiliğe karşı bilimi, bölücülüğe karşı ulusal bütünlüğü, faşizme karşı demokrasiyi savunmayı yaşam felsefesi yapmış Uğur Mumcu’dan kurtulmanın en kestirme yolunun onu yok etmekten geçtiğini düşünenlerin seçtiği tarihtir 24 Ocak 1993.

Atatürk’ ün bağımsız ülke, özgür ulus idealinin eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni çökertmenin, Mustafa Kemal’in tanımıyla “Cumhuriyet’in soylu koruyucularını” yok etmekten geçtiğini düşünenler bunun için Türk ulusunun seçkin evlatlarına yöneldiler.

Çeyrek yüzyıldır, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk ulusunun temel değerlerinin simgeleşmiş muhafızları olan yeri doldurulamayacak bilim insanlarına, aydınlara yönelik suikastların ardındaki ulus ötesi güçler dikkatten kaçırılmamalıdır.

Uğur Mumcu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanların aksine, Türk ulusuna ve Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik ulus ötesi komploların derin komuta merkezlerini, azmettiricilerini keşfedip, tetikçilerin ardındakilere dikkat çekmenin bedelini hayatıyla ödedi.

Türk ulusunun fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür seçkin evlatlarının katlinden birinci derecede sorumlu emperyalizm, Uğur Mumcu’suz bir Türkiye’de daha rahat hareket olanağı bulması nedeniyle son derece mutludur.

İşbirlikçi sermaye, Türk halkının soyulmasında ulus ötesi güçlerle birlikteliğini tüm açıklığıyla teşhir eden araştırmacı gazetecinin yokluğunda daha rahattır.

Emperyalist yönlendirmeli etnik bölücüler, hayali ihracatçılar, kamu kaynaklarını hortumlayanlar, kaçakçılar, halkın sırtından geçinen sömürgenler Uğur Mumcu’nun keskin zekâsından, etkili kaleminden kurtulmanın pervasızlığı içinde elbirliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine son darbeleri indirmektedirler.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyayı BOP projesiyle modern sömürge haline getirme süreci öncesinde Uğur Mumcu gibi emekten, ulustan yana aydınların öncü vuruşla katledilmesinde Atlantik ötesi güçlerin izlerini dikkatli bir gözün görmemesi olanaksızdır.

Yaşanan bütün sorunların ulusumuzun ve bu uğurda yitirdiğimiz değerlerimizin “eksiksiz demokrasi”, “insan hakları”, “hukukun üstünlüğü” ve “hukuk devleti” nden oluşan aydınlık Türkiye özlemini ve hedefini asla engelleyemeyeceğine inanıyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi olarak katledilişinin 17. yılında sevgili Uğur Mumcu’yu sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Düşüncelerinin düşüncemiz olduğunu, yolumuzun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olduğunu bir kez daha ulusumuza duyuruyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız