SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onu Yazıyor, Onu Konuşuyorlar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un 19 yaşındaki Brezilyalısı Katatua, Galatasaray maçındaki futboluyla, konuşuluyor, yazılıyor. Milliyet'te Melih Aşık "Adeta fırtına" derken, Hıncal Uluç "Bu ismi tüm Türkiye ezberleyecek" yorumunu yaptı. Ve tabi, Malatyaspor'un farklı mağlubiyetinde, yediği hatalı gollerle haftaya damgasını vuran ve "yedek kulübesi"nde yerini ayırtan Kaleci Fevzi için de ciddi eleştiriler dile getirildi.

5 GOL YİYEN TAKIMIN KARMAYA GİREN OYUNCUSU..
Malatyaspor'un genç Brezilyalısı Katatua, hafta içerisinde yapılan "Lig Panoraması" ya da "Haftanın Görünümü" gibi değerlendirmelerdeki en başarılı 11 (Haftanın Karması) seçiminde pek rastlanmayanın da kahramanı oldu. Galatasaray'dan 5 gol yiyen Malatyaspor'un genç forveti, Cumhuriyet Gazetesi'nde "Haftanın Karması"na seçildi.

MELİH AŞIK'IN YAZDIKLARI..
Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık, "Açık Pencere" köşesinde Katatua ile ilgili şunları yazdı

"..Birkaç söz de spor spikeri Ercan Taner kardeşimize. Maçları anlatırken sağ olsun içine büyük heyecan katıyor. Ama iş orada bitiyor bu? Galatasaray - Malatya maçında Katatau adında Brezilyalı bir genç izliyoruz. Adeta fırtına. Galatasaray savunmasını duman ediyor. Ercan bilgi veriyor: "Çok genç bir futbolcu..." O kadarını biz de görüyoruz. Peki kaç yaşında, hangi takımdan gelmiş, kaç paraya transfer olmuş, Brezilya'dan Malatya'ya onu hangi rüzgâr atmış? Yalnız o değil merak ettiğimiz, başka yeni futbolcular da var sahada. Ama bilgi yok. Spiker arkadaşlar maçtan önce sahaya çıkacak futbolcularla ilgili bilgi edinse veya Eurosport'un yaptığı gibi bu bilgiler maç esnasında merkezden spikerlere iletilse... Böylece seyirciler futbol ve futbolcular konusunda bilgilense iyi olmaz mi? Futbolcular tanındıkça daha çok sevilir, daha yakından izlenir, tanınmak yeni futbolcuların moralini yükseltir.."

KANAT ATKAYA'NIN YAZDIKLARI..
Hürriyet Yazarı Kanat Atkaya da, Katatua ile ilgili şöyle yazdı:

"Catatau bilmecesi

G.SARAY-Malatyaspor maçının 10’uncu dakikası dolmadan tribündekiler Maç Günü Dergisi’nden Malatya’nın 30 numaralı futbolcusunun adını arıyordu. Bunu yapanlardan biri de bendim. Adı, Eberti Toledo Catatau şeklinde yazılıyor. 1 Mart 1986’da doğmuş. Akşam, Lig TV’de dış ses 17 yaşında olduğunu, Şansal Büyüka 18 olduğunu söyledi. 1986 doğumuyla 19 olması lazım. Çok mühim değil.

Fakat isim konusunda tam bir kaos yaşadı televizyon ve gazeteler.

Mesela benim maç yazımda Taledo diye geçmiş adı. Telefonla yazdırılan yazılarda olabiliyor bunlar. Olmaması lazım ama oluyor.

Gazeteler de standart tutturamamış. Hürriyet ‘Taledo’ demiş. Sabah ve Vatan formanın sırtında yazan Katatau’yu kullanmış. Radikal, Toledo demeyi seçerken, Akşam Gazetesi Kakatau demiş. Ama en yaratıcı olan Şansal Büyüka’ydı. Büyüka, program boyunca ‘Tatatau’ demeyi uygun gördü..."

"TÜRKİYE BU İSMİ EZBERLEYECEK.."
NTV'de yayınlanan "90 Dakika" programında, Malatyaspor'u değerlendiren yorumcu Hıncal Uluç, sarı-kırmızılı takımın Galatasaray maçındaki oyunuyla, Anadolu'da futbol adına bir pırıltıyı ortaya koyduğunu belirterek, "Pırıl pırıl genç bir takım. Feyyaz Uçar'ı alnından öpüyorum. Tek zaafları, güçlerini ekonomik kullanamamaları. Yedikleri gollerin 6-7'si 60. dakikadan sonra gelmiş." dedikten sonra, Malatyaspor'un genç oyuncusu Katatua'nın adını "heceleyerek" okumaya çalıştı.

Uluç daha sonra, "Ben bu ismi şimdi heceleyerek okuyabildim. Ama bu Katatua ismini Türkiye ezberleyecek. Galatasaray defansını eleştiriyorlar. Tomas'ı, Orhan Ak'ı bu duruma düşüren, perişan eden bu isim. Bilal de iyi işler yaptı. Galatasaray'ın galibiyetinin en önemli nedeni Hasan Şaş'ın süper oyunu, Malatyaspor'un gücünü ekonomik kullanamayan genç kadrosunun, ikinci yarıdaki çöküşüdür."dedi.

VE TABİ FEVZİ..
NTV'nin diğer yorumcuları Haşmet Babaoğlu ve Mehmet Demirkol da, Galatasaray- Malatyaspor maçında, Malatya kalesini koruyan Fevzi'nin çok kötü bir performans sergilediğini belirttiler.

Babaoğlu, Malatyaspor'un yediği 5 golün tamamında Fevzi'nin hatası bulunduğunu belirtirken, "Fevzi'nin hatalı golüyle Beşiktaş'ın Galatasaray'a kaybettiği, aynı zamanda şampiyonluğu yitirdiği maçtan sonra 1. sayfada 'Üzülme Fevzi' diye yazmıştım. Sahip çıkmıştım. Ama Fevzi çok kötü. Eski hatalarını yapıyor. 5 sene önceki gibi Hasan Şaş'ın golü hazırlanış ve atılış açısından Hasan için mükemmel. Ama, bu golü, kalecilik konusunda temel bilgileri olan bir jünior takımın kalecisi dahi yemez. Şaşırdım kaldım. Fevzi, Türkiye'de basının en çok sahip çıktığı isimlerden biriydi. Ama, bu maçta neredeyse takımının yediği bütün gollere katkısı vardı." diye konuştu.

Mehmet Demirkol da, Fevzi'nin çok başarısız olduğunu, bu durumun aslında 7-8 senedir devam ettiğini, çok hatalı goller yediğini ve takımının mağlubiyetinde önemli rolü bulunduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz sezon da, çok hatalı goller yiyen ve bu nedenle "sakatlık" gerekçeli uzun süreli "dinlendirilen" Fevzi, yönetimin gönderme kararına karşın, eski takım arkadaşı, yeni teknik direktör Feyyaz Uçar'ın isteğiyle kalmış, yönetim bunun üzerine sezon ortasında anlaştığı Kaleci Botanic'den vazgeçmek zorunda kalmıştı.

Sivasspor maçındaki tek, Vestel Manisa maçındaki 5 golün 3'ünde, Galatasaray karşısındaki 5 golün 4'ünde "bariz" hatalı görülen Fevzi, bu kötü performansı ile "kulübenin yolunu" tutuyor. Malatyaspor kalesini, Trabzon maçında Bora'nın koruyacağı belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız