SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önümüz Parlak Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Türkiye'yi 2 yıl sonra parlak bir dönemin beklediğini söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin konuğu olan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu burada bir konuşma yaptı.

Konukoğlu, aile şirketlerinde profesyonel yöneticilerin yanında mutlaka son karar vericinin aileden birisinin yada ortağın olması gerektiğini belirterek, "Mutlaka yumruğunu masaya son vuran adamın bir tane canı yanan adam olması gerekiyor. Aileden birisinin olması şart değil, bu ortağınızda olabilir" dedi.

İşadamlarından mutlaka zekatlarını vermelerini isteyen Konukoğlu, kendilerinin zekat vermenin çok önemli sonuçlarını yaşadıklarını ve gördüklerini söyledi.

Konukoğlu, kendilerine ait vakıftan binlerce öğrenci okuduğunu ve şuana kadar 12-13 bin öğrenciyi mezun ettiklerini anlatarak, her sene Gaziantep ve çevre illerde 35-40 bin kişiye de gıda yardımı yaptıklarını kaydetti.

Yardımları Valilik ve Kaymakamlıklar aracılığı ile yaptıklarını belirten Konukoğlu, "Yılda 20 bin öğrenciyi de giydiriyoruz. Allah'ta bize veriyor. Sel oluyor selden kurtarıyor. Yangın oluyor, yangından kurtarıyor. İnanın size bir şey söyleyeceğim; mesela geçen gün yeni sel oldu. Biz oranın göbeğindeyiz. Bize 2 santim dahi su girmedi. Çocuklar önüne hemen kum torbaları koymuşlar. Allah korudu" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 2 yıl sonra önünün çok açık olduğunu söyleyen Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, "Türkiye'nin sıkıntısı şuradan 1-2 sene. Ondan sonra önü çok açık. Niye önü çok açık. Çünkü Türkiye'de dinamik, genç ve çok iyi büyük şirketler geliyor. Eskiden Türkiye'de kaç tane holding vardı, şimdi kaç tane var? Anadolu'da ilk 100'e giren kaç kişiydi, şimdi kaç tane var? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde kaç kişi vardı, şimdi kaç kişi var.
Bizi kapının önünden geçirmezlerdi. Önümüz parlak, ama 2 seneyi çok iyi geçirmemiz lazım. Mümkün olduğu kadar ayağınızı yorganınıza göre uzatarak yatırımları yapalım. Avrupa yaşlandı, bize ihtiyacı var. Cin ile bu iş olmaz."

Türkiye'de şuanda krizin olduğunu belirten Konukoğlu, "Kriz yavaş yavaş aşılmaya başlandı. Tabandan yukarıya doğru tırmanma başladı. İnşallah 2010'da 2011'de tamamen bitecek" dedi.

Demokratik açılım konusunda ise Konukoğlu, "Açılım konusu tabi ki iyi bir şey. Bizim zaten Doğu ve Batı diye bir sorunumuz yoktur. Zaman zaman dil problemi var ama, bütün ülkeler kendi resmi dillerini kullanmak zorunda. Ama kendi yörelerinde herkes istediği dili konuşabilir. Biz et ve tırnağız. Hiç ayrılmamız mümkün değil. Batı'da da Doğulu var, Doğu'da da Batılı var" ifadelerini kaydetti.

Ekonomik önlemler konusunda mümkün olduğu kadar ithalatın kısılması ve dövizin 1.550 ile 1.650 civarlarında tutulması gerektiğini belirten Konukoğlu, Türkiye'nin son dönemde komşuları ile ilişkilerinde çok başarılı olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız