SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önümüzde Tarihi Fırsat Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:34:08
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı, İl Danışma Kurulu Toplantısı'nı yaptı.

Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 7 Haziran'da ortaya bir tablonun çıktığını ifade ederek, bu tabloda Cumhuriyet Halk Partisi'nin ikinci parti olduğunu anımsattı.

Türkiye'nin gündeminde 'önümüzdeki dönem ne olacak?' tartışmasının olduğunu dile getiren Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir partinin yedek lastiği, koltuk değneği olmayacağını kaydetti. 

Ağbaba, CHP'nin hangi koalisyonda yer alırsa alsın şimdiye kadar savundukları ilkelerin en ön planda olacağını ifade ederek, o ilkelerin olmadığı bir koalisyonda, ortaklıkta asla olmayacaklarını dile getirdi. 

"ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR FIRSAT VAR"

'Önümüzde tarihi bir fırsat var' diyen Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama maalesef çeşitli nedenlerle bu fırsat kullanılamıyor. 13 yıldan beri bir hükümet Türkiye'yi yönetiyor. Bu hükümet göreve gelirken Türkiye'de bir çok iddiası vardı ama bugün ki bulunduğu nokta tam tersi oldu. Türkiye, maalesef AKP'nin iktidara geldiği 2002'den daha geri noktada. Özgürlükler, demokrasi açısından çok daha geri noktadayız. Hatta bugün yapılan uygulamalara baktığımız zaman 12 Eylül'ü aratan günlerle karşı karşıyayız. 12 Eylül'ün Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı, daha sonra onlar kaldırıldı ve Özel Yetkili Mahkemeler yapıldı. Bugünde AKP'nin belki 12 Eylül Devlet Güvenlik Mahkemelerini aratan Sulh Ceza Mahkemeleri var. AKP'nin iktidara geldiği zaman destek veren ve bugün belki de AKP'nin meşrulaşmasına neden olan liberal yazarlar, AKP'nin Avrupa'da meşrulaşmasına neden olan bazı aydınlar, bugün AKP'nin geldiği noktayı tehlikeli olarak görüyorlar. Bütün bunları değerlendirerek, Türkiye'nin önünde önemli bir şans var. Türkiye, şimdiye kadar AKP'nin hem kurumlarda hem bürokraside hem eğitimde hem sağlıkta hem demokraside geriye götürmüş olduğu bir çok şeyi düzeltme imkanımız var. Bunu da AKP'siz bir koalisyon yapabilir. AKP'nin içinde olmadığı, AKP'nin dışında olduğu bir koalisyon yapabilir. Ama maalesef bizim dışımızdaki diğer iki parti, bunu çok gündemine alıp, desteklemiyor. Biz, Türkiye'nin önümüzdeki döneminin huzurlu geçebilmesi açısından, şimdiki gerginlikten uzak geçebilmesi açısından bu koalisyonun önemli olduğunu görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi sorumluluk almaya hazır. Cumhuriyet Halk Partisi sadece kendisi için değil, Türkiye için sorumluluk almaya hazır."

"TÜRKİYE'DEN GEÇTİĞİ İDDİA EDİLEN IŞİD ÇETESİ, KOBANİ'DE İNSANLARI KATLEDİYOR"

Ağbaba, Türkiye'den geçtiği iddia edilen IŞİD çetesinin Kobani'de insanları katlettiğini ileri sürerek, "Bakın hemen yanı başımızda hala insanlar katlediliyor. AKP'nin açıkça destek verdiği IŞİD çeteleri, Kobani'yi, Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdi. Belki bin yılda gelmeyen bir barbar örgüt, maalesef Türkiye'nin desteğiyle, Türkiye hükümetinin desteğiyle, göndermiş olduğu MİT tırlarıyla, Ortadoğu'da kan akmasında önemli bir katkısı var. Sadece Suriye rejimini yıkmak için, maalesef IŞİD denen çeteleri, katilleri destekliyor. İki günden beri Kobani'de katliam yapıyorlar. Kobani'de, Türkiye'den geçtiği iddia edilen bir grup IŞİD çetesi, insanları katlediyor. Telafer'den Şengal'e, Kobani'den Lazkiye'ye kadar bu örgüt her yeri kan gölüne çevirdi. Ve maalesef Ortadoğu'da, AKP'nin uygulamış olduğu politikalar neticesinde barış kalmadı. Bizim barışık olduğumuz bir ülkede kalmadı. Yanı başımızdaki ülkelere bakın, daha önce Mısır ile olan ilişkilerimize bakın, Libya ile olan ilişkilerimize bakın, Suriye, Irak ve İran ile olan ilişkilerimize bakın, bizim 'dost' diyebileceğimiz bir tane ülke kalmadı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu koalisyonu kurması ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan olması gerekiyor. Bu Cumhuriyet Halk Partisi için değil, bizim için değil, Türkiye ve kan gölüne dönmüş Ortadoğu'ya barış getirecektir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakanlığına, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarına sadece bizim ülkemizin ihtiyacı yok, bölgenin ve dünyanın da ihtiyacı var. Biz, bu sorumlulukla hareket ediyoruz" şeklinde konuştu. 

"HALKIMIZIN VERDİĞİ MESAJLARI DOĞRU ALGILAMAK DURUMUNDAYIZ"

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, geride kalan 7 Haziran seçimlerinin önemli sonuçlarının olduğunu ifade ederek, toplantıda seçimi geniş çaplı değerlendireceklerini kaydetti.

Kiraz, seçim sonuçlarında halkın verdiği mesajları doğru algılamak durumunda olduklarını ifade ederek, "Halkımız sonuçta sandığa gidiyor, oyunu kullanıyor, her siyasi partiye de bir mesaj veriyor. Dolayısıyla hepimiz seçim sonucuna siyasi partiler olarak, demokrasinin de gereği olarak anlamlı sonuçlar çıkarmak durumundayız. Ya da halkımızın verdiği mesajları doğru algılamak ve onun gereğini doğru olarak yerine getirmek durumundayız" dedi. 

"CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN BÖYLE BİR LÜKSÜ YOK"

Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuçlara saplanıp, kalmadıklarını dile getiren Kiraz, şunları söyledi: "Demokrasi sadece seçimden seçime sandığa gidip oy kullanma işlemi değildir. Demokrasi, kullandığımız oya elbette sahip çıkma, onu takip etme olayıdır aynı zamanda. Bu anlamda değerlendirdiğimizde siyasi partilere de büyük görevler düşüyor. Bizlerde demokrasinin gereği olarak sadece sonuçlara saplanıp, kalmamamız lazım. Hele Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partinin böyle bir lüksü asla ve asla söz konusu değildir."

Kiraz, seçimlerin sonuçlarını iyi anlamaya, kavramaya ve verilen mesajları da iyi yorumlamaya çalıştıklarını belirterek, "7 Haziran'da yapılan genel seçimin en önemli sonucu; 13 yıldır bizi yöneten AKP iktidarından milletin bıkıp, usandığını gerçek anlamda gördük. 13 yıldır tek başına bir iktidarı, halk alaşağı etti. Çünkü seçim sonuçları hiçbir partinin tek başına iktidarına müsaade vermedi. Ve önümüzdeki süreçte oluşacak bir koalisyonla Türkiye daha demokratik şekilde, daha uzlaşmacı bir kültürle, daha baskıların ortadan kaldığı bir anlayışla yönetilecek diye düşünüyorum. Halkımız sonuna kadar baskıcı bir anlayışa dur demiştir ve demokratik bir anlayışın gelişmesinin önünü açmıştır. Bunun ilk adımlarını atmıştır diye değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ, BİR SEÇİMLE GELİP, BİR SEÇİMLE GİDECEK BİR PARTİ DEĞİLDİR"

Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir mücadelesinin olduğunu ve bu mücadelenin süreceğini kaydederek, "Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti kuran, bu ülkenin köklerinde yer alan ve bugüne kadar önemli bir mücadeleyi sürdürmüş olan bir siyasi partidir. Bir seçimle gelip, bir seçimle gidecek bir parti değildir. Seçim sonuçlarına endeksli bir parti değil. Seçim sonuçları, o rakamlar elbette bizim için önemli ama daha da önemlisi şu; geçmişten gelen birikimimiz, geçmişten gelen sorumluluğumuz ve dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bireyi, bu sorumluluk ve birikimle hareket etme durumundadır. Dolayısıyla seçim sonuçları ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir mücadelesi var. O mücadele sürecek. O mücadele yıllardır vermiş olduğumuz demokrasi, özgürlük mücadelesi, yine bu ülkede yoksulluğun bitirilmesi mücadelesi, sosyal devlet anlayışının egemen olması mücadelesidir. Dolayısıyla her birey, her vatandaşın mutlu olması mücadelesidir. Eğer bunu gerçekleştirirsek ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin mücadelesi sona ermiş olur. Bir tek insan mutsuz kalmayana kadar bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi'nin mücadelesi bir seçimle başlayıp, bir seçimle bitmez" diye konuştu. 

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

“TÜRKİYE BİLAL ERDOĞAN’IN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

CHP İl Danışma Toplantısı'ndan sonra Eğitim-İş Malatya Şubesini ziyaret eden Ağbaba, “Türkiye’nin her yanında  hazine malları yağma edilerek TÜRGEV’in üzerine geçiriliyor. TÜRGEV bilimsel eğitimin en büyük düşmanıdır. Ama şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye, Bilal Erdoğan’ın babasının çiftliği değil.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Eğitim-İş Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. Parti yöneticileri ile birlikte sendikayı ziyaret eden Ağbaba, göreve yeni seçilen sendika başkanı Hüseyin Kara ve yönetim kurulu üyelerine başarı dileklerini iletti.

Ağbaba ve beraberindekilere ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim –İş Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara ; “Veli Ağbaba sadece Malatya’nın değil tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı bir siyasetçi. Milletvekilliği görevini hakkıyla yapan bir kişi.Hem ilimizin hem de ülkemizin sorunlarında çözüm ortağı olarak kendisini sıklıkla görüyoruz.Önümüzdeki dönemde de mecliste elinden gelen çabayı yerine getireceğini biliyoruz. Kendisini daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Verilecek her görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Eğitim iş başkan ve yöneticilerini kutluyorum.Zor bir dönemde, zor bir görev aldılar.”diyerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Vedli Ağbaba; “Özellikle bu dönemde iktidarın düşüncelerinden farklı bir anlayışla  sendikacılık yapmak zor. AKP, kendi gibi düşünmeyenleri yok sayıyor. Paralel yapıyla mücadele edeceğim diye çıktığı yolda, muhalif olan tüm okul müdürlerini görevden aldı. Aynı mesleği yapan sendikalar da bunu desteklediler. Ama onlar sendika değil AKP’nin eğitim şubesi. Onlar kendi meslektaşlarının görevden alınmalarını izlediler.Buna izin verdiler. Bu operasyonlar eğitim kalitesini düşürüyor. 4+4+4 ucube yasasını Türkiye’ye dayattılar. O dönem sadece biz karşı çıktık ama şimdi tüm kesimler karşı çıkıyor. Bizim ilkelerimize, çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışımıza göre eğitim yasasını mutlaka değiştireceğiz. Eğitim sisteminin baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor.Köklü bir devrime ihtiyacı var.”dedi. 

Veli Ağbaba konuşmasının devamında “Hükümet paralel yapı arıyorsa al sana TÜRGEV. Paralel başbakan arıyorsa al sana Bilal Erdoğan. Türkiye’nin her yanında  hazine malları yağma edilerek TÜRGEV’in üzerine geçiriliyor.Bilal Erdoğan seçim döneminde Malatya’ya gelip çalıştı. Her gittiği yerde Valileri, kaymakamları,milletvekillerini tespih tanesi gibi sıraya dizip talimatlar veriyor. TÜRGEV bilimsel eğitimin en büyük düşmanıdır. Ama şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye, Bilal Erdoğan’ın babasının çiftliği değil. TÜRGEV hala yurt dışından gelen 100 milyon doların  hesabını vermedi. CHP İktidarında bunların hesabını soracağız.”ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız