SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önümüzdeki Ay Bitirilecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Battalgazi yol kavşağı ihalesinin 20 Temmuz'da yapılacağı belirtilip, Reşadiye geçişi yeni yolunun ise bir ay sonra hizmete açılacağı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Karayolu çalışmalarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada bilgi aktardı.

Malatya-Adana Karayolu üzerindeki Sürgü-Erkenek arasındaki yol açma çalışmalar hakkında bilgi veren Milletvekili Ölmeztoprak, "Reşadiye Geçidi, yapılan yol çalışmasında by-pas devam ediliyor. Muhtemelen önümüzdeki ay bitirilecek. Yüzde 70`lik kısmı yeni yol olarak açılmış olacak. Doğu Anadolu`yu Akdeniz Bölgesi`ne bağlayan, özellikle kışın çok ciddi sorunların yaşandığı Reşadiye Geçidi sorunu bu şekilde çözülmüş olacak. Daha yüksek standartlı daha konforlu bir yol elde edilmiş olacak ve sürücüler kışın
sıkıntı çekmeyeceklerdir" dedi.

Ölmeztoprak, Darende ilçesindeki tarihi Nadir ve Uzunok köprülerinin onarımı ve bağlantı yollarının yapılması çalışmaları için 16 Temmuz 2010 tarihinde ihalesinin gerçekleştirileceğini ve yılsonuna kadar tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Ölmeztoprak, toplam uzunluğu 9 kilometre olan ve tamamı bölünmüş yol olarak asfalt seviyesinde bitirilen Malatya Battalgazi giriş yolunun 2010 yılı ödeneğinin 270 bin TL olduğunu ve geçen yıl sonuna kadar bu yola 6 milyon 568 bin TL harcama gerçekleştirildiğini belirtti.

BATTALGAZİ KAVŞAĞI'NIN İHALESİ 20 TEMMUZ'DA YAPILACAK

Malatya-Elazığ Devlet yolundaki Battalgazi kavşak köprüsü ile ilgili olarak da açıklamada bulunan Ölmeztoprak, mevcut bölünmüş yola uygun, gidiş-geliş çift şeritli, alt geçit olarak toplam 674.40 metre boyunda projelendirilmiş olduğunu ifade etti. 2010 yılında 1 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldığını ve 20 Temmuz 2010 tarihinde ihalesinin gerçekleştirileceğini aktaran Ölmeztoprak, ihale aşaması tamamlandıktan sonra yüklenici firma tarafından yapım çalışmalarına başlanacağını ve iş tesliminin ardından 350
günde bitirileceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız