SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önümüzdeki Yıl Açılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Darende güzergahını kısaltacak olan toplam 1600 metre uzunluğundaki Karahan tünelinde çalışmaların sürdüğü bildirildi. Tünelin bitimiyle, halen yaklaşık 2 saatte ulaşılabilen Malatya- Darende yolunda ulaşım süresinin 45 dakikaya düşeceği öne sürüldü.

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün tünel bölgesinde yaptığı incelemelere ilişkin basın bülteni şöyle:

"Karahan Geçidi'ndeki tünelin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Karayolu ağının Doğu-Batı hattında en önemli güzergâhı olan Malatya-Darende Karayolu üzerinde yer alan 1800 metre rakımlı Karahan Geçidinde yapımı devam eden tünelin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz Malatya-Darende Karayolu üzerindeki 2 adet 1600 metre uzunluğundaki Karahan Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu.

Tünelin yapımını üslenen firma yetkilileri ve teknik elamanlardan bilgi alarak, tünelin inşaat çalışmalarını inceleyen, Milletvekili Öz , " Kışın zor şartların yaşandığı Karahan Geçidi, Batı-Doğu güzergâhını ilgilendiren bir yol. D–300 Yolu'nu kullanan tüm iller de aynı zamanda bu tünellerden faydalanacak Karahan Tüneliyle çok önemli bir ulaşım problemi çözülecektir.”Dedi

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz; Darende Malatya arasında tüm bölünmüş yollar bu yıl itibari ile hizmete açılmış olacak, Karahan tüneli ise toplam gidiş ve geliş istikameti 3200 metredir. Bu tünelin 3200 metrelik kısmının şuanda 1800 metrelik kısmında kazı çalışmaları yapılmış durumda kalan 1400 metrelik kısım ise bu yıl içinde açılmış olacaktır. Daha kaplama, aydınlatma ve bazı teknik çalışmalar yapılacaktır. Tabii bakanlar kurulu kararı ile %40’lık bir tamamlanma kesif artışı gerekiyor. İnşallah çalışmalar bitince bizde %40’lık kesif artışını temin edeceğiz.

Buranın ihale bedeli yaklaşık 52 trilyon civarında idi. Karahan geçidine yapılan tünel önümüzdeki yıl tamamen açılmış olacak, aslında bu yılsonu itibari ile bitirilmesi planlanıyordu, ama tünelin batı çıkışındaki yoğun balçık nedeniyle bir gecikme söz konusu oldu. İnşallah burası tamamlandığında, Darende Malatya arası yaklaşık 45 dakikaya inecek.

Konuşmasına devam eden Milletvekili Öz “Biliyorsunuz daha önce Darende Malatya arası yaklaşık 1 saat 50 dakika civarında bir zaman alıyordu. İşte AK Parti iktidarının farkı bu, diyoruz ya “ Hayaldi Gerçek Oldu” bundan 10 sene önce Karahan geçidine tünel yapılacak deselerdi kim inanırdı. Şimdi geçiyorum dağlar taşlar delinmiş ama helal hoş olsun Malatya’mız bunları gerçekten hak ediyor. Ben buradan Karayolları yetkililerine, müteahhit firmaya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir aksilik olmaz ise Karahan tüneli bu yıl bitecek ve tünelde ışık görünecek. Yüklenici firma tünelin giriş ve çıkışlarında çift taraflı çalışma yapıyor, Malatya’mıza hayırlı olsun" dedi.

Daha sonra Akçadağ ve Kozluca’ya geçen Ömer Faruk Öz; Burada esnaf gezisi yaptı. Akçadağ ilçe merkezinde gençlerle davul zurna eşliğinde halay çeken Öz,Belediye meydanında Akçadağlılarla çay içip sohbet etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız