SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O'nun Anısı İçin.. İşte Fırsat

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:09:25
O'nun Anısı İçin.. İşte Fırsat
A- A+ PAYLAŞ

‘Karaciğer Nakil Hastanesi’ni yaparak dünyada bir ilke imza atan İnönü Üniversitesi, 100 yataklı bağımsız bir Onkoloji Hastanesi yapabilmek için de girişimlerini sürdürüyor.

2015 yılı yatırım programında, Onkoloji Hastanesi’nin en azından temelini atacak bir yaklaşımla, kaynak tahsisi bekleyen İnönü Üniversitesi yönetimi, şimdilik bu beklentisine olumlu yanıt alamayınca, hastaneyi yaptırmakta kararlı olan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, rotayı Malatyalı hayırsever iş adamlarına çevirdi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Kale Göl Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Yeni Malatya Gazetesi muhabirinin Onkoloji Hastanesi’ne ilişkin sorusunu yanıtladı.

2015 yılı yatırım programında Karaciğer Nakil Hastanesi için ayrıca 20 milyon TL kaynak ayrılması nedeniyle Onkoloji Hastanesine başlayabilecekleri bir kaynağın ayrıca bütçeye konulmadığını belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik, “Devletten her istediğinizi her zaman almanız mümkün değil. Öncelikle İnönü Üniversitesi olarak bizim de bir başlangıç yapmamız gerekiyor. Yani siz gidip de bir devlet kurumunda ‘Bu hastanenin tamamını sizden istiyorum’ derseniz yüzünüz olmaz. Ama ‘Ben bunun yarısını finanse edeceğim, yarısını sizden istiyorum’ dediğiniz zaman sorun yaşamazsınız.  Akademik Yıl Açılışından sonra İstanbul’da bir toplantı yapacağız. Bu konuda Malatyalı hayırsever iş adamlarından olumlu sinyaller de aldık. Asla peşini bırakmayacağız” dedi.

‘Mevlüt Bey’in hatırasını yaşatmak istiyorlar”

Mayıs ayında vefat eden CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun sağlığında bu konuyla yakından ilgilendiğini ve hayırseverleri İstanbul’da bir araya getirerek Onkoloji Hastanesi’nin yapımı için maliyetin bir kısmını hayırseverlerden temin etmeyi planladığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Mevlüt bey rahmetli olunca, hayırseverlerimiz Mevlüt Aslanoğlu adına bir eser bırakmak istiyoruz dediler. Onun adına bir eser bırakmak için iyi bir fırsat.  100 yataklı Onkoloji Hastanesi ile buradaki hastalarımızın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi diğer illerde dolaşması engellenmiş olacak. Zaten Turgut Özal Tıp Merkezi olarak bizim bu konuda uzmanımız var, gerekli tıbbi cihaz ve donanımız var. Sadece isteğimiz yataklı bir ünite. Girişimlerimizde olumlu sinyaller aldık. Çaba sarfediyoruz ve peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Rektör Cemil Çelik, Onkoloji Hastanesi’nin temelini atacak bir kaynağın hayırseverlerden sağlanması durumunda geri kalan yapım maliyetinin gerek üniversitenin kaynaklarından gerekse devletten karşılamak suretiyle tamamlamayı planladıklarını belirtti.

ARŞİV FOTO: Merhum Mevlüt Aslanoğlu (soldaki), İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile 2012 Aralık ayında ziyaret ettiği İnönü Üniversitesi'nde Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik (sağdaki) ile birlikte İsmet İnönü Müzesi'ni gezerken..

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız