SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O'nun da Adı Geçiyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:00:26
O'nun da Adı Geçiyor
A- A+ PAYLAŞ

Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri gündemde ağırlıklı olarak yeralmaya başlarken, aday adaylarının isimleri de konuşuluyor. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın, gazetesindeki yazısında adını gündeme getirdiği isimlerden biri de, İstanbul Üniversitesi eski rektörü, Malatya Eğitim Vakfı eski başkanı hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak. 

CHP ve MHP'nin ortak bir Cumhurbaşkanı adayı aradığını belirten Rahmi Turan, yazısında Prof.Dr. Parlak'la birlikte İlhan Kesici, Sadettin Tantan, Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, Abdullatif Şener, İlker Başbuğ ve Sami Selçuk isimlerini gündeme taşıdı.

Turan'ın "Cumhurbaşkanlığı İçin Konuluşanlar" başlığı ile yazdığı yazı şöyle:

"Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı’nın seçimine 81gün kaldı.

Tayyip Erdoğan’ın karşısına rakip olarak kim çıkacak?

CHP ve MHP ortak bir Cumhurbaşkanı adayı arıyor.

Ortalıkta birçok aday adayının adı dolaşıyor ama Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’nin henüz karar verdikleri bir isim yok.

Aday adaylarını kısaca inceleyelim:

İLHAN KESİCİ: Düzgün, dürüst, temiz bir isim. Geçmişinde hiçbir leke yok. Müsteşarlık ve milletvekilliği yaptı. Devlet tecrübesi var. CHP ve MHP tabanının destekleyebileceği bir isim olarak görünüyor.

SADETTİN TANTAN: Tertemiz bir isim… Doğruluğu ve dürüstlüğü ile isim yapmış bir siyaset adamı. Ancak Yurt Partisi’nin Genel Başkanı. CHP ve MHP, başka bir partinin Genel Başkanı’nı aday gösterir mi? Bu zayıf bir ihtimal.

PROF. YUSUF HALAÇOĞLU: Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP Milletvekili. Saygın bir isim ama CHP’nin onu kabul etme ihtimali zayıf.

ABDÜLLATİF ŞENER: O da temiz bir isim ama adaylığı için “Olmayacak duaya amin” demek gibi bir şey olur.

İLKER BAŞBUĞ: Arifi tarife hacet yok. Ergenekon mağduru eski Genelkurmay Başkanı… Aday gösterilse oldukça yüksek oy alabilir ama partilerin onu aday gösterme ihtimali çok az.

PROF. MESUT PARLAK: İstanbul Üniversitesi’nin eski rektörü… Değerli bir bilim adamı. Geçmişi temiz. Kişiliği sağlam. Laik Cumhuriyet ilkelerini ve devrimleri savunan bir insan… Hiçbir partiye mensup olmayışı onun için bir avantaj. “CHP ve MHP böyle tarafsız bir adayı düşünmeli” diyenler çok.

PROF. SAMİ SELÇUK: Yargıtay eski Başkanı… Değerli bir hukuk adamı… Partisiz oluşu bir avantaj.

Bunlar, şimdilik konuşulan isimler… Daha yeni yeni adaylar da çıkacaktır ama vakit daralıyor. CHP ve MHP’nin elini çabuk tutması gerekiyor.

Gecikirlerse tanıtıma az zamanları kalır!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız