SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O'nun Gibi Lidere Yakışırdı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:43:28
A- A+ PAYLAŞ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95.Yıldönümü kutlamaları Perşembe günü 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak.

Ardından  Atatürk Spor Salonu’na kadar  ‘Şenlik Yürüyüşü’ düzenlenecek. Kutlama töreni ise  saat 10.00’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak. Buradaki törende İl Milli Eğitim Müdürü bir konuşma yapacak, 2 öğrenci tarafından da şiir okunacak. Ardından da öğrenci gruplarının gösterisi ve müzik gösterisinin ardından tören sona erecek.

Valilik tarafından basın kuruluşlarına dün yapılan açıklamada, 23 Nisan kutlama töreninin daha önce İnönü Kapalı Çarşı üzerinde yapılacak olmasına rağmen havanın yağışlı ve soğuk olacağına yönelik meteorolojinin açıklaması üzerine, törenlerin Atatürk Spor Salonu’na alındığı kaydedildi.

MESAJLAR

Bu arada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümü nedeniyle siyasiler tarafından mesajlar yayınlandı.

Çalık’ın Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Bağımsızlık mücadelemizin en önemli adımlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin tescilinin 95. yıl dönümüne erişmiş olmanın gururunu yaşıyor, yarının büyükleri sevgili evlatlarımızın sevincini paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya genelinde çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması hasebiyle farklı bir anlam ifade etmektedir. Uzun yıllar devam eden dünya savaşı ve bölgesel savaşların sonrasında öksüz ve yetim kalan çocukların bir bahar şenliği havasında sevindirilmesi amacını taşıyan  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı, çocukların saf ve temiz duyguları eşliğinde dünyaya barışın ve kardeşliğin hakim olabileceğinin göstergesidir. 

En büyük servetimiz, aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımızın gözlerindeki parıltının, yüzlerindeki gülücüklerin eksik olmaması, onların sağlıklı, eğitimli, mutlu bireyler olarak yetişmesi bizlerin en büyük gayesidir.

Elbette bizler tüm politikalarımızı geleceğimizin sahipleri evlatlarımız için planlarken, savaşın mağdur ettiği, gülden önce gülleler ile tanışan Suriyeli, Iraklı, Mısırlı, Yemenli ve Arakanlı çocukların da mutluluğu için çalışmayı bir ödev olarak kabul ediyoruz. Bu kapsamda tüm uluslararası camialarda savaşın çocukları için sesimizi yükseltiyor, milletimizden aldığımız güçle onlar için uzanan bir el olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin vicdani değerlerinin gerekliliği olarak evimizi açıyor, aşımızı paylaşıyoruz. Bu politikalar ile tüm hedefimizi geleceğin çocuklarına daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak olarak belirlemiş bulunuyoruz.

Ben bu duygu ve düşüncelerle; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek milli iradenin hakim olduğu bir yönetim şeklini ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal ve ceddimizi saygıyla yad ediyorum. Bir çocuğun kalbindeki saflığın ve masumiyetin, barış ve sevgi dolu bir dünyaya vesile olabileceğini hatırlatarak, daha yaşanılabilir bir dünya için aziz milletimin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Ağbaba’nın Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli  Ağbaba’da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Demokrasimizin teminatı ve halk egemenliğinin yegâne şekli olan Türkiye Büyük Millet  Meclisi'mizin kuruluşunun 95. yıldönümü olan 23 Nisan, aynı zamanda Ulu Önder Mustafa  Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağan ettiği bir bayram olarak kutlanmaktadır. Dünyanın  ilk ve tek bayramına sahip olan çocuklarımız, demokratik, çağdaş, özgür ve yaşanacak bir  Türkiye’nin teminatı olmaya devam etmektedir. Buna rağmen çocuklarımıza reva görülen  yaşam koşulları kabul edilemez bir noktaya gelmiştir. Tüm koşullarının iyileştirileceği,  çocuklarımızın gelecek hayallerinin ellerinden alınmadığı, yoksulluğa, sömürüye, cinsel  istismara mahkûm edilmediği, ekmek alırken devlet tarafından öldürülmediği, çocuk  gelinlerin, çocuk işçilerin, çocuk mahkûmların var olmadığı bir Türkiye özlemi ile tüm  çocuklarımıza barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşayacakları umutlu yarınlar diliyor,  gözlerinden öpüyor, bayramlarını en içten duygularımla kutluyorum.”

Çakır’ın Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu günü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir.

23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin sözde değil özde paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasını ve kaynaşmasını sağlayan bir bayramdır.

Dünya’daki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’ın; yetim çocukların aile edindiği, evsiz çocukların evlerine kavuştuğu, sakat çocukların sağlığına kavuştuğu, acının, kederin, şiddetin, üzüntünün, yoksulluğun yerini mutluluğa bıraktığı; kırmızının savaş ve şiddet nedeniyle çocuklarda akan kanın rengi değil, ‘kırmızı, hayatın rengi olsun’ projesinin gerçekleşmesine vesile olmasını diliyorum.

Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularla kutluyorum. Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren 23 Nisan'ın; milli birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmesini diliyorum.”

Gürkan'ın Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna dikkat çekti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bu gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 95'inci yıldönümünü her zamanki gibi coşku ve şenlik havası içinde kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı çocuklarımıza armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olmasının yanında, tüm dünya çocukları ile birlikte kutlanan özellikli bir bayramdır. Bugün millet iradesinin temellerinin atıldığı, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' denildiği gündür. Bu gün milli iradenin egemen olduğu, demokrasi temeline millet harcının döküldüğü önemli bir gündür. Böyle bir günü birlik ve beraberlikle taçlandırmak, millet olarak öncelikli görevlerimizden biridir. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza bu bayram hediye edilirken, onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Milli ve manevi değerlere bağlı, özellikli bireyler yetiştirmeliyiz. Türkiye, bu anlamda önemli mesafeler almıştır. Çocuklarımıza bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız, çocuklarımızı yarınlara en iyi şekilde hazırlamakla mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşünce ile çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarken, çocuklarımıza bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi. 

Kızıldaş'ın Mesajı

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş şu mesajı yayınladı:

"23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.

Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz."

Kahtalı’nın Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Hakan Kahtalı’da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"Bugün millet iradesinin hakim kılındığı, milli iradenin her şeyin üstünde olduğu gündür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutlarken, çocuklarımızı donanımlı, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmemiz gerekmektedir. AK Parti olarak, eğitime ayırdığımız bütçe de çocuklarımıza ve onların eğitimlerine verdiğimiz önemi  ve değeri göstermektedir. En iyi yatırım, insanımıza ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Bu duygu ve düşünceyle  çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" 

Erdem’in Mesajı 

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya il Başkanı Mehmet Erdem’de yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“23 Nisan 1920 de Gazi Mustafa Kemal ve kurucu kahramanlar aziz milletimizin egemenliğine tam bir sadakat göstermişler ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmışlardır.

Büyük Millet Meclis’i, işgal yıllarının iç karartıcı şartlarına rağmen, bağımsız yaşamaktan başka seçeneği olmayan büyük milletimizin muazzam bir eseri olarak Ulus’taki taş binada hilalin umut güneşi gibi doğmuştur.Yalnızca milletten güç alan, milletin varlığından heyecan duyan ve milleti yaşatmak konusunda tavizsiz olan milliyetçi kahramanlar, adım adım teşkilatlanarak, hızla büyüyerek ve sabırla çalışarak 23 Nisan 1920’de bu muazzez millet eserini vücuda getirmişlerdir.

Milli mücadelenin her şeyden önce meşruiyete ve milletin iradesine dayandığı Meclis’in açılışıyla gösterilmiştir.Biliyoruz ki, ilk Meclis, Türk milletine mensubiyetin, arkasından inanmanın ve nihayetinde de milleti kurtuluşa inandırmanın demokratik platformu, dualı mekânı ve eşsiz bir destanıdır.Büyük Millet Meclisi, her şeyin bittiğinin düşünüldüğü bir dönemde, asil milletimizin içinde saklı duran kudreti canlandıran ve vatan savunmasında ilham kaynağı yaparak seferber eden milliyetçi fikriyatın abide bir şaheseridir.

İlk Meclis’teki katılımcılık, çoğulculuk ve demokratik ruh milleti özne yapan bir millilik pırıltısının iftihar belgesi ve başyapıtıdır.Bu milli katılımcılık ve milli temsil kaygısı daha sonraki yıllarda Cumhuriyetimizde şekil ve anlam bulacak, milli egemenlik, milli irade ve demokratik kültürümüzün temelini teşkil edecektir.

Milli mücadelemiz, öncelikle Türk milletinin bağımsızlığa duyduğu derin bağlılıkla, sonrasında ise Büyük Millet Meclisi’nin komutasında ve liderliğinde başarıya ulaşmıştır.Bu itibarla, Yüce Meclisimiz savaşlar kazanan, vatan kurtaran övüncümüz, başımızın tacı ve milli cevherimizdir.

Özel bir ihtimam ve liyakate sahip Büyük Millet Meclisimiz, vatan toprakları tamamıyla işgalden kurtuluncaya ve Türk milleti bağımsızlığına kavuşuncaya kadar devam eden milli mücadelenin beyni ve kalbidir, bu sebeple de Gazi’lik unvanını tam olarak hak etmiştir.Ne hazindir ki, Meclisimizin kuruluşundan geçen 95 yıl sonra, milli birliğimiz kırılmaya, milli kimliğimiz tahrip edilmeye çalışılmaktadır.Özenle üzerinde titrememiz gereken bin yıllık derin kardeşlik hukuku etnik fırsatçıların elinde heba edilmek istenmektedir.Bu nedenle,

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, devletimizin üniter yapısı, Türk milletinin şeref, itibar ve birliği Gazi Meclis’in kırmızı çizgilerindendir ve ihlal edilemeyecektir. Bugün ihtiyaç duyulan milli şuur, milliyetçi perspektif  Büyük Millet Meclisi’nin kutlu hatırlarında ve muhteşem eserlerinde hala kor gibi durmaktadır.Ayrıca;

23 Nisan  çocuk bayramı olarak da kutlanmaktadır.Buradan tüm evlatlarımızın bayramını kutluyor, hepsine aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve başarılarla dolu bir ömür diliyoruz.Unutulmasın ki, her çocuk bir gelecektir, her çocuk Türk milletinin umududur.Bu düşüncelerle, 95 yıl önce  gurur duyduğumuz TBMM’ni  bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi tekrar minnet ve rahmetle anıyoruz.”

Millioğulları'nın Mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları da yayınladığı mesajda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü 23 Nisan aynı zamanda Kişi egemenliğinden ulus egemenliğine geçtiğimiz gün olması nedeniyle önemlidir.

Bugünün aynı zamanda Ulu Önderimiz tarafından çocuklarımıza bayram olarak bırakılması da ayrıca anlamlıdır.Ulusal egemenliğimize kavuştuğumuz günü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bayram günü olarak belirlemek ve dünyada hiçbir liderin yapmadığını yapmak yani çocuklarımıza bir bayram bırakmak ancak Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere yakışırdı.

Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor.Ulusal Egemenliğimizi kazandıranları, başta Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet,minnet ve şükranla anıyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız