SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onun İçin Asıl Olan Cihattı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:45
A- A+ PAYLAŞ
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''(Necmettin Erbakan) Onu anlamayarak ihtiraslı, siyaset peşinde koşan bir zat olarak topluma lanse etmeye çalıştılar. Halbuki onun için siyaset bir araçtı, asıl olan cihattı'' dedi. 
 
     Kamalak, Malatya Belediyesi konferans salonunda partisinin düzenlediği, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı anma programında, Erbakan'ın bir ilim, devlet ve siyaset adamı olmanın yanında her şeyden önce bir ''Nezaket timsali'' olduğunu söyledi. 
 
     Erbakan'ın kibar bir kişi olduğunu belirten Kamalak, muhatabı bir çocuk olsa bile ona asla ''sen'' demediğini, her zaman ''siz'' diye hitap ettiğini aktardı. 
 
     ''Muhatabı bir çocuk olsa bile hep ceketinin düğmesi ilikli olurdu'' diyen Kamalak, Erbakan'ın gerçek bir mümin, samimi bir Müslüman, hakiki bir Allah dostu olduğunu vurguladı. 
 
     Kamalak, ''O, tam anlamıyla bir cihat eri idi. Cihadın ne demek olduğunu bize öğretti. Tabii ki herkes kendi gücüne, kapasitesine göre istifade edebilir'' diye konuştu. 
 
     ''Onu anlamayarak ihtiraslı siyaset peşinde koşan bir zat olarak topluma lanse etmeye çalıştılar. Halbuki onun için siyaset bir araçtı, asıl olan cihattı'' ifadesini kullanan Kamalak, Erbakan'ın hayatının son 3 yılında tek başına ayağa kalkacak ve yürüyecek durumu olmadığına değindi. 
 
     Kamalak, 1973 yılında Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı partinin Meclise girdiğini anımsatarak, şöyle konuştu: 
 
     ''O dönemde de imam hatiplerin orta kısımları kaldırılmıştı, Kuran kursları yasaklanmıştı. CHP ile koalisyon hükümetini kurdu. İlk iş olarak imam hatip liselerinin orta kısımlarının yeniden açılmasını sağladı. 350 yeni imam hatip okulu, 3 bin Kuran kursu açıldı. O tarihe kadar imam hatip okulu mezunları üniversitelere giremiyordu. İmam hatip okulu mezunlarına denklik verildi, imam hatip lisesi mezunları için üniversite kapıları sonuna kadar açıldı.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız