SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onun Mutluluğu Daha 'Özel'!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:44:09
Onun Mutluluğu Daha 'Özel'!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın kendisinin de etkilendiği önemli bir sorun, Malatya Belediyesi Katı Atık Sahası Elektrik Üretim Santrali ile çözülmüş oldu.

Merkez Bulgurlu Köyü yakınındaki mevcut çöp sahasında kurulan ve çöpten çıkan metan gazından enerji üreten tesisin hizmete girmesiyle, çöp sahası çevresindeki yerleşim birimleri için çok ciddi bir sorun olan koku sorunu da giderilmiş oldu. AKP'nin Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın evi de, kokudan en çok etkilenen yer olan Villa Kent'te bulunuyordu. Bu yerleşim biriminde oturanlar, yıllarca çöp kokusu ve rüzgarlı günlerde evlerini olumsuz etkileyen çöp dumanından rahatsızlıklarını dile getiriyorlardı.

Malatya Belediyesi'nin çöp alanının neden olduğu hava, çevre ve yeraltı kirliliğini de önleyecek tesisinin hizmete girmesiyle, Çalık'ın evi de bu sorundan kurtulmuş oldu.

Açılış töreninde ayrı bir mutluluk yaşadığı gözlenen milletvekili Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a övgüler yağdırdı.Ahmet Çakır ve yönetimini “Yeşili ve çevreyi seven Belediye Başkanı’ olarak niteleyen Öznur Çalık “Doğayı seven, çevreyi seven, insanı seven, ülkesini seven, milletini seven bir belediye başkanımız var. Ben bu vesileyle doğayı koruyan, tüm ekip arkadaşlarına başta belediye başkanım olmak üzere canı gönülden teşekkür ediyorum. 1990’lı yıllarda susuz, çöp kokularıyla bir birine girmiş İstanbul varken, şimdi o görüntülerden kurtulan ve uzaya uydu fırlatan bir Türkiye’ye yürüdük. Türkiye’de bugün artık çöpten enerji üretiyoruz. Malatya’da çevreye yönelik çok ciddi hassasiyetler gösteriliyor. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın organizesi ile Malatya’ya iki tane Milli Parklar Müdürlüğü’müzün kazandırdığı çok önemli mekanlar olacak. Bir tanesi Turgut Özal Milli parkı, diğeri de Akoğuz Kışlasına yapılacak olan milli park.  Yeşili koruyoruz, doğayı koruyoruz. Buralardan geçerken inanılmaz çöp kokuları vardı. Yıllardır burnu yakan, genzi yakan, ruhu yakan o kötü kokulardan bu tesis aracılğıyla kötü kokuları bertaraf ediyoruz. Tüm pis kokuları bertaraf ettiğimiz gibi çöp kokularını da bertaraf edeceğiz. Sadece o kokuları bertaraf etmekle kalmıyoruz. Onlardan bir de enerji üretiyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun tek enerji üreten tesisini yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malatya’ya kokusuz ve dumansız bir Malatya hediye ettiği için belediye başkanıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız