SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O'nun Tek Derdi Ümmetiydi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Nurgül Geniş’in sunumu ile “ Efendimize Ümmet Olmak” konulu bir konferans düzenledi. 

Kent Konseyi Salonu’nda düzenlenen programa, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu, yürütme kurulu üyeleri ve kadın meclisi üyeleri katıldı. Selma Orak’ın Kur’an okuması ile başlayan etkinlikte Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi Hatice Beyza Hadiç, Hazreti Muhammed için yazılan “40 yaşındasın” şiirini okudu.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu da örnek alınacak tek kişinin peygamber olduğunu ve yaşamımızın her alanında onun gibi davranabilmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra “Efendimize Ümmet Olmak” konulu bir konferans veren Nurgül Geniş, Hz. Muhammed'in sünnet ve hadislerini sahabelerin ulaştırmak için çok titiz davrandıklarını, ince eleyip sık dokuduklarını belirterek, “Peki bizler O’nun hadis ve sünnetlerine ne kadar önem veriyor ve hayatımıza ne kadar uyguluyoruz?” diye sordu.

Geniş, peygamberin yaşadığı tüm sıkıntılara katlandığını ve karşılığında insanlardan hiç bir menfaat beklemediğini, asla kendi çıkarını gözetmediğini belirterek “O’nun tek derdi ümmetiydi. Halka yönelik hayat düsturlarını ihtiva eden İslâm’ın esaslarının özü, güzel ahlaktır ve o ahlakın timsali Hz Muhammed (S.A.V.) dir. Sözün özü odur ki, dünya ve ahiret saadetine ermek için Allah’ın Rasulü Hz. Muhammed (S.A.V)’i örnek almakla mümkündür” dedi.

Kadın Meclisi üyesi Betül Çelik’in yaptığı duanın sonunda kadınlar konu ile ilgili Nurgül Geniş’e çeşitli sorular yönelttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız