SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onunla Konuşacağım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:46:13
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz, "Adımlarımızı sağlam atarak, Yeni Malatyaspor olarak Malatya halkına bir şeyler vermek istiyorum. Ekibimle birlikte bunun mücadelesi içerisindeyiz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antrenman Sahası'nda gazetecilere açıklamada bulunan Buz, Karşıyaka karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, hedefledikleri 20 puana ulaştıklarını, bundan sonra da mücadelelerini sürdürerek, istedikleri puanları alacaklarını belirterek, "Gerçekten zor bir deplasmandı. Neden zor bir deplasmandı? Çünkü Karşıyaka'nın durumu malum. O nedenle onlar içinde bu müsabaka çok önemliydi. Ancak biz Adana Demirspor mağlubiyetini telafi etmek istedik. En az 20 puan yapmak istediğimizi söyledik. Çok şükür bunu da yaptık. Arkadaşlarım özverili, disiplinli bir galibiyet aldılar. Malatya halkına çok seviyorum. Çünkü bunlar güzel şeyler. Bunları birlikte yaşamak ve birlikte büyümek çok önemlidir. Ayaklarımızın üzerine sağlam basarak, müsabaka müsabaka gittik. Şartlar zor oldu, eksikler oldu ama yine de mücadelemizi verdik. Çok şükür 20 puan aldık. Arkadaşlarımızı kutluyorum. Taraftarlarımıza da bu galibiyeti verdiğimiz için çok mutluyum. Adana Demirspor maçı hala benim içimde kaldı. Benim taraftarlara bir sözüm var. İnşallah onu da yerine getireceğiz. Önemli bir müsabakada taraftarlarımıza 3 puanı hediye etmek istiyoruz. O önemli müsabakada önümüzdeki Samsunspor maçı" şeklinde konuştu.

"Ligde kalmak istiyoruz"

Buz, takımın hedefleri hakkında da bilgiler vererek, şunları söyledi: 

"Her şeyden evvel çok duyarlı bir halkımız var. Bu sene takım çıktı. Kadroyla ilgili sıkıntılarımız olsa da, bizim hedefimiz ligde kalmaktı. Ligde kalmak istiyoruz. Sonuçlara baktığınız zaman farklı farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. O yüzden hedef tabi ki ligde kalmak. Hedefimiz noktasında 20 puan alırsak çok iyi olur dedik. Tabi en az 20 puan dedik. O anlamda önümüzde iki müsabaka var. Öncelikle Samsunspor müsabakasına bakacağız."

Takımın başına günü kurtarmaya gelmediklerini dile getiren Buz, "Adımlarımızı sağlam atarak, Yeni Malatyaspor olarak Malatya halkına bir şeyler vermek istiyorum. Ekibimle birlikte bunun mücadelesi içerisindeyiz. Adımlarımızı ona göre atacağız. Transferlerle ilgili de çalışmalarımız var. Artı burada birde genç arkadaşlarım var. Onları da ön plana çıkarma gibi bir duygum ve isteğimde var. Ben paylaşmayı çok seven bir insan olduğum için, bu tür olaylarda özellikle galibiyetlerde bir kişiye mal etmek değil, bütün herkese pay ediyorum. Bırakın birlikte kazanalım. Böyle paylaşmak daha güzel oluyor" dedi.

"Saha bizim için dezavantaj"

Buz, Malatya İnönü Stadı'nın zemininin kendileri için dezavantaj olduğunu ifade ederek, "Deplasmanda topladığımız puan bakımından ilk sıradayız ama aynı zamanda içeride sıkıntımız var. Ben uzun yıllar Almanya'da kaldığım için, oradaki arkadaşlarım 'hocam son durumu nedir bu sahanın?' diyorlar. Bu saha bize yakışmıyor. İçeride oynadığınız zaman tamam deplasman takımı da aynı şartlarda oynuyor. Fakat siz ev sahibisiniz. Siz pas yapmak zorundasınız. Siz maçı kazanmak istiyorsunuz. 3-5 pas yapmadığınız zaman sıkıntı yaşıyorsunuz. O yüzden gerçekten üzülüyorum. Dua ediyorum yağmur yapmasın ve daha kötüleşmesin diye. Onun arkasına sığınmıyoruz. Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadık. Bundan sonrada sığınmayacağız. Fakat ne olursa olsun bu sana bizim için dezavantaj. Ev sahibi takım için sahanın bu kadar kötü olması dezavantaj. Statta çalışan arkadaşlarımız ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar fakat sahanın drenajı bitmiş. Artık bir yere gidecek bir şeyi yok. Üstten ne yapsınlar? Ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Belediye Başkanımızda sağ olsun elinden geleni yapıyor. Ama buna bir çözüm bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Biz ne yapacağız, ona bakacağız"

Buz, Samsunspor'un bir üst lige çıkmak istediğini anımsatarak, Karadeniz ekibiyle zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını belirtti.

Kendilerinin ne yapacaklarının daha önemli olduğunu ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, "Yeni bir hoca geldiği zaman, kan değişikliği olduğunda onlar içinde önemli. Çünkü hedefleri belli. Onlar bu sene çıkmak istiyorlar. Sezon başından beri de bunun için mücadele ediyorlar. Buraya da o düşünceyle gelecekler. Ben onlara çok büyük saygı duyuyorum. Çok iyi bir takımları var. Ama öncelikle biz ne yapacağız, ona bakacağız" dedi.

"Onunla konuşacağım"

Buz, bir gazetecinin 'Karşıyaka maçına sonradan oyuna aldığınız George Akpabio'yu neden oyundan aldınız' sorusuna, "Sakatlıktan dolayı oyundan almadım. Hamle oyuncunuz olarak, oyununun gidişatı ona göreydi. O kadar güzel alan bulabiliyorduk ki, George orada bire bir pozisyonlarda kendisi girip, geçmesi gerekiyor. Ondan beklentim vardı. Beklentiyi de karşılayamadı. Artı birde aksadık. Kim olursa olsun takım önemli. Bizim için sonuç önemli o yüzden çıkardım. Daha iyi olması gerekiyor. Onunla da konuşacağım" cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız