SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onur Ödülü Filistinli Yönetmene

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:16:47
Onur Ödülü Filistinli Yönetmene
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Filistinli yönetmen Rashid Masharawi'ye onur ödülü verileceği bildirildi.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 21-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında, Filiz Akın, Murat Soydan, Muhterem Nur ve Eşref Kolçak gibi sinema oyuncularının yanı sıra Filistinli yönetmen Rashid Masharawi'ye de onur ödülü verileceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1962'de Gazze Şeridi'ndeki Şati Mülteci Kampı'nda dünyaya gelen Masharawi, 1993'te çektiği ilk filmi Curfew'le Cannes Film Festivali'nde UNESCO ödülünü kazanmış ve ikinci filmi Haifa'nın prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapmıştır. Roma, Barcelona, Kudüs, Mısır ve Tunus gibi pek çok film festivalinde ödüller kazanan yönetmenin 2008 yılında beyaz perdede gösterilen ve çok ses getiren filmi Leyla'nın Doğum Günü de özel gösterimle 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Malatyalı sinema severlerle buluşacak. Gösterim sırasında izleyiciler arasında yer alacak olan Rashid Masharawi, film sonrasında da izleyicilerle söyleşi yapacak."

Oyuncular ve Rashid Masharawi'nin ödüllerini Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek festival açılış töreninde alacağı belirtildi.

Malatya Uluslararası Film Festivali, Malatya Valiliğinin koordinatörlüğünde, Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesinin destekleriyle düzenleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız