SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onurlu Yürüyüşün Büyük Rehberi"

A- A+ PAYLAŞ
Hayatını milletimize adayan, olumsuz şartlarda bile eşine az rastlanır başarılara imza atan büyük Atatürk, milletimizin onurlu yürüyüşünde en büyük rehberi olmuştur. Atatürk, üstün niteliklere sahip bir komutan ve lider, dâhi bir devlet adamı, eşsiz bir kahraman, büyük bir fikir ve eylem insanı olarak, insanlık tarihinin unutulmazları arasındaki yerini almıştır.
TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73’üncü yılında, bugün düzenlenecek etkinliklerle anılacak. “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenecek. Dün yayımlanan anma mesajları şöyle;
 
İnsanlık Ona Hayran
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Hayatını milletimize adayan, olumsuz şartlarda bile eşine az rastlanır başarılara imza atan büyük Atatürk, milletimizin onurlu yürüyüşünde en büyük rehberi olmuştur. Atatürk, üstün niteliklere sahip bir komutan ve lider, dahi bir devlet adamı, eşsiz bir kahraman, büyük bir fikir ve eylem insanı olarak, insanlık tarihinin unutulmazları arasındaki yerini almıştır. Atatürk, ülkesi ve dünya için yaptıkları, başarıları, reformist ve yenilikçi kişiliği, fikirleri, öngörüleri, barışa ve insanlık değerlerine bağlılığıyla tüm dünyanın saygısını kazanmıştır. İnsanlık bugün de Atatürk’ün eserine ve mücadelesine hayranlık duymaktadır. 
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Atatürk, yüklendiği tarihsel görev ve sorumlulukla 250 yıllık bir geri çekilişin önünü kesmiş ve Türk milletinin ufkunu aydınlatmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz devlet adamı Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilkeleri ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir.
 
Büyük Şahsiyet
 
Başbakan Tayyip Erdoğan: Büyük şahsiyetler yas tutularak değil fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anılır. Bizler de millet olarak vefatının 73’üncü yılında Atatürk’ü, İstiklal Savaşı’mızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak sitayişle anıyoruz. Unutmamak gerekir ki 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan abad edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Keza Gazi Mustafa Kemal de bu şuurla ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demiştir. Bugün bizler cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını artırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz.
 
Tasada ve Kıvançta
 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Atatürk’ü anmak; cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa ve kimsesizlere her günden daha fazla sahip çıkmak demektir. Bu nedenle; AKP iktidarının kutlanmasını yasakladığı cumhuriyeti halkımızla birlikte coşkuyla kutladık. Bu nedenle; millet olarak Van’a Erciş’e sahip çıktık, yaraları hep beraber sardık, acıları dindirmeye çalıştık. Hem tasada hem kıvançta bir ve beraber olduğumuzu gösterdik. 
 
Ruh Devrimi Yaptı
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel: O, sadece vatanı kurtarmak emeli ile uğraşmamış, vatan toprakları üzerinde yaşayan milletin ruhunda devrim yaparak sönmez bir azim ve irade ile ebedî barış ve çağdaş bir hayat ateşi yaratmıştır. İlke ve devrimlerinle aydınlattığın uygarlık yolunda akıl ve bilimsel doğruların rehberliğini esas alan ve onu ebedi kılan fikir ve düşünceleriniz, geleceğimize yön vermeye devam edecektir. Tarihi boyunca kendisine verilen bütün görevleri üstün bir başarıyla gerçekleştiren Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de senin gösterdiğin istikamette; aynı bağlılık, bilinç, heyecan ve şevkle kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünün ve milletimizin birliğinin güvencesi olmaya devam edeceğine manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. 
 
Vatandaş Balkonu
 
ALMANYA’da yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan ve memleketi Edirne’ye dönen 75 yaşındaki Ali Çırak ile eşi 73 yaşındaki Mukaddes Çırak, oturdukları 2 katlı evlerinin içini, dışını ve bahçesini Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile donattı. Annesi Fatma Kokeralp’ın Selanikli olduğunu ve Atatürk’ün oturduğu evin yanında yaşadığını belirten Mukaddes Çırak, “1965 yılında işçi olarak Almanya’ya gittim. Çalıştığım fabrikanın Alman sahibi, Atatürk sevgimi bildiği için 10 Kasım saat 09.05’de fabrikadaki çalışmayı durdurdu ve 2 dakika siren eşliğinde Atatürk için saygı duruşu yaptırdı” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız