SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Operasyonda 16 Gözaltı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yasa dışı terör örgütü Hizbullah'a yönelik yapılan geniş çaplı operasyon sonucunda toplam 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; DGM'nin yerine kurulan Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin yönetiminde Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerince başlayan ve yaklaşık 6 saat süren operasyon sonucunda 1'i bayan olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında kısa adı İHYA-DER olan İHYA Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Malatya Şube Başkanı Mahmut Y.'nin de Muş ilinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan bayanın ise Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı olan İsmihan A. olduğu öğrenildi.

Operasyonun İHYA-DER'in Malatya ve Elazığ illerindeki üyelerine yönelik yapıldığı ileri sürülürken, operasyon kapsamında Malatya'da gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının isimleri şu şekilde:

Erkut Ö., Sebih S., Ali S., Hayretin T., İlker D., Şahin A., Mehmet Ç., Nihat S., Mehmet G., Kemal B., Nurettin A. ve İsmihan A.

Bu arada, operasyon kapsamında hakkında işlem yapıldığı öğrenilen B.K. adlı şahsın ise yolsuzluk operasyonunda 1 ay önce tutuklanarak cezaevine konulduğu kaydedildi.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMALARI..
Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da, Malatya ve Elazığ'da toplam 33 kişinin gözaltına alındığı Hizbullah operasyonunun 7 aydan beri üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Malatya ve Elazığ'da Hizbulllah'a yönelik operasyon hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, operasyonun Malatya ve Elazığ Emniyet Müdürlüklerince ortak yürütüldüğünü söyleyerek, Malatya'da 16, Elazığ'da 17 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Kahya, operasyonun üzerinde 7 aydan beri çalışma yapıldığını ve operasyonda herhangi bir ateşli silaha rastlanılmadığını belirterek, ele geçirilen diğer deliller üzerinde suç unsuru olup olmadığı konusunda ise çalışma yürütüleceğini kaydetti.

Kahya, operasyon kapsamında sadece 1-2 ismin Malatya dışında olması nedeniyle gözaltına alınamadığını ve operasyonun bu haliyle bittiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız