SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Operasyonu Destekliyoruz, Ordumuzun Yanındayız"

0
Güncellendi - 2018-01-24 02:55:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlattığı Zeytin Dalı Harekatını sonuna kadar desteklediklerini ve Türk Ordusunun başarıyla geri döneceğine inandıklarını açıkladı.

Malatya Hazır Elbiseciler Esnaf Odası’nın 2018 yılı genel kurulu Esnaf Sarayı Ebubekir Zorlu Salonu’nda yapıldı.

Genel kurulda Divan Başkanlığını MESOB Başkanı Şevket Keskin yaparken, genel kurula Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnaf odası başkanları ve Oda üyeleri katıldılar.

Genel kurulda tek liste ile Mustafa Aydaş yeniden aday oldu.

-“Milletimizin, Cumhurbaşkanımızın ve ordumuzun yanındayız

Genel kurulun açılışında konuşan Keskin, TSK'nın Suriye'nin Afrin kentindeki terörist yapılanmalara yönelik başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı'na sonuna kadar desteklediklerini belirterek, “Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatan Mehmetçiğimize Allah’tan yardım diliyorum, başarılar diliyorum. Biz Türk milletiyiz, bizim bir inancımız vardır, hepimizin sonunun ölüm olduğunu biliyoruz, ölümlerin en güzeli olan şahadete erişmek olan şehitlik mertebesine ulaşmayı Cenabı- Allah memleket için, millet için, hepimize nasip etsin. Bu operasyonu desteklemede ölümüne kadar varız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye Cumhuriyetine yönelik art niyetli olan yerli ve yabancılar hiçbir zaman o kirli emellerine ulaşamayacaktır.  Tük milleti ordusu ve milleti ile bunların hakkından gelecektir. Buna yürekten inanıyorum. Ben 15 Temmuz’da gece meydana indiğimde ve meydanda bulunurken çevremde 3-4 kişinin omuzlarında küçük çocukları görünce, ‘Bu çocukları niye getirdiniz’ dedim. Bana, ‘Başkanım ölüme gideceksek hep beraber gidelim’ cevabını vermişlerdi. O nedenle biz hiçbir devletin milletine benzemeyiz. Biz sonuna kadar toprağımızı, vatanımızı ve ezanımızı savunuruz. Ölüm başımız üzerine, son damlamıza kadar bu memleketi savunmak boynumuzun borcudur. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, askerimiz ve Türk milletinin yanındayız. Tük esnaf ve sanatkar camiası olarak her zaman milletimizin ve devletimizin yanındayız. Ben ordumuzun başarılı olacağına inanıyorum. Allah’tan askerimize keder gelmeden bölgeyi PKK’dan, PYD’den ve DEAŞ’tan temizleyip zaferle ülkeye döneceklerine yürekten inanıyorum. Allah başarılar nasip eylesin. Zeytin Dalı harekatında şehit olan askerlerimize  Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

-“Ordumuza manevi desteği vermeliyiz”

Keskin, Malatya esnaf ve sanatkar camiasına da Zeytin Dalı Harekatı süresince evlerine ve işyerlerine Türk Bayrağı asmaları çağrısında bulunarak, “Esnaflarımızdan evlerine ve işyerlerine bayrak asmalarını istiyoruz. Aslında bunun istenmeden milli bir görev ve sorumluluk içinde yerine getirilmesi gerekiyor. Evlatlarımız, bu milletin bağrından çıkmış olan kahraman Mehmetçiklerimiz ölümüne ülkemizin istikbali için mücadele ederken onlara her türlü manevi desteği vermek bizim görevimizdir.” Şeklindeki ifadeleri kullandı.

-“Yüksek sesle milli duruş gösterilmeli”

Keskin, gazetecilere yaptığı açıklama da ise, “Ülkemiz hem yurt içinde, hem de yurtdışında büyük bir istikbal mücadelesi veriyor. Böylesi bir dönemde yüksek sesle milletimizin ve onun bağrından çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetlerine destek vermek milli bir görev ve milli bir duruştur. Esnaf ve sanatkar camiasının bu konudaki tavrı nettir ve bizim duracağımız yer devletimizin ve ülke liderinin yanında olmaktır. Çünkü milli bir mücadele veriliyor ve milli mücadelede ise siyaset üstüdür. Tamamen ülkemizin ve milletimizin istikbaline odaklanmalıyız.” dedi.

-Aydaş yeniden başkan seçildi

Malatya Hazır Elbiseciler Esnaf Odası’nın yeniden başkanlığına seçilen Mustafa Aydaş, “Tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Üyelerimizle bir birimize katkı vererek sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Malatya Hazır Elbiseciler Esnaf Odası’nın Mustafa Aydaş başkanlığındaki yönetim kuruluna Mahmut Latif Yaylacı, Şahin Özlek, Hasan Tuncel, Kenan Berk, Fethi Karaman ve Hamza Sarıcı seçilirken, Denetim Kurulu’na ise Alaattin Uytun, Gazi Demirci ve Kadir Altaş getirildiler.

MÜSİAD'DAN DESTEK..

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatını iş dünyası olarak desteklediklerini söyledi.

MÜSİAD Malatya Başkanı Hüseyin Kalan, Afrin Operasyonuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost-kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak için yapılan harekatı iş dünyası olarak desteklediklerini aktaran Kalan, “Devletimiz ve hükümetimiz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkını kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu ile terör unsurlarını hedef almaktadır. Hemen sınırlarımızda yaşanan şiddet, çatışma sarmalı ile yukarıda isimleri sayılan terör örgütlerinin faaliyetleri sonucunda 370 bini Kürt olmak üzere 3 buçuk milyon masum insan yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmış ve gidecek tek yer, sığınılacak tek güvenli liman olarak Türkiye’yi görmüştür. Nitekim ülkemiz yaptığı insan ve vicdan odaklı politikalarla bu sığınmacılara sahip çıkmış ve bugün dünyada mültecilere en fazla yardımı yapan ülke konumuna gelmiştir. Bu açıdan Türkiye mazlum ve mağdurlar için güvenilir bir liman olurken; aziz milletimiz darda kalana ulaşan yardım eli olmuş, şanlı bayrağımız güvenin teminatı ve yarınlara olan umudun adı olmuştur” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin, sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek, bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin hastaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermek amacıyla bu harekatı başlatmak mecburiyetinde kaldığını kaydeden Kalan, “Zeytin Dalı Harekatı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur. Milletimizin terörün bitirilmesi noktasında irade ortaya koymuştur. Ekonomimiz güçlü olup bu harekattan etkilenmeyecektir. MÜSİAD olarak yatırıma, üretmeye ve istihdama dönük çalışmalarımız devam edecek. Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatından olumsuz etkilenmeyecektir. Rabbim, ordumuzu ve askerlerimizi korusun ve muzaffer eylesin inşallah” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ömer (6 yıl önce)
    Şevket Keskin Malatyanın haklı sesi. Selam olsun ona
    0
    0
    Yanıtla