SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Operasyonun Maliyetine Katlanacaklar"

0
Güncellendi - 2018-06-08 04:54:59
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ın Türkiye'de bazı bankaları izlemeye almasına ilişkin, “24 Haziran'dan sonra bu kredi derecelendirme kuruluşlarının hepsi bu operasyonun maliyetlerine bir anlamı ile katlanmış olacaklar” dedi.

Bakan Tüfenkci, Mimar Sinan Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, son ekonomik gelişmelerle ilgili olarak basın mensuplarıA yaptığı değerlendirme de, “Türkiye biliyorsunuz 2017’de 7.4 oranında büyüdü. İnşallah ilk çeyrekte de yine yüksek bir büyüme oranını Türkiye yakalayacak. Türkiye üzerinden özelikle kredi derecelendirme kuruluşları aracılığı ile oyun oynamaya kalkanlar ve manipüle etmeye çalışanlar, işte geçtiğimiz gün, ‘Bankaları izlemeye aldık’, bugünlerde ‘falan 10-11 şirketi izlemeye alıyoruz’ gibi gerçekten bir algı ve bir operasyon kokan, ekonomiden uzak siyasi bir tavır içerisinde bulunanlara inat Malatyalı hemşehrilerim hem Cumhurbaşkanlığında, hem de Meclis’te  AK  Parti'ye  güçlü bir destek verecekler. Ben inanıyorum ki eğer bu güçlü desteği Meclis’te verirsek, bu güçlü desteği Cumhurbaşkanlığı hükümetine verirsek, İnşallah 24 Haziran'dan sonra bu kredi derecelendirme kuruluşlarının hepsi bu operasyonun maliyetlerine bir anlamı ile katlanmış olacaklar. Bu maliyetler nedir? Bu maliyetler inandırıcılıklarını yitirdiler, zaten yitirdiler, yitirmeye de devam edecekler. Sokaktaki vatandaşlar dahi  o kredi derecelendirme kuruluşlarının itibarını ve doğruluğunu sorgulayacak. Esasında incelemek gerekiyorsa bu kredi derecelendirme kuruluşlarının incelenmesi gerekir diye vatandaşlarımız söylüyorlar.” Dedi.

-Küçük Eymen seçim ziyaretine katıldı

Bakan Tüfenkci, esnaf ziyareti sırasında bir mağazada alış veriş yapan Nalçacı ailesi ile karşılaştı. Ailenin bir yaşındaki oğlu Eymen’i kucağına alarak seven Bakan Tüfenkci, seçim çalışmalarını Eymen ile birlikte sürdürmek zorunda kaldı.

Annesi ve babası Eymen’i Bakan Tüfenkci’nin kucağından almak istedi ama Eymen bir türlü Bakan Tüfenkci’nin kucağından inmedi ve birlikte işyerlerine girerek seçim çalışması yaptılar.

Bakan Tüfenkci, bir süre kucağında taşıyarak  işyerlerine birlikte girdiği Eymen için, “Eymen, Allah esirgesin, Allah analı-babalı büyütsün. Bir muhabbet oluştu, bir sevgi oluştu.  O da devletin şefkatinde ve milletin şefkatini buluşturmak adına güzel bir tablo oluşturdu.” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • VEGALI (5 yıl önce)
    kredi derecelendirme kuruluşu,bir ülkeyi notlandırırken o ülke için yapmaz,her defasında yöneticilerimiz biz bunları kovdular der,derecelendirme kuruluşu boylama devam eder kim için müşterileri için,yani tr veya tr deki bir şirket tahvil ihraç ettiği zaman,Papua yeni Gine deki fon yönetici tr ve tr deki şirketlerin durumlarını bilmez,aidat ödediği derecelendirme kuruluşunun verdiği nota göre faiz oranı belirler,ayrıca tr de faizlerin yükselmesi bankaların işine gelmez bu yanlış bilinen bir durumdur,faiz yükselmesi en çok bankalara zarar verir,hatta çok fazla kredi satmış veya fazla hazine bonosu bulunduran banka bir kaç gün içinde batar,kredi derecelendirme kuruluşlarına bağırmakla bir yere varılmaz,.
    0
    0
    Yanıtla
  • ülkenin 12000 milyoneri, lkeyi terketmiş,sosyal sermaye yani mühendis doktor,akademisyen,yurtdışında iş bulma imkanına sahip iyi eğitim almış insanlar ülkeyi terk ediyor,sebebi kredi derecelendirme kuruluşu operasyonu,senin vatandaşın kaçıyor,yabancı parsını neye güvenerek getirecek,Finlandiya ve Japonya'da bankaya 100000 USD yatırıyorsun yıl sonu 97500 dolar alıyorsun yani eksi faiz,onlara neden operasyon yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (5 yıl önce)
    Cek cak. Başka birşey yok.
    0
    0
    Yanıtla