SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öpüşmeyin, El Sıkışmayın!

A- A+ PAYLAŞ

Domuz gribi vakaları sonrası bazı yerlerde eğitime ara verilmesi nedeniyle televizyondan eğitimin sürdürülmesi kararı alındı. Bakan Çubukçu, TV derslerini anlattı. Bakan Akdağ, vatandaşlardan 5 ay süreyle bir talepte bulundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, domuz gribi ile ilgili alınan önlemler konusunda açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kasım ayında yoğun aşılama çalışmaları olabileceğini açıkladı.

Aşılama konusunda bazı süpekülasyonlar yürütüldüğünü ancak bunların gerçeklik taşımadığını belirten Akdağ, bu konuda herkesten sürece yardımcı olmasını istedi.

Akdağ sözlerini, "Paniğe kapılmaya gerek yok. Çok hızlı yayılan bir hastalık olduğu için konuya çok önem veriyoruz. El sıkışma ve öpüşme alışkanlığından 5 ay kadar vazgeçelim. Uzaktan da sevgimizi gösterebilriz. Bunu ereteleyebilirsek hastalığın yayılma hızı daha az olacaktır." şeklinde sürdürdü.

Bakan Çubukçu da ekranda yapılacak derslerin içeriği ile ilgili bilgi verdi. Çubukçu, ""Karasal yayının bulunması gerekliliği düşünülerek domuz gribi konusundaki eğitim yayınları TRT 3'tan yapılacak. Eğitim yayınları yarından itibaren 07.00-10.00-14.00 arasında TRT-3'ten yapılacak.

155 kadar öğretmen daha önceden hazırlanan müfredat doğrultusunda derslere hazırlandı. Biz çalışmalarımız çok öncedena tamamladık. Dersler canlı olarak yapılacak." şeklinde konuştu.

OKULLARDA ''DOMUZ GRİBİ'' AŞISI

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda ''domuz gribi''ne yönelik aşılama takviminin Sağlık Bakanlığı tarafından belirleneceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz'a atfen ''okullarda haftaya aşılama çalışmalarına başlanacağı'' haberlerine yer verildiği hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Oysa, MEB Müsteşar yardımcısının aşılamanın haftaya başlayacağı yönünde bir açıklaması olmadığı gibi dün katıldığı ve canlı yayımlanan bir televizyon programında da aşılama takviminin Sağlık Bakanlığı tarafından belirleneceği ve yine Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanacağını kamuoyuna aktarmıştır.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız