SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Orada 400 Konut Var, Sadece 7'si Ruhsatlı!"

0
Güncellendi - 2020-06-23 19:56:55
A- A+ PAYLAŞ

Şehit Fevzi Mahallesi Muhtarı Sami Cengil ve Mahalle sakinlerini Battalgazi Belediyesi’nde konuk eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mahallede yapılacak olan Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirerek, 40 yıllık soruna kentsel dönüşüm ile neşter vuracaklarını belirtti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Şehit Fevzi Mahalle Muhtarı Sami Cengil ve Mahalle sakinlerini makamında ağırladı. Yapılacak olan kentsel dönüşüm hakkında mahalle sakinlerine geniş kapsamlı bilgiler veren Başkan Güder, Derme Deresi Islah projesinin de yakın zamanda başlayacağını müjdesini verdi. Şehit Fevzi mahallesindeki çarpık yapılaşmaya dikkat çeken Başkan Güder, mahallede bulunan 400 konuttan sadece 7 tanesinin ruhsatlı olduğunu ve bu yapıların neredeyse tamamının depreme dayanıksız şekilde inşa edildiğini belirterek, 40 yıllık soruna Battalgazi Belediyesi olarak neşter vuracaklarının altını çizdi. Alt ve üst yapının da mahalle sakinlerinin ihtiyacına artık cevap veremediğine de sözlerine ekleyen Başkan Güder, kentsel dönüşümün gereklilik değil şart olduğuna vurgu yaptı.

“BAŞKANIMIZA VE EKİBİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ekibine çalışmalarında başarı dileyen Şehit Fevzi Mahallesi muhtarı Sami Cengil, “Öncelikle Battalgazi Belediye Başkanımıza mahallemiz adına misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Başkanımıza ve ekibine çalışmalarında başarı diliyorum. Bizleri bugün konuk etti ve mahallemizde yapılması planlanan kentsel dönüşüm hakkında bilgiler paylaştı. İnşallah güzel çalışmalar olacak” dedi.

“PARSEL BAZLI ÇALIŞMA DEĞİL, ADA BAZLI ÇALIŞMA YAPMAK LAZIM”

Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki son durum hakkında bilgiler paylaşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “24 Ocak’ta hepimizin etkilendiği bir deprem yaşadık. Dolayısıyla bu deprem Battalgazi’mizde birçok yeri etkiledi. Allah şükür ki Battalgazi bölgemizde hiç can kaybımız olmadı. Bu deprem sürecinde hemen hemen her gün Vali beyin başkanlığında bir araya gelerek, değerlendirmeler yaptık. Değerlendirmeler sonunda Battalgazi bölgesindeki bütün binaların yeniden incelenmesinin gerekli olduğu kanaatine vardık. Yaptığımız çalışmalarda ilçemizde özellikle eski yerleşke yerleri Tandoğan, Göztepe, Şehit Fevzi, Taştepe, Hidayet, Cezmikartay, Kışla caddesi, Fuzuli caddesi ve Sarıcıoğlu’nun bir kısmındaki binalarımız yüzde 60 ila 80 arasında depreme dayanıklı değiller. Özellikle Şehit Fevzi Mahallesi’nin de içerisinde yer aldığı bazı mahallelerde çarpık bir yapılaşma var. Orada 400 civarında konut var ve sadece 7 tanesi ruhsatlı. Dolayısıyla ruhsatsız olan ve gelişi güzel yapılan yapılar sizin ihtiyaçlarınıza artık cevap vermiyor. Artan okul ihtiyaçlarına cevap verecek okul yapacağımız yer yok. Cami yaptıracağız yer yok. Yolları genişleteceğiz, mevcut duruma cevap verecek bir alt yapı yok. 30-40 yıllık binalar mevcut. Parsel bazlı çalışma değil, ada bazlı çalışma yapmak lazım. Şehit Fevzi mahallesinde 30-40 yıldır düşünülen bu soruna Battalgazi Belediyesi olarak biz neşter vuracağız.” Şeklinde konuştu.

“MALATYA DEPREM BÖLGESİ VE ÇALIŞMALARIMIZI BU DOĞRULTUDA YAPMALIYIZ”

Malatya’nın deprem bölgesi olduğunu hatırlatan ve çalışmaları buna göre yapmak gerektiğinin altını çizen Başkan Güder, “Deprem sonrası Gelincik Tepesi’ne deprem konutlarının yapımı noktasında Battalgazi Belediyesi olarak ısrarcı oldu. Uzmanlarımızın yaptığı zemin etüt çalışmaları sonucunda o bölgenin depreme daha dayanıklı bir yapısı olduğu gerçeğini ortaya koydu. Malatya deprem bölgesi ve bizde buna göre adımlar atmalıyız. Bizim Battalgazi’de hızlı bir şekilde dönüşümü sağlamamız lazım. Dolayısıyla bizim buralarda bir çalışma yapmamız gerekiyordu ve bunu daha önceden de sürekli olarak konuşuyorduk. Bu deprem bizim çalışmalarımızı öne aldı” İfadelerini kullandı.

“DERME DERESİ ISLAH PROJESİNE YAKIN ZAMANDA BAŞLANACAK”

Derme Deresi Islah Projesi’ne yakında zamanda başlanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Güder, “Derme Deresi’ni ıslah projemiz var. Derme Deresi’nin üstünün ıslah edilmeyen bir kısmı vardı. Biz orayı ilk etabın dışında bıraktık. Dedik ki çevreyolunun altından başlayalım ve derenin bulunduğu mekanı güzelleştirelim ki, insanların o bölgeye rağbeti olsun. Derenin değerini koruması adına orayı ıslah edeceğiz. O derenin etrafında insanların gidip oturabileceği, piknik yapabileceği, çay içebileceği, yemeğini yiyebileceği ve çocukların eğlenebileceği alanlar olacak. Islah projesinde 1 kilometrelik kısmının İhalesi yapıldı. İnşallah çalışmalara yakın zamanda başlayacaklar. Pandemiden dolayı başlamadılar. Kanalı yaptıktan sonra biz de inşallah etrafındaki peyzajı, düzenlemeyi yapacağız. İnanın Malatya’da arzulanan ve insanların gidebileceği bir mekan olacak” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • mehmet (3 yıl önce)
    herkes önyargısını yazmış ben de yazayım Osman başkan dürüst samimi ve içten bir insan Şehit Fevzi mahallesi sakinlerine bir kentsel dönüşüm nasıl yapılırı gösterecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem (3 yıl önce)
    Birileri çıkıp laf ebeliği yapmasın yok mahalleli kültürü kaybolacak, yok fakirin kirası, Arkadaşlar sayın Başkan Kentsel dönüşümü projelendirdiği bu alanı elbet kent estetiğine uygun yaşam standartları yüksek kaliteli yaşam koşullarına kavuşturmayı planlayarak bu işe giriştiği belli çünkü yıllardır bakın gelişmemiş atıl olan bu mahallenin yanında geçen derme deresini bir kaç ay sonra göreceksiniz nasıl güzelleşecek vede bunun yanında kentsel dönüşüm olacak alan bu mahalle yeni çehresiyle sakinlerini ağırlayacak inşallah.. sağ olsun başkan Allah razı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    valla ben onu bunu bilmem tek bildiğim bisi var oda binalar insanı çürütür her şeyi unutturur insana
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sayin baskan konut sayisi 400 olarak hesaplamayin iki katli olan üç katli olan evler var burada tek daire verip üste 200 bin borclandir ve diger iki aileye ne olacak birakin biz böyle iyiyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzi (3 yıl önce)
    Tastepe ve hanimincifligi kentsel donusume sokuldu resmi gazetede yayinlandi ve yedi yil geçti sonra iptal edildi.neden tokiye odenek yapilmadi.gidip gezin oralari evin duvari yıkılmış biranda çekilmiş oyle yasiyorlar sizler insanlari dusunseniz onlari görürsünüz ama sehirfevzi de cikar cok bitti malatyada cebinizi dolduracak yer yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hak adelet (3 yıl önce)
    Deprem oldu virus geldi sel oldu iklim degisti ama halen uslanmadik rabbim bizlere baska ne felaket versin.birakin fakir insanlarin haklarini yemegi rand icin saf insanlari kandirmayin.elli yillik binalar var bir dairede bes kisi yasiyor bir binada kac aile var onlarin derdine düşün elinizi cekin bizden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzi (3 yıl önce)
    Neşter atiyor kirallarimiz fakirin yüreğine git zengine alabilirmisin bir karış yerini al elinden ikiyuzbin borclandir adalet sadece
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    Şehrin son mahalle kültürünün yaşandığı bölgelerden biridir Taştepe bölgesi. Burada yapılacak bir kentsel dönüşüm Beydağı bölgesindeki gibi ruhsuz ve iğreti binalar gibi binaları yükseltecek ise lütfen bu günaha girmeyin. Çevreyolu altı mefhumunu bize unutturacak daha kaliteli ama DAHA İNSANCA bir yaşamın mimarı siz olabilirsiniz. Beton bloklar arasında tükettiğimiz insanlığımızı yeniden bulabileceğimiz bir yaşam alanı oluşturmak bir vizyon istiyor. Maalesef daha modern ve korunaklı evler bizi daha çok insan yapmıyor. Son 10 yılda Malatyamızın en bakir yerleri ruhsuz ve soysuz beton bloklardan örülü bir mezarlığa dönüştürüldü. Nesillerimiz elbet bunları rahmetle yâd etmeyecektir. O yüzden Osman Başkan, hayallerimizi süsleyen örnek bir mahalle kuracak vizyona sahip olduğunu buradaki projeyle gösterebilir.
    0
    0
    Yanıtla