SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orada Atölyesi Vardı, Burada İşçi

0
Güncellendi - 2016-03-07 02:09:03
Orada Atölyesi Vardı, Burada İşçi
A- A+ PAYLAŞ

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Malatya'ya gelen Enes Taha (40) yıkılan atölyesini, evini, umutlarını bırakarak, Malatya'da torna atölyesinde çalışmaya başladı. Yaşadıklarını dolu gözlerle anlatan Taha, "Ben iş verenken, şimdi iş alıyorum. Orada insanlara yardım ediyordum, şimdi ben yardım bekliyorum" dedi.

Halep'te torna atölyesi olan Enes Taha, savaş nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kaldı. Farklı işlerle ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Taha'nın önce Halep'teki atölyesi daha sonrada yaşadığı ev bombaların isabet etmesi nedeniyle yerle bir oldu. Savaş nedeniyle her şeyini kaybeden Taha, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte 3 ay önce Suriye'den kaçarak, Malatya'da bulunan yakınlarının yanına yerleşti. Taha, şimdi sanayi sitesinde bulunan bir dükkanda torna ustası olarak çalışıyor.

Evlerine düşen bomba sonrası Malatya'ya gelen Taha, savaştan kaçmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Halep'teki torna atölyesinin bombalandığını kaydeden Taha, "İş güç kalmadı. Atölyem bombalandı, yıkıldı. Biz bırakıp, gittik. Başka işler yaptık ama o işleri de bıraktık. Biz yerde savaş olunca, mecbur bırakıyorsunuz" dedi.

Taha, atölyesine ve evine isabet eden bombadan sonra Malatya'ya akrabalarının yanına geldiklerini anlattı.

Yaşadıklarının zor olduğunu dile getiren Taha, "Yaşadıklarımız çok zor. Önceden ben iş verirken, şimdi iş alıyorum. Orada insanlara yardım ediyordum, şimdi ben yardım bekliyorum" diye konuştu.

Taha, savaş biterse Suriye'ye geri dönmek istediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Orası memleketimiz. Savaş biterse burada kalamayız. Burada bizim kimliğimiz yok. Onun için gitmek zorundayız."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız