SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Orada Biri Varsa Bu Sorunla İlgilensin..''

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı bölgesinde yaptırılan TOKİ Konutları'nın inşası tamamlanan 1. bölümüne hak sahiplerinin çoğunluğu taşındı. Ancak, kış öncesinde konutlarına taşınanlar, birçok eksikle karşılaştılar.. 850 konut sakini adına İl İnsan Hakları İl Kurulu'na gönderilen mailde, "yaşamsal önem taşıyan" alt yapı eksikleri sıralandı. Şikayet başvurusunda, Çocuk Yuvası'ndaki skandala da atıf yapılarak "illa büyük basına mı çıkmamız lazım?.." siteminde bulunuldu..

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'na elektronik posta ile gönderilen bir şikayette ilginç ifadeler kullanıldı. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 850 konutun sahipleri adına gönderilen mailde, yaşanan sıkıntılar dile getirildikten sonra, "Eğer orada biri varsa, lütfen yapılanlar hakkında bu maile bilgi versin" denildi.

Malatya'nın Beydağı mevkiinde bulunan Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 850 konutta yaşanan sıkıntılar, Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'na S.T. adlı bir vatandaş tarafından "İnsan Hakları İhlaline İlişkin Müracaat" iddiasıyla şikayet edildi.

"TOKİ evlerinde 850 konut sahibi mağdur. İlla ulusal basına çıkmak mı gerek?" sorusuyla başlayan şikayet dilekçesinde, "Neden belediyenin Su İşleri, kesintiyi hala halledemedi? 850 konutun suyu elektrik kesildiğinde atan ve tekrar birinin düğmeye basmasını bekleyen termikle sağlanabilir mi? Kaldı ki o düğme en erken 5 saatte basılıyor. En önemli sorun, neden hala Telekom telefon bağlantılarını yapmıyor? Bir yangın olsa itfaiyeyi nasıl arayacak bu insanlar? Nasıl ambulans çağrılacak bir ölümcül vaka olduğunda? Muhatap bulamıyoruz. Kış gelip çatmış, hala evini alamayanlar var. Bir blokta 5 kişi kalorifer yakamayınca ne yapacak bu insanlar?" ifadelerine yer verildi.

İl İnsan Hakları Kurulu'na gönderilen şikayettin son bölümünde işe şu ifadeler yer aldı:

"Keşke hiç olmasaydı; ama yine de çocuk yurdunda olanların ardından girişimler güzeldi. Teşekkür ediyoruz. Eğer olay sonuçlanır ve sorumlular cezasız kalmazsa? Ama neden kirasını ödeyemediğinden dolayı bu kışta sobasız ve onlarca sorunu olan bir eve taşınmak zorunda kalan mağdurlar için bir gelişme yok? Bu mesajımın Belediye Su İşleri, Telekom, belediye, TEDAŞ, TOKİ ve müteahhit firmaya ilgililer tarafından iletilmesini ve bir an önce gereğinin yapılmasını istiyorum. Eğer orada biri varsa lütfen yapılanlar hakkında bu maile bilgi versin."

Temeli geçen yıl atılan TOKİ 1. Etap Konutları'nın 15 Ekim'den itibaren sahiplerine teslim edileceği, bu arada açılış törenine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı ifade edilmişti. Ancak, daha önce taahhüt edilen tarihte teslimat yapılmayan hak sahipleri Ekim başından itibaren tamamlandığı ifade edilen konutlarına yerleşmeye başlamışlardı. Bu arada, Başbakanın katılacağı AKP İl Başkanı İhsan Koca tarafından açıklanan konut teslim töreni ile ilgili olarak da, ne başbakanlıktan, ne de AKP'den bir ses çıktı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız