SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orada da Malatya Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Cumartesi günü gerçekleştirilen 64. Olağan Genel Kurulu'nda TOBB yönetim kurulu seçimleri tamamlandı. Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında oluşturulan yeni yönetimde de, daha öncekinde olduğu gibi Malatya'dan herhangi bir temsilci yeralmadı.

Odalar Birliğinin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
“Rifat Hisarcıklıoğlu (Başkan), Yönetim Kurulu Üyeleri Tanıl Küçük (İstanbul Sanayi Odası Başkanı), Nejat Koçer (Gaziantep Sanayi Odası Başkanı), Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı), Hüseyin Üzülmez (Konya Ticaret Odası Başkanı), Murat Yalçıntaş (İstanbul Ticaret Odası Başkanı), Bülent Koşmaz (Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), İlhan Parseker (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı), Şadan Eren (Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı), Çetin Osman Budak (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Halim Mete (İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkan Vekili), Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası Başkanı), Mustafa Yardımcı (Edirne Ticaret Borsası Başkanı), Fahrettin Akyıl (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı), Mehmet Ali Kuseyri (Antakya Ticaret Borsası Başkanı).”

Eski üyelerden Fethi Coşkuntuncel Adana Ticaret Borsası Başkanlığı'na, Kemal Özgen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na, İbrahim Çağlar TOBB delegeliğine seçilemedikleri, Tamer Taşkın ise EBSO'dan yeniden aday olmadığından seçilememesi nedeniyle yeni yönetim kurulu listesinde yer alamadılar.

Eski yönetimden Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu'na ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yeni listede yer vermedi. Şekeroğlu, Zafer Çağlayan'ın Sanayi ve Ticaret Bakanı olması üzerine yedek listeden eski TOBB yönetimine girmişti.

TOBB Yönetim Kurulu 4 Mayıs Pazartesi günü Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında toplanarak, kendi aralarında görev dağılımı yapacak.

Bu arada TOBB bünyesinde bulunan ticaret ve sanayi odaları, ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret borsaları ile deniz ticaret odaları konseyleri ve yüksek disiplin kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi de gerçekleştirildi.

Genel Kurulda seçimi yapılan ticaret ve sanayi odası, ticaret odası, sanayi odası ve ticaret borsası konseylerine 30'ar deniz ticaret odası konseyine ise 17 üye seçildi.

Genel Kurul'da seçimi yapılan 5 konseyin üyeleri yarın bir araya gelerek başkanlarını seçip kendi aralarında görev dağılımı yapacaklar.

MALATYA ORADA DA YOK!.
Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Mücahit Fındıklı'yı 2007'de AKP milletvekili olarak parlamentoya gönderen Malatya, açıklanan hükümetten sonra TOBB yönetiminde de yeralamadı. TOBB seçimlerine Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası başkan ve yöneticileri delege olarak katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız