SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sorularınıza Yetersiz Kalacağımız İçin Erteleyelim!"

0
Güncellendi - 2018-04-13 04:45:52
A- A+ PAYLAŞ

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ ENCÜMEN VE KOMİSYONLARI BELİRLEDİ: Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı çalışmalarına başladı. Encümen üyeleri ve komisyon seçimlerinin yapıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 Mali Yılı Faaliyet raporunun görüşülmesini içeren maddeye sıra geldiğinde Başkan Vekili Hasan Göğüs, “Şimdi biliyorum sizin sorularınız olacak ve biz bu sorulara cevap vermekte yetersiz kalacağız. Onun için bu maddenin görüşülmesini Sayın Başkanın olduğu toplantıya erteleyelim” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında gerçekleştirildi. Geçen aya ait karar özetinin okunup oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Encümen üyeleri ve komisyon seçimleri yapıldı

Meclis toplantısında Encümen Üyeleri, İmar Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Eğitim- Kültür- Gençlik ve Spor, Ulaşım ve Hukuk Komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Mecliste yapılan seçimlerde encümen üyeleri ve komisyonlara şu isimler seçildi:

Encümen Üyeleri:

Hasan Göğüs, Ramazan Özcan, Nurettin Karaaslan, Mehmet Karaman, Metin Mandal.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri:

Aziz Görgeç, Metin Mandal, Mehmet Çınar, Meltem Kavuk, Şahin Özer.

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri:

Şefik Şengün, Aziz Görgeç, M,.Metin Bölükbaşı, Rüstem Çatı, İrfan Pişgin, Nebi Yiğit, Mehmet Reşat Güzel, Hurşit Kuşçu.

Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri:

Mehmet Baysar, Fetahmet Bay, Memet Aslan, Selim Gültekin, İrfan Pişgin, Erdal Üstün, Emin Kılıçaslan.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri:

 Cumali Doğan, Murat Doğan, Hakan Çiftçioğlu, Mehmet Baysar, Kadir Yoldaş, Necmettin Özcan, Erdal Üstün, Emin Kılıçaslan, Hüseyin Akkaya.

Ulaşım Komisyonu Üyeleri:

Mehmet Çınar, İlhami Mengi, Sebahattin Ateş, Mustafa Gülhaş, Hüseyin Akkaya, Emin Kılıçaslan.

Hukuk İhtisas Komisyonu üyeleri:

 Ramazan Acar, Aziz Görgeç, Hasan Göğüs, Şefik Şengün, Mehmet Reşat Güzel, Günnur Tabel.

“Cevap vermekte yetersiz kalırız”

Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi 2017 Mali Yılı Faaliyet raporunun görüşülmesine ilişkin maddeye sıra geldiğinde meclise başkanlık eden Hasan Göğüs, “Sizlerin soruları muhakkak olacak. Biz bu sorulara cevap vermekte yetersiz kalacağımız için Sayın Başkanın bulunduğu bir toplantıya erteleyelim. Biz yetersiz kalırız” diyerek söz konusu maddeyi erteledi.

Yaka Mahallesi’ndeki 83 adet taşınmaz satılacak

Büyükşehir Belediye Meclisi, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yeşilyurt İlçesi Yaka Mahallesi’nde bulunan 83 adet taşınmazın ihale yoluyla satışı için encümene yetki verilmesini kararlaştırdı.

Doğanşehir ve Kurucaova mahallerinin içme suyu ve kanalizasyon hattı ile Melekbaba- Battalgazi depolar arası iletim hattının yapım işinde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a kredi yetkisi verilmesi yönündeki MASKİ Genel Müdürlüğü’nün teklifi kabul edildi.

Tarımsal birliklere malzeme desteği

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Arı Yetiştiriciler Birliğine 43 adet malzeme desteği ile 37 adet Koyun Kırkım Makinesi ve Malatya Süt Üreticileri Birliğine 15 adet Süt Sağım Makinesinin verilmesi oylanarak kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunu 16 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Herkes emir kulu,araştıran,sorgulayan,hesaplayan bir sistem yok,herkes başını emme basma tulumba gibi sallamaya devam,ondan sonrada şöyle oldu böyle oldu,sanki yapanlar başkasıymış gibi yazık...............
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazi (5 yıl önce)
    Anahtarları saadet partisine teslim edeceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (5 yıl önce)
    Milli Görüş gelecek.Korkunun ecele faydası yok.Az kaldı devran dönecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Melih Toraman (5 yıl önce)
    Her zamanki gibi, yine, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bireylerin örnekleriyiz. Faaliyet Raporu yılda bir kez görüşülen ve yasal olarak belediye başkanının bulunduğu mecliste görüşülmesi gereken bir maddedir. 15-16 tane daire başkanı var belediyede. Hepsi bu maddeyle ilgili belediye başkanına brifing veriyor, O da notlar alıyor, hazırlanıyor ve ona göre toplantıda sorulara hazırlıklı olarak cevap veriyor. Meclis başkan vekiline mi bilgi veriliyor ki, cevap verecek bilgiye sahip olsun. Doğruyu söyleyerek, kibarca, Sayın Başkanın olduğu toplantıya ertelemek daha doğru olur diye cevaplamış. Yalan mı söyleseydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • arkadas, meclis baskan vekili ne is yapıyor orada o zaman? kukla gibi el mi kaldırıp indiriyor? meclis baskan vekili adindan da anlayacağın uzere başkanın vekilidir o mecliste. Bunun anlamı su: o mecliste konuşulacak konularda başkanın sahip olduğu detay bilgilere baskan vekilinin de sahip olması gerekir ki baskan yoksa orada onu temsil etsin...eger bilgisi yoksa demek gorevini yapmıyor bu baskan vekili demektir...tamam mi benim guzel kardesim...
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (5 yıl önce)
    adam devlet memuru emeklisi öğretmen meclis başkanı ah ülkem ah
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa BULUT (5 yıl önce)oktay isimli kullanıcı yorumuna
    OKTAY BEY, NE DEMEK, ''DEVLET MEMURU EMEKLİ ÖĞRETMEN''NE OLMUŞ. OLAMAZ MI? SENİN SIKINTIN NE?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazi (5 yıl önce)
    Belediyeyi ehline teslim etmenize 1 yıl kaldı Milli görüş belediyeciliğine hasret kaldı millet
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Vay Malatya vay kimlere kaldin esnaf bitmiş daha bunlar soru çok muhattap arıyor lar dolar Euro benzin mazot almış başını gidiyor yazık ya vallaha yazık başkan lar kalksın da esnafı gezsin ler sorunlarini dinlesinler seçimden seçime esnafı halkı gezmesin ler küçük esnafin sorunlarını dinlesinler devlet büyük esnafa kredi veriyor bu küçük esnafın suçu ney küçük esnafa niye yardim etmiyor lar yazık yha seçim zamanı da küçük esnafın yanına gider göstermelik iki fotoğraf çekerler medya ya verirler başkan lar esnafın halkın sorunlarını dinliyor derler ama bu son dönem hiç merak etmeyin herkes hak ettiği yere gelecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Belediye kimlere kalmış canım Malatyada .Yeterli olunsa neler olacak kim bilir bunada şükür
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali kadir (5 yıl önce)
    Meclisin gündemi ya borçlanma yetkisi ya mal satışı. Mahf ettiniz malatyayı. 83 taşınmaz satılacakmış. Yahu bu taşınmazlar bitmeyecekmi? Kendi paranız olsa kuruş hesabı yaparsınız. Yazıklar olsun size. Belediye batıyor siz zenginleşiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)
    Arkadas eger yetersiz kalıyorsan istifa et..Yeterli olan biri otursun orada...
    0
    0
    Yanıtla