SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Orada İstasyon Bile Yok!'

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay Bölge Kan Merkezi'nin kurulacağı yerle ilgili Malatya ve Elazığ'dan iddialı açıklamalar yapılırken, Kızılay Malatya Şube Başkanı Dr. Ali Yalçın, “Bölge kan merkezi Malatya yapılacak. Elazığ’da henüz kan istasyonu dahi yok. En az 5 bin kan alımı geçilmeli ki Kızılay’a müracaat edebilsinler ”diye konuştu.

Kızılay Şube Başkanı Dr.Yalçın, bu noktada çok net konuştuğunu ifade ederek “ Her ilde kan istasyonu kurulması karara bağlanmıştı. Henüz Kızılay’ın Elazığ’da bir kan istasyonu yok. Bunun kurulması ardından en az 5 bin kan alımı yapılması gerekiyor ki merkez yapılması için genel merkezimize müracaatta bulunabilinsin." dedi.

5 bin ünite alım yapılması sonrasında merkez yapılması için müracaatın Kızılay Genel Merkezine yapılması gerektiğine dikkat çeken Dr. Yalçın, “ Bu noktada karar Kızılay yönetim kuruluna kalıyor.” diye konuştu.

En az 3 ilin birlikteliği ile bölge merkezi olunduğunu vurgulayan şube başkanı Yalçın “ Biz bu çalışmayı 2006 yılından bugüne sürdürüyoruz. 2006 yılında kan merkezimiz kuruldu. Bugüne değin 30 binleri aşan kan alımı yapıldı. Hatta 40 bin’e yakın olduğunu söyleyebiliriz. Müracaatımız yapıldı ve olumlu görüldü. Şu an bölge merkezi nereye kurulacak sorusuna yanıt ancak şöyle verilebilir ki ; Önce kan istasyonu olacak, sonra çevre vilayetler ve iletişimi ardından bölge merkezi başvurusu ve Kızılay genel merkez yönetim kurulumuzun kararı..

Malatya halen Gaziantep bölge noktasına bağlı.. Beyaz küre, kırmızı küre, trombosit ve benzeri kan ürünleri Malatya’dan mevcut kan’ın Gaziantep’te işlenerek gelmesiyle kullanılabiliyor.Bölge olduğumuzda bu zaman kaybı ortadan kalkacak. Malatya bunu kan bağışı, kampanyalara bakışı, bir kan istasyonu olarak son 4 yıl içinde gösterilen efor ile fazlasıyla hak ediyor“ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız