SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Orada Kişisel Menfaatler Var!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:09:06
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan’ın Fethiye Mahallesi’nde kurulmak istenen ancak mahalle halkının çevre kirliliğinin yanı sıra ormanlık ve tarımsal alanlara zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıktığı çimento fabrikası ile ilgili konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’ne de karşı çıkıyorlar, fabrikaya da karşı çıkıyorlar. Son teknoloji ile kurulacak fabrikanın, ne Yazıhan’a, ne Fethiye’ye ne de ovaya bir zararı olacak. Her geleni elimizin tersiyle kovalarsak bir yere varamayız” dedi.

Çimento fabrikasına bütün Fethiye halkı olarak karşı çıktıklarını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Muhtar Fahri Güler ise,  Başkan Öztürk’ün bu sözlerine karşılık “Çok istiyorlarsa götürüp Yazıhan’a kursunlar. Kar ve zararları da kendilerinin olsun” cevabını verdi.

“150 milyon Euro tutarında bir yatırım”

Geçtiğimiz yıl 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Yazıhan’da Belediye Başkanı seçilen Nevzat Öztürk, yaklaşık bir buçuk yıllık görev süresi içerisinde ilçede yaptığı çalışmalara ilişkin Yeni Malatya Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Fethiye halkının karşı çıktığı çimento fabrikasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Nevzat Öztürk, 150 milyon Euro tutarında, son teknoloji ile kurulacak fabrikanın hiç kimseye bir zararının olmayacağını belirterek,  karşı çıkan bazı kişilerin kişisel menfaatleri nedeniyle itiraz ettiğini ileri sürdü.

“Çimento fabrikası olmayan tek il biziz”

Öztürk şunları söyledi:

“Fethiye’ye çimento fabrikasının yapılmasının hiç kimseye bir zararı yok. Bununla ilgili Sayın Valimiz bize randevu aldı ve biz Narlı’ya gittik. Kaymakamlarımız, muhtarlarımız vardı orada.  Fabrikaları gezdik. Hem fabrikanın içinde çimler var, ekinler var, sarımsak ekilmiş.  Kimseye bir zararı yok. Fethiye’ye 3 km ötede bir fabrika kurulacak. 150 milyon Euro’luk bir yatırım. Günlük en azından 10 bin ton sirkülasyon olacak. 300 kişiye istihdam imkanı sağlayacak. Ne Fethiye’ye, ne Yazıhan’a, ne de ovaya bir zararı olacak.  Son teknoloji ile kurulacak bir fabrika. Böyle bir itirazı kabullenmek mümkün değil ancak bazı orada kişisel menfaatler var. Bunun dışında herhangi bir durum yok. Elazığ, Ergani, Adıyaman’da, Sivas’ta, Maraş’ta çimento fabrikaları var.  Çimento fabrikasının kimseye zararı yok.   100 yıl sonra o fabrika ile halkın birleşmesi mümkün değil.  Halkın yaşadı yerden uzak, kenar bir yer. Dağın arkasında.”

“Neyle geçinecek bu halk?”

Halktan bazı kimselerin ilçeye gelecek yatırımlara karşı çıkmasına bir anlam veremediğini kaydeden Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, iddia edildiği gibi bir çevre kirliliğine yol açmayacağını savundu.  Bunu bir de örnekle açıklayan Başkan Öztürk “Bakınız araçların egzoz gazları ile yarattığı kirlilik yüzde 65, çimento fabrikasınınki yüzde 1.   Sonra Belediye Başkanı, muhtar gidip Tokat’ta baktılar. Çimento fabrikasını gezdiler. Yok böyle bir kirlilik. Hayvancılık organizeye de karşı çıktılar.  Niye karşı çıkıyorsunuz? Neyle geçinecek bu halk? Çevreyi koruyalım da böyle imkanları reddederek nasıl gelişeceğiz?   Çimento fabrikası, Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ve Barajımız da gelirse gerçekten Yazıhan olarak büyük sıçrama yaparız.  Her geleni elimizin tersiyle kovalarsak bir yere varamayız” diye konuştu.

Fethiye Muhtarı: Çok meraklıysa Yazıhan’a kursun

Bölgede hava ve su kirliliğinin yanı sıra tarım ve hayvancılık zarar vereceği gerekçesiyle çimento fabrikasına bütün Fethiye halkı olarak karşı çıktıklarını ve konunun yargıya taşındığını hatırlatan Fethiye Muhtarı Fahri Güler ise, Başkan Nevzat Öztürk’ün bu açıklamalarına karşı “Çok istiyorsa alsın Yazıhan’a kursun” dedi.   Çimento fabrikasının Başkan Öztürk’ün söylediği gibi mahalle dışında, dağın ardında bir bölgeye değil yerleşim alanlarına çok yakın bir yere kurulmak istendiğini kaydeden Fethiye Mahallesi Muhtarı Fahri Güler “Çimento fabrikası tarım arazilerinin ortasına kurulacak. Su kaynaklarının yakınına kurulacak. Ormanlık alan, tarımsal araziler var.  Taş ocakları, bağlık-bahçelik alanlara çok yakın bir mesafede planlanıyor. Sularımız kirlenecek. Hayvancılık zarar görecek. Sayın Başkan bu fabrikaya çok meraklı. İstiyorsa, Yazıhan kireç ocağı yanında benim 100 dönüm arazim var. Kendilerine vereyim, fabrikayı oraya kursunlar. Kar ve zararları da fabrikaya meraklı olanların olsun” sözleriyle yanıt verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız