SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Orada Neler Oluyor?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:54:28
A- A+ PAYLAŞ
 
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Devlet Hava Meydanları'nda yaşandığını öne sürdüğü olayları gündeme getirdi ve bunlarla ilgili soruların açığa kavuşması gerektiğini savundu.
 
Kiraz, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
 
"Son günlerde basın yayın kuruluşlarında yer bulan ve Malatya Devlet Hava Meydanlarında yaşanılan gelişmelerin yer aldığı haberler üzerine değerlendirme yapmak üzere karşınızdayız.
 
Öncelikle , biz bireyler üzerine değil , AKP döneminde ortaya çıkan kamu kurumları yönetimleri zihniyeti üzerine bir değerlendirme yapmak istiyoruz.AKP iktidara geldiği 2002 yılından buyana ısrarla devletin memuru değil, AKP memuru oluşturmak için çalışmaktadır. Bu çalışmanın sonucunu en iyi birer AKP il ve ilçe başkanı gibi çalışan ve bundan gurur duyan İl Valilerinde, Kaymakamlarda, yaptığı hiçbir sınavı şaibesiz atlatamayan ÖSYM’de, Türkiye’nin değişik illerindeki AKP’li belediyelerde görülen yolsuzluklarda, parti il başkanlarından emir almadan görev yapmayan daire müdürlerinde görmek mümkündür.
 
AKP’nin ortaya koyduğu devlet yönetimi anlayışındaki çarpıklıkların en güzel örneğinin ilimizde yaşandığı iddia edilmektedir. Basın yayın kuruluşlarında Malatya Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde 3 ton yakıtın ortadan kaybolduğu, konunun adli bir durum olmasına rağmen yetkililere bilgi verilmediği belirtilmektedir. Yenileme çalışmaları bahane edilerek Atatürk Büstü kaldırılmış, yerine Ulaştırma Bakanının bir sözü yerleştirilmiştir. 
 
Ayrıca,  işletme müdürünün neredeyse işsiz tüm akrabalarını devlet hava meydanlarında işe yerleştirdiği, gıda harcamalarını babasına ait marketten yaptırdığı iddia edilmektedir.4 gündür basına yansıyan iddialara rağmen, seslerini çıkarmayanlar, olayın üstünün örtülmesini istemektedir. 
 
Devlet kurumlarını  ‘babasının çiftliği’ gibi görenler , devletin malı deniz zihniyetiyle hareket edenler,  kamu kurumlara siyasi yandaşlarını atayanlar ,tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler, unutmamalıdır ki gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak, yolsuzluk, hukuksuzluk ,haksızlık yapanlar gerekli cezayı çekeceklerdir. 
 
AKP , devlet kurumlarından bu anlamda elini mutlaka çekmelidir. Devletin memurları da , siyasi iktidarlara sırtlarını dayayarak bir yerlere geleceklerini düşünüyorlarsa, AKP İktidarının da  bir gün sona ereceğini, hükümetlerin değil devletin memurları olduklarını unutmamalıdırlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak haksız görevde yükselenlerin, devletin değil siyasilerin memurluğunu yapanların, vatandaşlar arasında ayrımcılık yapanların peşini asla bırakmayacağımızı belirtmek istiyorum.
 
Malatya Devlet Hava Meydanları’nda yaşanıldığı iddia edilen skandal gelişmelerin bir an önce açığa kavuşturulmasını, yerinden kaldırılan Atatürk Büstünün derhal yerine tekrar konulmasını istiyor, kamuoyuna saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız