SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Orada Neler Oluyor?

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Sultansuyu Tarım İşletmeleri Müdürlüğü’nde çalışan Ramazan P. (45) adlı işçinin, kendisine yöneltilen hırsızlık iddialarını ve görev yerinin değiştirilmesini gururuna yediremeyerek, müdürlük binasının ikinci katından atlayarak intihar girişiminde bulunduğu bildirildi.

Ramazan P. olaydan sonra Beydağı Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken olayın ardından Beydağı Devlet Hastanesi’ne gelen Sultansuyu’ndaki işçiler, yönetim ile işçiler arasında uzun süredir gerginlik yaşandığını, haksızlık ve adam kayırma olayları nedeniyle huzursuzluğun had safhada olduğunu ileri sürerek, arkadaşları Ramazan P.'nın da haksız yere yapılan suçlamaları gururuna yediremediği için intihara kalkıştığını öne sürdüler.

Tarım-İş Sendikası İşyeri baş temsilcisi Yusuf Ertaç, arkadaşlarının intiharından TİGEM Müdürü Ahmet Baş’ı sorumlu tutarak “Arkadaşımız yaklaşık 23 yıldır burada çalışıyor. Hiçbir sorunu olmayan, işletmede çok sevilen bir arkadaşımızdı. Ancak yeni müdür geldikten sonra burada huzursuzluklar başladı. İşçi ile yönetim arasında büyük huzursuzluklar yaşanıyor. Zaten yönetim memurlarıyla, işçileriyle konuşmuyor. Geçtiğimiz günlerde ilaç hırsızlığı ile ilgili arkadaşımıza bir iftira atıldı ve Müdür bu iftiralara dayanarak sığırcılıktaki çavuşluk görevinden aldı, at yetiştiriciliğine verdi. Arkadaşımız, bu suçlamaları gururuna yediremediği için intihar etti” dedi.

Ramazan P.’nin ağabeyi Mehmet P. ise olayı sonrada duyduğunu, neden ve nasıl olduğu şeklinde bir bilgisinin olmadığını belirtirken, “Şu anda ifade veremeyecek kadar durumu kötü. İfadesi sonrasında eğer bu olayın olmasına kim ve kimler neden olmuşsa bütün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

İŞÇİLERİN İDDİASI..
İşçiler, Ramazan P.’nın TİGEM’de Sığır Yetiştiriciliği bölümünde çavuş iken, ilaç hırsızlığı ile suçlandığını daha sonra buradaki görevinden alınarak Atçılık bölümüne verildiğini, bu suçlamaları kaldıramayarak intihar girişiminde bulunduğunu iddia ettiler.

Tarım-İş Sendikası İş yeri baş temsilcisi Yusuf Ertaç, arkadaşlarının intiharından TİGEM Müdürü Ahmet Baş’ı sorumlu tutarak “Arkadaşımız yaklaşık 23 yıldır burada çalışıyor. Hiçbir sorunu olmayan, işletmede çok sevilen bir arkadaşımızdı” dedi.

MÜDÜR ANİDEN "ARAZİ" OLDU!
Öte yandan bir basın mensubunun telefonla ulaştığı TİGEM Müdürü Ahmet Baş ise, iddiaları reddetti. Ancak TİGEM Müdürü Ahmet Baş, arayan muhabire ‘Telefonda bir arıza var, sesiniz gelmiyor. Yeniden arayın’ dedikten sonra ikinci aramada ‘Müdür bey araziye çıktı’ dedirterek telefonlara yanıt vermedi. Müdürün bu tavrı kafalarda soru işareti yarattı.

“İŞÇİMİZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
Bu arada Tarım İş Sendikası Erzincan Bölge Şube Başkanı Turan Yavuz ise, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Elbette güvenlik güçleri bu konunun nedenini araştıracaktır. İşçimizin ifadesine başvuracaklardır. Psikolojik veya başka bir kişisel neden olup olmadığı netleşecektir. Bu soruşturma sonucunda bu olayda işverenin ve işyeri yönetiminin herhangi bir kusuru varsa mutlaka konuyu avukatlarımızla değerlendirip yargıya başvuracağız. İşçimiz sahipsiz değildir” diye konuştu.

JANDARMA RAPORUNDA..
Ramazan P.'nin intihar girişimi, Jandarma Vukuat Raporu'nda "23.12.2009 günü saat 13.30 sıralarında Akçadağ Sultansuyu Tarım İşletmesinde işçi olarak çalışan R.P girdiği ruhi bunalım nedeniyle , idare binasının ikinci katından atlamak suretiyle intihara teşebbüs etmiştir. Hayati tehlikesi bulunmayan şahsın Beydağı Devlet hastanesinde tedavisine devam edilmekte olup, C.Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır." bilgisiyle yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız