SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Orada Sistem Sorunu Var'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı, Kayısıbirlik'te sistem sorunu olduğunu, sürekli kriz yaşandığını söyledi. Havaalanı pisti konusunu da takip ettiklerini belirten Fındıklı, yedek pist ile ilgili onarıma bu yıl başlanacağını belirtti.

KAYISI BİRLİK SORUNU..
AKP İl Başkanı Ahmet Çakır'la birlikte, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu'nu ziyaret eden Fındıklı, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fındıklı, Kayısıbirlik'le ilgili bir soru üzerine, şöyle dedi:

“Seçim telaşı içerisinde netice alamadık. Niye kapatıyorlar, niye kapatmıyorlar onu bilmem. Birliğin bundan sonraki geleceğine kendi yönetimi karar verir. Birliğimiz hangi yıl bir eli yağda bir eli balda oldu? Her sene kriz yaşadı. Her sene hükümetten para aldı. Ertesi sene yine kriz yaşadı. Yine para aldı, yine kriz yaşadı. Yalnızca bu yönetim, evvelki yönetimle ilgili değil. Orada bir sistem problemi olduğu aşikar görünüyor. Birlik yöneticileri bakanlıkla görüşmelerini sürdürecekler. Kendi meselelerini çözecekler. Bizim önümüze getirdikleri borç alacakla ilgili herhangi bir doküman da yok. Kayısının, üreticinin, piyasanın istikrara kavuşmasının lehinde olan her türlü çözümden yanayız. Ama bu piyasaya kambur olan her türlü olumsuzluğun da karşısında olmamız gerekir diye düşünüyorum. Dolayısıyla Kayısıbirlik de kendisini ortaya koyar, bu piyasaya katkı sağlayabilecek bir formülü varsa o katkısını zaten sağlar, biz de destek oluruz. Ama bu katkıyı sağlayamıyor hep problem oluyorsa, o zaman da bizim bir katkı yapmamızın bir anlamı da zaten yok.”

"YEDEK PİST ÖNCE.."
Fındıklı, geçtiğimiz İlkbahar aylarında ana pist onarımı nedeniyle ulaşıma kapatılması gündeme gelen, girişimler sonucu ana pistin onarımının ertelenmesi, bu arada yedek pistin standartlarının yükseltilmesi formülü önerilen Erhaç Havaalanı'nda, şu ana kadar yedek pistte de herhangi bir çalışma yapılmamasına ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu:

“Bizim alanımızla ilgili tabii pistlerin belli bir ömürden sonra bakıma alınması gerekiyor. Dolayısıyla pistimizin bakıma alınması gerekliliği gündeme geldi. Geçen yıl alanımızın geçici bir süre trafiğe kapatılması söz konusuydu. Ancak Milli Savunma ve Ulaştırma Bakanlarımızın devreye girmesi, Hava Kuvvetleri’nin olumlu görüşleriyle pistin bakımını 1 yıl erteledik. Onun karşılığında Milli Savunma ve Ulaştırma Bakanlıklarımız yedek pistin iyileştirilmesi ve genişletilmesi çalışmasını yapacaklardı. Dolayısıyla bu çalışma henüz proje aşamasında bitirildi, ama hayata geçirilmedi. Sayın bakanlarımızla görüşmelerimizde, seçimlerin de devreye girmesi nedeniyle, sayın bakanlarımız müsteşarlık bürokratlarıyla bir takvim belirlediler. O takvim iki bakanlığın anlaşması neticesinde öyle ümit ediyorum ki, bu yedek pistin inşaatına bir an önce başlanacak. Bu problemi yakından takip ediyoruz. Bu yıl içinde başlamak zorundayız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız